Národní parky USA

Na základě našich osobních zkušeností jsme pro Vás pečlivě připravili okruh po americkém Západu tak, abyste poznali skutečně všechna nejpoutavější a nejdůležitější místa, která by měl v těchto oblastech turista navštívit. Podíváte se do národních parků a rezervací, do nádherné přírody i k významným památkám. Navštívíte území států Kalifornie, Nevada, Utah, Arizona, v prvním okruhu i Colorado a Wyoming. Podíváte se do nejznámějších monumentálních kaňonů světa, na seskupení snad nejbizarnějších skalních útvarů vzniklých působením vody a větru, na "jehly, brány či věže". Seznámíte se s divotvornou vegetací (ať už juky či sekvoje), ale i se specifiky místní civilizace (ať už s indiánskou rezervací či s městy proslavenými hernami). Okruh je navíc rozšířen o světově proslulý Yellowstone s vyhlášenými gejzíry a oblast Rocky Mountains s nádhernou horskou přírodou. Celý popis

Termíny a ceny

02.09. - 22.09.2023 sobota - pátek
vlastní letecky (Praha)
89 990 Kč
cena za 21 dní (19 nocí)

Informace o cenách

Slevy

  • sleva za řízení druhého / třetího minivanu (na dotaz v CK) (sleva: -12000 Kč)

Cena zahrnuje

  • letecká přeprava
  • pronájem minivanů na území USA
  • průvodce
  • 19x ubytování v hotelech či motelech (4 lůžkové pokoje) - přesný popis ubytování viz propozice k zájezdu
  • letištní taxy a palivový příplatek

Cena nezahrnuje

  • vízum (pokud bude nutné)
  • popis ubytování - viz propozice nebo žádejte info v CK

Výlety

  • pojištění léčeb. výloh a storna s max. plněním do 85.000 Kč (příplatek: 2265 Kč)
  • ubytování v 1/2 pokoji (cena za osobu) (nutno ověřit kapacitu předem v CK) (příplatek: 12500 Kč)

    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Popis zájezdu

Národní parky USA

Na základě našich osobních zkušeností jsme pro Vás pečlivě připravili okruh po americkém Západu tak, abyste poznali skutečně všechna nejpoutavější a nejdůležitější místa, která by měl v těchto oblastech turista navštívit. Podíváte se do národních parků a rezervací, do nádherné přírody i k významným památkám. Navštívíte území států Kalifornie, Nevada, Utah, Arizona, v prvním okruhu i Colorado a Wyoming.
Podíváte se do nejznámějších monumentálních kaňonů světa, na seskupení snad nejbizarnějších skalních útvarů vzniklých působením vody a větru, na "jehly, brány či věže". Seznámíte se s divotvornou vegetací (ať už juky či sekvoje), ale i se specifiky místní civilizace (ať už s indiánskou rezervací či s městy proslavenými hernami). Okruh je navíc rozšířen o světově proslulý Yellowstone s vyhlášenými gejzíry a oblast Rocky Mountains s nádhernou horskou přírodou.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy v ranních hodinách, přílet do LOS ANGELES .
2. den: Prohlídka LOS ANGELES , města filmových hvězd, které je také nazýváno město andělů.
3. den: JOSHUA TREE - národní park ležící na rozhraní Coloradské a Mohavské pouště, kde spatříte bohatě rozvětvené divotvorné juky, podle kterých je tento park pojmenován. Ohromná přehradní hráz HOOVER DAM, přetínající skalnaté koryto řeky Colorado vytváří jezero Lake Mead oblíbené rekreanty. Večerní prohlídka LAS VEGAS - města heren, kasin a fantastické hry barev nepřehlédnutelného množství neónů.
4. den: ZION - národní park plný kaňonů, jeskyň, strmých skalních stěn a údolí, který je snad největší atrakcí státu Utah.
5. den: RED CANYON - červené skalní útvary. Národní park BRYCE CANYON - nevídaná krajina plná červených a hnědých skalních jehel různých tvarů připomínající úchvatný amfiteátr. GLEN CANYON - přehradní hráz Glen Canyon Dam, kde začíná ohromné jezero Lake Powell. Západ slunce nad Grand Canyonem.
6. den: GRAND CANYON - nesčetné vyhlídky na rozsáhlé plochy Grand Canyonu, který se zařezává do hloubky přes 1 600 m. REZERVACE NAVAHŮ - pohled z osady Indiánů na zbytky bývalého indiánského puebla zasazeného v jícnu obrovské skalní jeskyně. MONUMENT VALLEY - údolí, které se pro mnohé stalo symbolem Divokého Západu pro svoji přírodní krásu, známé také z filmů a reklamních šotů (např. na cigarety Marlboro).
7. den: Státní park GOOSENECKS, labutí krky - nádherné meandry řeky San Juan, které jsou zaříznuty do šedých skal. Národní park CANYONLANDS - fantastický svět skal, kaňonů a skalních jehel "Needles". Město MOAB.
8. den: Národní park ARCHES - velmi působivá krajina plná skalních bran, oblouků a skal bizarních tvarů. Cesta na východ, částečně podél řeky Colorado a přes velehory Rocky Mountains do státu Colorado .
9. den: ROCKY MOUNTAINS (národní park Skalisté hory) - v parku je chráněno 1 070 km2 nedotčené přírody, ke které patří 78 horských vrcholů vyšších než 3 600 metrů. Průjezd parkem po unikátní vysokohorské silnici, dosahující výšky přes 3 000 m s množstvím panoramatických rozhledů. Procházka kolem malebného jezera Bear Lake.
10. den: DENVER - metropole Colorada s mrakodrapy a parky. Budova Kapitolu státu Colorado postavená podle vzoru Kapitolu ve Washingtonu, proslulá Larimer Street připomínající Divoký Západ aj. Cesta na sever do Wyomingu, zastávka v jeho hlavním městě CHEYENNE.
11. den: Průjezd krajem Shoshonů kaňonem Wind river. HOT SPRINGS - park s teplými prameny a vápencovými terasami hrajícími všemi barvami. CODY - město s muzeem indiánské kultury Buffalo Bill Historical Center.
12. den: YELLOWSTONE - světově proslulý národní park, nejstarší park na světě, jehož návštěva patří k nezapomenutelným zážitkům. Obrovský počet aktivních gejzírů s nejznámějším Old Faithful, termální prameny Mammoth Hot Springs, kde horká voda stéká přes terasy.
13. den: Druhá část prohlídky parku YELLOWSTONE . GRAND TETON - přírodně zajímavý a malebný horský park s rozeklanými štíty. JACKSON - typické město amerického Divokého Západu s dřevěnými chodníky, branami z jeleních parohů a staromódními salony s létajícími dveřmi aj.
14. den: Přejezd cestou, kudy putovali přistěhovalci ve svých krytých vozech. SALT LAKE CITY - město s mnoha náboženskými stavbami a památkami souvisejícími se sektou mormonů, sídlo slavného pěveckého sboru, State Capitol, Temple Square aj.
15. den: Zastávka u „BONNEVILLSKÉ RYCHLOSTNÍ MÍLE,“ kde bylo na vrstvě soli dosaženo mnoha rychlostních rekordů. RENO - největší maloměsto na světě s promenádou River Walk s kasíny a svatebními kapličkami. "Město duchů" VIRGINIA CITY, jehož mohutná stříbrná žíla financovala za Občanské války armádu Unie a jež si od té doby zachovalo svůj původní vzhled. Právě zde Mark Twain poprvé použil svůj pseudonym. CARSON - příjemné nevadské městečko nedaleko kalifornské hranice.
16. den: Zastávka u 500 m hlubokého jezera TAHOE s obdivuhodně čistou vodou a s parníkem TAHOE QUEEN, přivezeným z Missisippi. MONO LAKE - jezero s bizarními věžičkami z krápníkového vápence, které jako by vyrůstaly přímo z vody. YOSEMITSKÝ NÁRODNÍ PARK - průjezd od východu k západu přes Tioga Pass (3 031 m), krajem nádherných jezer, hor, lesů a vodopádů. Úchvatné vyhlídky na monumentální Half Dome.
17. den: Druhý den v YOSEMITSKÉM PARKU , turisticky nejvyhledávanějším místě Kalifornie , údolí Yosemite Valley.
18. den: KINGS CANYON a SEQUIOA NP v pohoří Sierra Nevada - mamutí stromy staré téměř 2 500 let, nejstarší živé organismy na zemi.
19. den: SAN FRANCISCO - nejzajímavější město západu USA. Prohlídka známých míst - tramvaj na laně, Golden Gate Bridge, Lombard Street, Chinatown, oblast bank, aj.
20. den: Dokončení prohlídky San Francisca . Odlet do Prahy.
21. den: Přílet do Prahy ve večerních hodinách.

Podobné zájezdy