To nejlepší z Istanbulu + PRINCOVY OSTROVY + MOŘE (letecky z Prahy)

Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně
6 termínů od 11. června 2024

Cena zájezdu

od 21 990 Kč


Nezapomenutelný poznávací zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z Istanbulu a navštívíte i ostrov Büyükada. Projedete se lodí po Bosporu, objevíte osmý div světa a budete obdivovat úchvatnou architekturu Modré mešity. Překročte s námi bránu orientu, poznejte Istanbul a vychutnejte si turecký život na Princových ostrovech! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 23 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na... Celý popis

To nejlepší z Istanbulu + PRINCOVY OSTROVY + MOŘE (letecky z Prahy)

Termíny a ceny

červen 2024

11.06. - 16.06.2024 úterý - neděle
snídaně letecky
21 990 Kč
cena za 6 dní

červenec 2024

02.07. - 07.07.2024 úterý - neděle
snídaně letecky
21 990 Kč
cena za 6 dní
09.07. - 14.07.2024 úterý - neděle
snídaně letecky
21 990 Kč
cena za 6 dní

srpen 2024

06.08. - 11.08.2024 úterý - neděle
snídaně letecky
21 990 Kč
cena za 6 dní
27.08. - 01.09.2024 úterý - neděle
snídaně letecky
21 990 Kč
cena za 6 dní

září 2024

03.09. - 08.09.2024 úterý - neděle
snídaně letecky
21 990 Kč
cena za 6 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenka Praha-Istanbul-Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště-hotel-letiště
  • služby průvodce (mimo individuální volno)
  • 5x ubytování
  • 5x snídaně
  • místní průvodce

Cena nezahrnuje

  • zavazadlo za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • přesuny v Istanbulu místní dopravou, fakultativní výlet, projížďku lodí, večeře
  • vstupné na místě
  • bakšišné přibližně 15 €/pobyt
  • doporučené kapesné minimálně 300€ (včetně vstupného a dopravy)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 6 500 Kč

    • Poznávací zájezdy

Popis zájezdu

To nejlepší z Istanbulu + PRINCOVY OSTROVY + MOŘE (letecky z Prahy)

Nezapomenutelný poznávací zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z Istanbulu a navštívíte i ostrov Büyükada. Projedete se lodí po Bosporu, objevíte osmý div světa a budete obdivovat úchvatnou architekturu Modré mešity. Překročte s námi bránu orientu, poznejte Istanbul a vychutnejte si turecký život na Princových ostrovech!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 23 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Plavba lodí po Bosporu

Dospělý 840.00 Kč
Dítě 720.00 Kč

Fakultativní výlet a koupání na ostrově Büyükada

Dospělý 1320.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelu v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování v menších pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy a přílet do Istanbulu v odpoledních hodinách. Objednaným transferem odjezd na hotel na ubytování.
2. den: Dopoledne vás čeká prohlídka centra města s historickými památkami, odpoledne uvidíte známou čtvrť Galata a pro zájemce je připravena oblíbená vyhlídková plavba lodí po Bosporu. Po snídani se vydáme na Sultanahmet, centrum starověkého města Konstantinopole. Uvidíme Modrou mešitu, jednu z největších mešit v Istanbulu , která od 17. století patří k hlavním ozdobám panorama Istanbulu. Známá je také pro své modré dlaždice z Izniku a 6 minaretů. Na Hipodromu, bývalém centru správní a politické činnosti Konstantinopole, budeme moci zhlédnout  obelisk z Egypta ,  Serpentine sloupy z Delphi  a  Fontánu Willhelma II , Milník Milion, Cisternu Yerebatan a mnoho dalších krásných zákoutí tohoto úžasného města. Odpoledne společně  navštívíme čtvrť Galata, ležící na tzv. "druhé straně Istanbulu", která byla založena jako západní latinsko-katolická kolonie obývaná židy, Janovskými a Benátskými obchodníky   (podle této části se nazývá i významný turecký fotbalový klub Galatasaray SK). Ze staré Galatské věže se nám naskytne nádherný pohled na celý Zlatý roh , následně si prohlédneme i Tunel, podzemní lanovou dráhu, která je po londýnském metru druhým nejstarším systémem podzemní dráhy na světě. V podvečerních hodinách vás pozveme na " top výlet lodí po Bosporu " , s nezapomenutelnou podívanou na evropskou a asijskou část města Istanbulu.
3. den: Dnešní den máte možnost navštívit sultánský palác Topkapi či historický chrám Hagia Sophia. Dále si užijete nákupy v bazaru a navštívíte mrakodrap Sapphire. Po snídani se opět vydáme do centra města. Den začneme  prohlídkou sultánského paláce Topkapi, který sloužil jako sultánova rezidence Velké Osmanské říše. V době největšího rozkvětu paláce žilo mezi jeho zdmi na čtyři tisíce obyvatel, včetně sultánových manželek, dětí, konkubín, eunuchů a sloužících. Dnes se v paláci nachází velkolepé muzeum, které má jednu z největších sbírek čínského a japonského porcelánu a ukrývá slavnou královskou pokladnici, audienční sál, Harém a Tulipánové zahrady. V odpoledních hodinách si budeme moci prohlédnout Hagia Sophia, nádherný byzantský kostel - jedno z nejkrásnějších a největších architektonických děl na světě, proto ho mnozí historikové nominovali na  osmý div světa, Konstantinův spálený sloup, hřbitov s hrobkami sultánů   a nevynecháme ani  návštěvu Velkého Bazaru. Pro zájemce následuje výlet na Sapphire - nejvyšší mrakodrap v celém Turecku  a 4. nejvyšší v Evropě. Svou výškou 236 m láká turisty z celého světa na krásnou vyhlídku a díky 4D simulaci letu helikoptérou nad městem si odnesete i dříve nepoznané zážitky a úchvatné vyhlídky.
4. den: Tento den je určen pro poznávání asijské části Istanbulu a k jedinečné návštěvě tureckých lázni.  Z hotelu se vydáme moderním podzemním metrem vedoucím pod Marmarským mořem, kdy se při cestě dostaneme až do hloubky 56 metrů pod hladinou moře, na  asijskou část města . Následuje společná prohlídka, kde budeme objevovat památky i každodenní život místních obyvatel. Uvidíme mešitu Rum Mehmed Pasha a přilehlý trh se spoustou ovoce, zeleniny, květin, ryb, bylin a dalších produktů z Asie. Následně se vydáme k další překrásné mešitě Mihriman Sultan , dílu Minara Koca Sinana, kterou dal p ostavit sultan Sulejman Nadherný pro svou oblíbenou dceru princeznu Mihrimah. Následuje individuální volno k nákupům a obědu. V odpoledních hodinách mají zájemci jedinečnou příležitost vykoupat se a  relaxovat v tradičních tureckých lázních, kde se necháme "rozmazlovat" lázní, pílingem a masáží profesionálů včetně malého občerstvení pravým tureckým čajem. Odpoledne nám ještě zbude volný čas na  nákupy v Kadikoy a zpět na evropskou stranu se dostaneme lodí.
5. den: Fakultativní celodenní výlet nás společně zavede na ostrov Büyükada, který je jedním z Princových ostrovů. Princovy ostrovy , které se nachází v severovýchodní části Marmarského moře, se skládají z 9 ostrovů. Název pro ostrovy pochází z byzantského období, kdy byly místem pobytů šlechticů, knížat, císařů a dokonce se používaly jako místo vyhnanství patriarchů. Byzantský císař Justin II. zde dal postavit velkolepý palác a klášter na ostrově Büyükada . Dnes jsou tyto ostrovy oblíbeným místem pobytu na příjemných plážích mezi typickými vilami Yelli a pochutnáním si na místních specialitách. Na ostrově jsou zakázaná motorová vozidla, poklidnou atmosféru tohoto výjmečného místa si tedy oblíbíte velmi snadno. V případě, že se nebudete chtít výletu zúčastnit, tak lze tento den využít k individuálnímu programu, návštěvě muzeí či k nákupům.
6. den: Po snídani možnost krátké procházky městem s prohlídkou Valentova aquaduktu a hradeb ze 4.- 6. století n. l. Následně přesun z hotelu na letiště a  odlet zpět do Prahy.