Velký okruh Švýcarskem, Zermatt + Matterhorn - Velký okruh Švýcarskem, Zermatt + Matterhorn

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Velký okruh Švýcarskem, Zermatt + Matterhorn - Velký okruh Švýcarskem, Zermatt + Matterhorn

Německo, francouzské Chamonix a Lichtenštejnsko

PROGRA M:
1. den: V odpoledních hodinách svozy ze Slovenska (Žilina - Brno), odjezd z Brna v cca 21:00 hod., přes Prahu a Rozvadov do Německa a Švýcarska se zastávkami při dálničním tahu.
2. den: dopoledne příjezd do malebného starobylého městečka s historickým jádrem ze 14. století - STEIN NAD RÝNEM . Pokračujeme ke světoznámým RÝNSKÝM VODOPÁDŮM , které budeme obdivovat z několika vyhlídek. Následuje projížďka lodí pod vodopády. Odpoledne přesun do Bernu, kde se při procházce městem seznámíme s katedrálou sv. Vincence, budovou parlamentu, centrem a hlavní třídou města. Dále zavítáme do krásného lázeňského města MONTREUX , zastávka v centru na břehu Ženevského jezera u sochy Fr. Mercuryho. Pokračujeme do MARTIGNY – bývalého římského sídla (koloseum, hrad,…). Ubytování do 3*hotelu. Volno, možnost večeře, nocleh.
3. den: Po snídani odjezd do Francie do CHAMONIX , světoznámého horského městečka pod MONT BLANCEM , Cestou uvidíme vodopády, ledovce, přírodní scenérie. V Chamonix odpočinek, procházka po horském středisku s překrásnými pohledy na masiv Mont Blanc. Možnost výjezdu lanovkou na Planpratz (2.000 m.n.m., v provozu od června do září). Odpoledne odjezd do ŽENEVY . Zde můžeme obdivovat Anglickou zahradu, květinové hodiny, symbolický vodotrysk na kraji jezera. Projížďka lodí po Ženevském jezeře (1 hod..). Dále uvidíme pobřežní promenádu, sídlo organizace OSN, atd.. Po prohlídce okolí Ženevského jezera a části města přejezd do WANGENU, kde se nachází vzácná švýcarská památka – dřevěný most ze 14. století přes řeku Aare. Ubytování ve 3* hotelu, možnost večeře, nocleh.
4. den: Po snídani odjezd do oblasti MATTERHORNU přes městečko Visp do Täsche, kde budeme pokračovat vláčkem nebo minibusy do ZERMATTU . Doporučujeme vyjet horským vláčkem (zubačkou) na vyhlídkovou plošinu GORNEGRAD (3.130 m.n.m.), kde je možnost vidět až 25 pohoří převyšující výšku 4.000 m.n.m., včetně MATTERHORNU (4.478 m.n.m.), nejvyššího vrcholu Švýcarska DUFOURSPITZE (4.636 m.n.m.), i největšího evropského ledovce, ležících v masivu Monte Rosa. Ubytování v 3*hotelu, možnost večeře, nocleh.
5. den: Po snídani odjezd do INTERLAKENU , prohlídka města s možností nákupu v obchodním domě Migros. Horskou krajinou přes další průsmyk se dostaneme do střední části Švýcarska, kde Vás čeká prohlídka malebného města LUZERNU . Romantickou cestou kolem jezera VIERWALDSTATERSEE projedeme k bájnému ALTDORFU. Prohlédneme si město i sochu Viléma Tella a poté zavítáme do SCHWYZU , kde vznikla švýcarská konfederace. Uvidíme malbami krásně vyzdobenou radnici a skanzen nejstarších domů Švýcarska. Následuje průjezd horskými městy a vesnicemi kolem jezer až do GLARENSKÝCH ALP . Ve večerních hodinách příjezd do VADUZU , prohlídka hlavního města jednoho z nejmenších států světa, LICHTENŠTEJNSKÉHO KNÍŽECTVÍ . Možnost nákupu suvenýrů, čokolády. Odjezd do ČR.
6. den: Příjezd do ČR v časných ranních hodinách do Prahy (cca do 5:00 hod.) a do Brna (cca do 8:00 hod.)

Stravování: snídaně

snídaně, polopenze za příplatek 1.500 Kč/os.

Ubytování: hotel

Hotel***