Švýcarsko / Bernské Alpy

cestovani
Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: chata Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Švýcarsko / Bernské Alpy

ZÁJEZD S LEHKOU PĚŠÍ TURISTIKOU
Snad nikde jinde ve střední Evropě nesahají ledovce tak daleko do údolí jako v okolí Grindelwaldu. V okolí je přes 300 km vycházkových cest a horských stezek, které spolu s řadou lanovek skýtají překrásné možnosti denních i polodenních výletů.

Program zájezdu:

1. den - Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den - Ráno příjezd do Švýcarska. Zastávka v EMMENTÁLSKÉM ÚDOLÍ, prohlídka ukázkové sýrárny. V poledne příjezd do ÚDOLÍ DIEMTIGTAL, ubytování, vycházka v okolí.
3. den - Po snídani odjezd do nitra Bernských Alp do GRINDELWALDU, výjezd lanovkou na FIRST, pěší túra k jezeru BACHALPSEE, případně až na FAULHORN s výhledy na nejznámější vrcholy - Eiger, Mönch a Jungfrau. Návrat do Grindelwaldu, kde bude čekat mikrobus.
4. den - Autobusový výlet k SOUTĚSCE ŘEKY AARY, průchod soutěskou, dále návštěva SKANZENZU BALENBERG, typická venkovská architektura minulých století z různých částí Švýcarska. K večeru zastávka v INTERLAKEN.
5. den - Turistika v údolí Simmental: Výjezd lanovkou na STOCKHORN do výšky 2190 metrů, sestup k jezerům Oberstockensee a Hinterstockensee, naučná stezka. K večeru návrat na ubytování.
6. den - Ráno odjezd do KANDERSTEGU, lanovkou (možno i pěšky) k jezeru OESCHINENSEE, 3 hod. okružní vycházka nad jezerem, případně jen odpočinek u jezera, možnost půjčení loděk nebo naopak náročný výstup k horským chatám. K večeru návrat do Kanderstegu, kde bude čekat mikrobus.
7. den - Dopoledne odjezd do GRINDELWALDU, výjezd lanovkou na MäNNLICHEN, pěší túra v oblasti pod Eigerem, návrat do Grindelwaldu pěšky nebo zubačkou.
8. den - Celodenní vycházka malebným údolím DIEMTIGTAL. Večer odjezd ze Švýcarska.
9. den - Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

Stravování: polopenze

česká kuchyně - snídaně: káva, čaj, pečivo, sýr, salám, džem. Večeře: polévka, klasická jídla s přílohami.

Doprava: autokarem

odjezd z Prahy (MC)

Ubytování: chata

6x ubytování v horské chatě (2-4 lůžk. pokoje)