Perly východního pobřeží U.S.A. a Kanady

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Perly východního pobřeží U.S.A. a Kanady

USA | KANADA: New York • Philadelphia • Washington • Pittsburgh • Cleveland • Detroit • Niagarské vodopády • Toronto • Ottawa • Montreal • Québec City • vodopády Montmorency a St. Anne • jedinečná příroda Vermontu • Boston • New York

K návštěvě USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem USA.

Zájezd může být směřován i opačně. Minimální počet 6 osob.

Během zájezdu urazíte cca 2730 mil ( 4.370 km)

Program zájezdu

1. den: NEW YORK 120 mil / 190 km * Odlet z Prahy do New Yorku. Po uvítání na letišti průvodcem America Tours odjezd do Philadelphie. Ubytování ve večerních hodinách.
2. den: PHILADELPHIA,WASHINGTON DC 160 mil / 260 km * Prohlídka centra historické Philadelphie na palubě obojživelného autobusu zakončenou krátkou plavbou po řece Delaware.Pokračování cesty do Washingtonu , zde do večerních hodin prohlídka zahrnující největší atrakce metropole a pamětihodnosti - Capitol, White House, Washingtonův a Lincolnův památník, Arlingtonský hřbitov… Ubytování večer.
3. den: PITTSBURGH 250 mil / 400 km * Pokračování prohlídky Washingtonu, tentokrát však formou volna k návštěvě některých z bezpočtu muzeí a galerií lemujících slavný „Mall“. Odpoledne odjezd do Pittsburghu. Po příjezdu ve večerních hodinách ubytování.
4. den: CLEVELAND, LAKE ERIE 270 mil / 430 km * Ráno společná návštěva centra Pittsburghu, poté pokračování cesty do města Cleveland ve státě Ohio. Prohlídka centra města a mariny u jezera Erie. Odpoledne cesta podél jezera přes Toledo do místa ubytování na cestě do Detroitu.
5. den: DETROIT, LAKE HURON 190 mil / 300 km * Dnes navštívíte slavné Fordovo muzeum (vstup v ceně) a budete mít dostatek času k samostatné prohlídce „downtownu“ města Detroit. V odpoledních hodinách Vás cesta zavede kolem jižního cípu Huronského jezera na území Kanady, kde Vás čeká ubytování ve městě London.
6. den: NIAGARA FALLS 250 mil / 400 km * Niagarské vodopády – místo které touží jednou poznat snad každý člověk !! Vás tento zážitek čeká právě dnes – a to včetně plavby lodí až pod hlavní vodopád, slavnou „Podkovu“ !(v ceně květen-září) Připravte si dostatek filmového materiálu k zachycení obou stran Niagary – americké i kanadské. Fakultativně Vám nabízíme nezapomenutelný let helikoptérou nad vodopády. V odpoledních hodinách si ještě prohlédnete městečko Niagara on the Lake a čeká Vás jedinečná a vzrušující atrakce – plavba tryskovým člunem do peřejí Whirlpool na řece Niagara (v ceně zájezdu květen-září !!). Večer Vás již očekává Toronto. Ubytování ve večerních hodinách.
7. den: TORONTO 170 mil / 270 km * Ráno zahájíte prohlídku výjezdem na nejvyšší stavbu světa – CN Tower (v ceně). Odtud z neuvěřitelné výšky je pohled na město opravdu jedinečný. K umocnění Vašich zážitků Vám nabízíme fakultativně let helikoptérou nad městem a jezerem Ontario a pozveme Vás na kombinovanou prohlídku města autobusem a lodí (v ceně zájezdu květen-září). Závěrem volného času v centru města Toronto opustíte a vydáte se do hlavního města Kanady – Ottawy. Nocleh Vás čeká v motelu na trase.
8. den: THOUSAND ISLANDS, OTTAWA 130 mil / 200 km * Z Kingstonu – hlavního města oblasti „tisíce jezer“ Vás pozveme k plavbě mezi stovkami ostrůvků s honosnými rezidencemi v čele se slavným Bold’s Castle. Odpoledne dorazíme do Ottawy. Čeká Vás krásné historické město, ve kterém navštívíte centrum s budovou parlamentu, a budete mít dostatek času k samostatné prohlídce. Ubytování ve večerních hodinách.
9. den: MONTREAL 150 mil / 240 km * Časně odjezd do Montrealu. Společně navštívíte slavnou katedrálu (vstup v ceně) a společně také shlédnete město z vrcholu hory Mt. Royal… Odpoledne po ubytování budete mít dostatek času k samostatné prohlídce centra města až do večerních hodin.
10. den: QUEBEC CITY 190 mil / 300 km * Dnes Vás čeká perla ve šňůře měst „navlečených“ na řece St. Lawrence – Québec City se svojí dominantou – Chateau Frontenac. Po příjezdu do města ubytování a poté až do večerních hodin prohlídka historického centra města.
11. den: MONTMORENCY, BEAUPRE 290 mil / 460 km * Dopoledne navštívíte jedinečné vodopády Montmorency a pozoruhodnou baziliku St. Anne de Beaupré (vstup v ceně). Dále Vás čeká soutěska řeky St. Anne s četnými vodopády a visutými mosty nad divokou říčkou (vstup v ceně), a potom se již Vaše cesta stočí k jihu, kde je cílem město Boston. Nocleh v motelu na trase.
12. den: BOSTON 240 mil / 380 km * Po přejezdu do Bostonu jedinečnou přírodou států Vermont a New Hampshire absolvujete krátkou orientační prohlídku centra a poté budete mít prostor k samostatnému poznávání centra města do pozdních hodin. Ubytování ve večerních hodinách.
13. den: NEW YORK CITY 250 mil / 400 km * Časně odjezd do cíle zájezdu - New York City s krátkou zastávkou v historické Providence. Po příjezdu do New Yorku Vás zve America Tours na plavbu lodí kolem slavného Manhattanu, během které se seznámíte s místopisem Manhattanu a přilehlých čtvrtí, a naskytne se Vám bezpočet jedinečných scenerií města a sochy Svobody. Pokračováním Vašeho poznávání New Yorku bude možnost fakultativního letu helikoptérou nad Manhattanem a sochou Svobody (není v ceně). Využijte skvělé příležitosti a zhlédněte Mnahattan skutečně ze všech stran !!! Vaše prohlídka bude poté pokračovat orientačním okruhem po Manhattanu zakončeným návštěvou vyhlídky na Manhattan ze střechy mrakodrapu Rockefellerova centra. Den zakončíte přejezdem do hotelu a ubytováním.
14. den: MANHATTAN 40 mil / 65 km * Celodenní volno na Manhattanu !! Máte možnost vyrazit samostatně za poznáním nebo s průvodcem absolvovat okruh zahrnující největší atrakce Manhattanu - sochu Svobody, budovu Burzy, Wall Street, Freedom Park, China Town, Brooklyn Bridge...( vstupy a jízdné nejsou v ceně). Odpoledne Vám doporučujeme fakultativní výlet do města kasin na břehu moře - Atlantic City. Návštěvou tohoto "Las Vegas" východního pobřeží můžete krásně strávit poslední večer Vašeho zájezdu.
15. den: Odlet domů 25 mil / 40 km * Dopoledne individuální volno, poslední shopping ...poté odjezd na letiště a odlet do Prahy. Fakultativně odlet k pobytu v některé z nabízených plážových destinací.
16. den: Příletem do Prahy Váš zájezd skončí.