Tanzánie - Pohodový Zanzibar s výlety

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Tanzánie - Pohodový Zanzibar s výlety

Houpejte se v sítí natažené mezi dvěma palmami s výhledem na krásu tyrkysové vody Indického oceánu. Teplé tropické slunce na vás bude pokukovat z mezer listů, zatímco měkký vánek vonící jedinečnou vůní koření ostrova se mísí s vůní ořechů kokosových palem, ovoce a další flóry, která vás obklopuje. Lákavá svěžest vzduchu, jemné zvuky vln, které se točí na neuvěřitelně sypkém, bílém písku, šumění palem, a melodie ptáků tvoří klidnou harmonii.

To je Zanzibar, šperk Indického oceánu, charakteristický krásnými písečnými plážemi, korálovými útesy a kouzlem historického města Stone Town. Ale je to i podvodní mořská říše, která je podmanivě krásná, ideální pro koupání, šnorchlování a potápění. Jakmile vklouznete do vlažné, křišťálově čisté vody, sluneční svit rozsvítí mnoho odstínů živých korálů a obyvatel podmořského světa.
Navštivte plantáže koření a tropického ovoce, a vychutnejte si pohled na zrající ovoce a poznejte jejich úžasné vlastnosti a léčivé účinky, nejen v kuchyni a kosmetice.
Ponořte se do podivuhodného světa pralesa, kde uvidíte chameleony, červené kočkodany, ještěrky, různé ptáky a mnoho dalšího.
Projděte se úzkými uličkami labyrintu hlavního města ostrova, starobylé metropole, spatříte mešity, starou pevnost. Můžete si koupit dokonale vyřezané artefakty, krásné šperky, svůdné ovoce z nedaleké farmy, tradiční oblečení a mnohem více.
Plujte na okolní malebné ostrovy.
Vypravte se s námi na romantickou a exotickou dovolenou. Ubytováni budete v hotelu Sandies Baobab Beach Zanzibar s all inclusive, který je situován na jedné z nejkrásnějších zanzibarských pláží a nabízí perfektní ubytování s moderním i tradičním tarranským designem, klimatizací, posezením.

Poznámka: negativní text na covid 19 po příletu na Zanzibar není nutný, po návratu do ČR ano (hradí naše CK)

Program zájezdu

1. - 2. den: Odlet z Vídně (z Prahy za příplatek +6 000,- Kč), přílet na ZANZIBAR, transfer z letiště, ubytování u pláže, dle letového řádu ještě první procházka po bělostných plážích.
3. den: Odpočinek u moře, šnorchlování, krátká procházka po okolí,pěšky k Nungwi Mnarani Aquarium, možnost plavání se želvami,
4. den: Celodenní výlet do pralesa JOZANI FOREST, který je domovem pozoruhodné opice KIRKA GUERÉZA. Opice, oděná do červeného kožíšku s bílými licousy žije jen na Zanzibaru. Jozani má vynikající naučnou stezku a průvodci jsou dobře vyškolení a informovaní. V lese uvidíte mimo jiné MANGROVY. Na cestě zpět navštívíme jednu ze zdejších zahrad s kořením SPICE GARDEN, kde se přesvědčíme, že Zanzibar je právem nazýván "Ostrov koření". Návrat na ubytování.
5. den: Fakultativní výlet lodí přes severní cíp ostrova až na západně položený malebný ostrůvek MNEMBA ISLAND. Zájemci si mohou cestou zaplavat s DELFÍNY, všichni pak jistě ocení šnorchlování u nádherného korálového útesu. Možnost koupání nedaleko ostrůvků vybíhajících nad hladinu pouze při odlivu. Návrat na východní pobřeží a po zbytek dne odpočinek na pláži.
6. den: Celodenní volno s koupáním v Indickém oceánu. Fakultativně výlet lodí na PRISON ISLAND, který byl kdysi používán arabskými obchodníky pro obchod s otroky, které si přivezli z africké pevniny, aby zabránili jejich útěku před prodejem. Prison Island je domovem obřích suchozemských želv.
7. den: Celodenní výlet do STONE TOWN, metropole Zanzibaru, kde se zastavila historie. Navštívíme DŮM ZÁZRAKŮ (Home of wonder), někdejší trh s otroky, arabské pevnosti a mešity. Jistě nezapomeneme shlédnout dům LIVINGSTONE HOME, dům cestovatele Davida Livingstona, který se zasloužil o zrušení obchodu s otroky na Zanzibaru. Bez povšimnutí nemineme dům, kde se narodil a žil FREDDIE MERCURY, zpěvák a skladatel skupiny Queen, který je považován za jednoho z nejvýznamnějších zpěváku v historii. Stone Town má skvělé obchody s velkým množstvím rukodělných výrobků. Můžete strávit hodiny putováním fascinujícím labyrintem úzkých uliček. Návrat na ubytování.
8. den: Celodenní odpočinek na plážích, nákupy suvenýrů či procházka po odlivové pláži, kde uvidíme mimo jiné i několik hvězdic apod.
9. den: Snídaně, dle letového řádu transfer na letiště, odlet do Vídně (Prahy).
10. den: přílet do Vídně (Prahy).