Tanzánie - Tanzánie a Zanzibar

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Tanzánie - Tanzánie a Zanzibar

TANZÁNIE A ZANZIBAR

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy na Kilimanjaro Airport nedaleko Arushi.
2. den: město ARUSHA - "hlavní město safari" pod horou Mount Meru.
3. den: začátek 6denního safari - NP TARANGIRE s impozantními baobaby, stády kopytníků, slonů a 550 druhy ptáků, vyhlídka na jezero MANYARA v oblasti Velké příkopové propadliny.
4. den: celodenní safari v kráteru NGORONGORO (rezervace UNESCO), kaldera o průměru 20 km vytvořená kolapsem obrovského vulkánu má dnes největší koncentraci zvěře na světě: lvi, sloni, buvoli, pakoně, zebry, gazely, antilopy, prasata bradavičnatá, pštrosi, orli, supi a další - tady je ještě šance vidět celou tzv. velkou pětku (slona, lva, buvola, levharta a ohroženého nosorožce).
5. den: návštěva masajské vesnice (bomy), zastávka u 150 metrů hluboké rokle OLDUPAI (Olduvai) - místo senzačního objevu 1,75 milionu let starých pozůstatků hominida australopithecus boisei (malé muzeum), pohyblivá duna Shifting Sands, vjezd do národního parku SERENGETI (biosférická rezervace UNESCO) - nekonečné travnaté planiny s minimem stromů jsou symbolem africké krajiny a přerušují je jen žulové výlevy kopjes, v nichž se rádi schovávají lvi.
6. den: celodenní safari v savanách NP SERENGETI, který je každoročně dějištěm největší světové migrace savců - úchvatná podívaná na tisíce pakoňů, zeber a gazel, ale také na žirafy, slony, hrochy, opice, krokodýly, lvy, hyeny, šakaly, mangusty či supy, pokusíme se najít i geparda a levharta.
7. den: ze Serengeti pustou a nehostinnou krajinou k bezodtokému sodnému jezeru NATRON, které leží na hranicích s Keňou pod činnou sopkou OL DOINYO LENGAI, primitivní obydlí Masajů uplácaná ze dřeva a bláta.
8. den: hejna plameňáků živící se řasami na alkalickém jezeře NATRON, pěší výlet kaňonem k vodopádu NGARE SERO (koupání), návrat do Arushi.
9. den: přelet na korálový ostrov UNGUJA v souostroví Zanzibar - známý "ostrov koření", čtyři noci v koloniálním městě STONE TOWN (UNESCO).
10. den: hlavní město Zanzibar STONE TOWN, které vstřebalo vlivy z Indie, Arabského poloostrova, Evropy i černošské Afriky - staré město s bludištěm křivolakých uliček, sultánské paláce, pevnost, starý trh s otroky…
11. den: lodní výlet ze Zanzibaru na ostrov CHANGUU s kolonií až 200 kg těžkých želv obrovských, koupání na čisté písečné pláži, šnorchlování u korálového útesu v okolí ostrova BAWE, večer si můžete u stánků na tržišti Forodhani dát džus z cukrové třtiny, chlebovník, maniok, jackfruit, čerstvé ryby, chobotnice, krevety, kraby či humry, zanzibarskou pizzu a spoustu dalších dobrot.
12. den: lodní výlet za delfíny z KIZIMKAZI, deštný prales JOZANI s červenými opicemi guerézami a porosty mangrovů.
13. den: zastávka u ruin paláce MTONI, spice tour - prohlídka (i ochutnávka) exotických druhů koření a ovoce s výkladem místního průvodce, tři noci v letovisku Nungwi.
14. den: tropický "ráj" NUNGWI s dlouhou písečnou pláží, které s turisty sdílí místní rybáři a stavitelé plachetnic "dhow", přírodní akvárium s mořskými želvami, maják.
15. den: další volný den v Nungwi - pro zájemce možnost domluvit individuální výlet za šnorchlováním u korálového ostrova MNEMBA, potápění, rybářskou výpravu nebo plavbu na plachetnici dhow při západu slunce, v noci odjezd na letiště.
16. den: ranní odlet ze Zanzibaru a návrat do ČR.