Krásy Kappadokie a Turecké riviéry

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Krásy Kappadokie a Turecké riviéry

Turecko je největším muzeem pod otevřeným nebem s nepřeberným množstvím nádherných míst a památek. Nicméně pokud bychom Vám měli doporučit něco zcela jedinečného, tak určitě Kappadokii. Tato divoká bizarní krajina pohádkových skalních formací byla vytvořena působením přírodních a posléze lidských sil. Kappadokie je opravdu naprosto unikátní a jedinečné místo, kterému se taky někdy přezdívá měsíční krajina. CK Vám nabízí ideální kombinaci poznávaní této unikátní oblasti a odpočinku u moře na Turecké riviéře.


Poznámky:
- Zájezd je určen pro osoby starší 21 let, na žádost možnost rezervovat 1 dítě v doprovodu dvou osob starších 21 let.
- Změny programu nejsou plánovány, ale jsou vyhrazeny.
- Transfer na jednotlivé výlety a památky + výklad průvodce během výletů není zahrnutý v ceně zájezdu. Transfer, vstup a výklad průvodce je obsažen v programovém balíčku A. nebo B.


Fakultativní služby (možnost přiobjednat na místě u delegáta):
Programový balíček A za 160 €/os., který obsahuje:
5 obědů během všech výletů (nápoje nejsou zahrnuty v ceně), vstup do Muzea filozofa Mevlany (oblast Kappadokie), vstup do podzemního města Ozkonak (oblast Kappadokie), vstup do přírodního skanzenu Goreme (oblast Kappadokie), prohlídka specializované výrobny hliněného nádobí a orientální tkalcovny koberců (oblast Kappadokie) a typických tureckých manufaktur (zpracování zlata a šperků a výroba kožených oděvů, oblast Turecké riviéry), návštěva turecké karavanseráje, návštěva hlavního města Tur. riviéry – Antalye, návštěva místní mešity, malé dárky pro Vás pro zpříjemnění cesty při jednotlivých přejezdech, transfer na jednotlivé výlety, odborný výklad českého zkušeného průvodce během všech výletů a prohlídek


Programový BALÍČEK B za 190 €/os., který obsahuje:
ALL INCLUSIVE na 6. – 7. den pobytu (zahrnuje snídaně, obědy a večeře formou bufetu, lehké občerstvení během dne, nealkoholické a místní alkoholické nápoje dle otevírací doby jednotlivých barů na hotelu) + BALÍČEK A


Možnost dalších fakultativních výletů:
- vyhlídkový let balónem nad krajinou Kappadokie - naskytnou se Vám spektakulární výhledy na měsíční krajinu, skalní města, pohoří i údolí Kappadokie; let trvá cca 1. hod a je zakončen ceremoniálem s občerstvením a sektem, let se koná v 3. den programu; orientační cena: 150 €/osoba

Stravování: polopenze

formou švédských stolů

Doprava: letecky

z Prahy

Program zájezdu

1. den: Přílet do Antalye. Po přivítaní s delegátem, následuje transfer do Vašeho hotelu a informační schůzka, kde se dozvíte podrobnosti o Vašem programu. Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Turecké riviéry.
2. den: Antalya – Konya - Kappadokia: po snídani se vydáme na cestu, která vede přes působivé pohoří Taurus do bývalého hlavního města Selčucké říše, do Konye – města tančících dervišů. Navštívíme impozantní mešitu a muzeum Mevlana, který je považován za největšího islámského filozofa a zakladatele tančících dervišů, jež jsou charakterističtí pro toto město. Myšlenky tohoto řádu jsou dodnes vyznávány mnoha věřícími. Po prohlídce následuje oběd, poté další cesta do oblasti centrální Kappadokie a po příjezdu ubytování na hotelu. Přenocování v 4* hotelu v Kappadokii.
3. den: Kappadokia: Goreme - Ozkonak: po snídani odjíždíme do podzemního města Ozkonak – starobylé město postavené na severních svazích hory Idis – cca 14 km severovýchodně od Avanosu. Město má mnoho vrstev sopečné žuly a jeho větší plochy jsou vzájemně propojeny tunely. Poté následuje oběd. Další zastávkou bude úchvatné Goreme – lokalita pohádkových komínů a skalních útvarů. Budeme moci obdivovat slavné jeskynní kostely a jejich zachovalé fresky. Pro hosty, kteří mají zájem o nevšední výlet – je možné zúčastnit se „letu balonem“. Přenocování v 4* hotelu v Kappadokii.
4. den: Kappadokia: Avanos – Ortahisar: po snídani následuje odjezd směrem k ústřednímu bodu Kappadokie Ortahisar – odsud se nabízí překrásný pohled do celého okolí. Cesta dále pokračuje do starého města Avanos s výhledem na nejdelší řeku Turecka tzv. Red River. Nejznámějším historickým rysem Avanosu, který je stále relevantní a viditelný doposud je výroba kameniny a keramiky. Množství výroben zpracovávají keramických jíl z červeného bahna a jednu výrobnu i navštívíme. V průběhu dne budeme mít také možnost navštívit a shlédnout jednu z místních tkalcoven. Následuje oběd. Podíváte se, jak koberec vzniká od samého začátku až po výsledný konečný produkt. Přenocování v 4* hotelu v Kappadokii.
5. den: Kappadokia - Antalya: po snídani se s Kappadokií rozloučíme a po starověké „Hedvábné stezce“ se malebnou krajinou přesuneme zpět na Tureckou riviéru. Cestou navštívíme Selčuckou karavanseráj, kde se ve středověku na svých dalekých cestách zastavovaly karavany velbloudů. Jednalo se o jakési „zájezdní hostince“ pro obchodníky. Během cesty zastávka na oběd a poté ubytování v hotelu na Tur. riviéře. Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Turecké riviéry.
6. den: Antalya: dnes navštívíme Antalyi – největší město regionu s více jak 1 milionem obyvatel. Prohlídka centra města, návštěva zlatnictví, obchodu s koženým zbožím a bazaru, kde si můžete zakoupit čerstvé koření, drobné suvenýry apod. Během prohlídky oběd. Přejezd do posledního hotelu s možností čerpání programu ALL INCLUSIVE (klienti s balíčkem B). Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Turecké riviéry.
7. den: Volný den: den plný relaxu s možností čerpání programu ALL INCLUSIVE (klienti s balíčkem B). Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Turecké riviéry.
8. den: Odlet zpět: tento den se bohužel musíme rozloučit a čeká Vás transfer na letiště v Antalyi a let do Prahy.

Změny programu nejsou plánovány, ale jsou vyhrazeny!