Velký okruh Latinskou Amerikou

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Velký okruh Latinskou Amerikou

PERU | BOLÍVIE | CHILE | ARGENTINA | URUGUAY | BRAZÍLIE: Peru: Lima – Cuzco – Machu Picchu – Juliaca – Puno – jezero Titikaka • Bolívie: Titikaka – La Paz • Chile: Santiago • Argentina: Buenos Aires – Puerto Iguazu • Uruguay: Colonia • Brazílie: vodopády Iguacu - Rio de Janeiro

Minimální počet osob: 8

Pořadí navštívených míst zájezdu se může lišit v závislosti na optimálním využití místních leteckých spojů,klimatických podmínkách a otevírací době památek.

Letecká doprava může vést přes USA. K tranzitu via USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem do USA.

Program zájezdu

1. den: RIO DE JANEIRO* Odlet z Prahy do Rio de Janeira (noční let).
2. den: RIO DE JANEIRO* Po příletu a uvítání na letišti průvodcem America Tours transfer do hotelu, ubytování. Po krátkém odpočinku následuje polodenní okruh městem zakončený návštěvou slavné sochy Krista na vrcholku hory Corcovado, odkud je za jasného počasí fantastický výhled na celou oblast Ria a okolí.
3. den: RIO DE JANEIRO* Pokračování prohlídky města návštěvou druhé hlavní atrakce – Cukrové Homole. Výjezd lanovkou nejprve na „homoli“ Urca, a pokračování další lanovkou na vrchol „Cukrové Homole“. Odměnou je skvělý výhled na město, pláže a celkové panoráma. Po krátké prohlídce centra následuje transfer do hotelu, odpoledne volno k samostatné návštěvě slavné pláže Copacabana či prohlídce ulic stejnojmenné čtvrti.
4. den: VODOPÁDY IGUACU* Časně odjezd na letiště a odlet do Iguacu. Zdejší atrakcí jsou světoznámé vodopády ležící na hranici mezi Brazílií a Argentinou. Dnes si prohlédnete jejich brazilskou část, která Vám dá pojem o mohutnosti a rozlehlosti vodopádů, které před Vámi budou defilovat v délce několika kilometrů. Závěrem navštívíte Bird Park – expozici ptactva situovanou přímo v prostředí tropického pralesa, která Vás seznámí s ptačími druhy a jejich výskytem nejenom v Brazílii. V některých voliérách žijí ptáci jako ve volné přírodě, a Vy s nimi budet v přímém kontaktu. Ubytování ve večerních hodinách.
5. den: VODOPÁDY IGUACU* Dnes Vás čeká prohlídka vodopádů z Argentinské strany. Absolvujete nejprve cestu elektrickým vláčkem a poté po můstcích nad řekou k „Ďáblovu Chřtánu“ – nejužšímu místu vodopádů. Hřmot padající vody je ohlušující?!! Následuje trail podél stěn padající vody, který prochází svěžím tropickým pralesem. Nabídneme Vám i možnost plavby na člunu Zodiac po řece přímo pod vodní stěnu (není v ceně). Po návratu do hotelu Vás čeká volné odpoledne k relaxaci u bazénu.
6. den: PUERTO IGUAZU - MONTEVIDEO* Transfer na letiště a odlet z Puerto Iguazu do argentinského Buenos Aires. Po příletu transfer do hotelu a ubytování. Odpoledne Vás čeká okružní prohlídka centra Buenos Aires, během které zhlédnete největší atrakce a pamětihodnosti města.
7. den: COLONIA DEL SACRAMENTO* Dnes Vás čeká celodenní výlet katamaránem mohutnou deltou řeky Paraná do uruguayského města Colonia, které je jako celek pod ochranou Unesco. Pěší prohlídka pitoreskního starobylého městečka, nákup suvenýrů. Návrat lodí do Buenos Aires ve večerních hodinách.
8. den: BUENOS AIRES, TIGRE, TANGO SHOW* Dopoledne Vás pozveme ne projížďku lodí v malebné spleti říčních ramen delty řeky Paraná v oblasti Tigre. Odpoledne budete mít dostatek času na samostatnou prohlídku centra Buenos aires a večer Vás pozveme k návštěvě Tango show, bez které by návštěva Buenos Aires nebyla kompletní
9. den: SANTIAGO DE CHILE* Časně transfer na letiště a odlet do Santiaga de Chile. Celodenní prohlídka tohoto krásného města pod Andami, včetně návštěvy některé ze slavných vinic v okolí a ochutnávky zdejšího skvělého vína. Ubytování ve večerních hodinách (v některých termínech noční odlet do Limy, v tomto případě nocleh v Limě).
10. den: LIMA* Ráno transfer na letiště a odlet do peruánské Limy. Polodenní prohlídka města zahrnující náměstí Plaza Mayor založené Franciscem Pizarrem, vládní palác, radnici a katedrálu.. do večera ještě uvidíte mnoho architektonických skvostů jako například Torre Tagle Palace, Osambela House, Muzeum Zlata. Ubytování po prohlídce města.
11. den: CUZCO* Po snídani transfer na letiště a odlet do Cuzca. Prohlídka tohoto skvostného města, které je směsicí kultury Inca a španělské architektury. Mimo jiné uvidíte Chrám Slunce s katedrálou, ruiny Tambomachay (Incké fontány), „rudou pevnost“ Puca-Pucara a pevnost Sacsahuaman.
12. den: MACHU PICCHU* Celodenní výlet vlakem údolím Urubamba do Ztraceného města Inků Machu Picchu. Návrat do hotelu v pozdních hodinách.
13. den: CUZCO- PUNO* Odjezd do města Puno na březích jezera Titikaka. Cestou budete okouzleni panoramatem andských hřebenů lemujících Vaši cestu, a navštívíte několik pitoreskních indiánských vesnic. Ubytování ve večerních hodinách.
14. den: TIWANACO, LA PAZ* Časně odjezd přes hranice Bolívie Prvním navštíveným místem na území bude Tiwanaco, podle některých vědců kolébka civilizace Inků. Prohlídka vykopávek kdysi velkolepého města. Pokračování cesty do La Pazu, jednoho z nejvýše položených velkoměst světa. Po příjezdu do města La Paz absolvujete prohlídku města, během které uvidíte mimo jiné Indian Witch Market, koloniální kostel San Francisco, náměstí Murillo, katedrálu, vládní palác, národní kongres. Vaši prohlídku zakončíte návštěvou posvátného Údolí Měsíce se skalními věžemi připomínajícími Bryce Canyon v Utahu. Ubytování ve večerních hodinách.
15. den: JEZERO TITIKAKA, OSTROV SLUNCE* Dopoledne opustíme La Paz a vydáme se k světoznámému jezeru Titikaka. Následuje nalodění na katamaran k cestě napříč jezerem. Cestou navštívíte ostrov Slunce, kde je umístěna jedinečná expozice historie Inků. Kromě seznámení s inckou historií se stanete svědky šamanského obřadu a absolvujete krátkou plavbu na rákosovém katamaránu k jednomu ze starých obětních míst na ostrově. Odpoledne po vylodění ve starobylé Copacabaně následuje prohlídky zdejšího chrámu černé madony. Překročení hranice zpět do Peru a ubytování v Punu dnešní den nabitý zážitky ukončí.
16. den: Odlet* Dle Vašeho cestovního plánu Vás dnes čeká transfer na letiště a odlet do Prahy.
17. den: Přílet do Prahy Váš zájezd ukončí.