USA - New York, Niagarské vodopády a pobřeží Nové Anglie

Neopakovatelná prohlídka New Yorku spojená s toulkami po stopách historie Spojených států amerických! Pohodlné cestování v pronajatém minivanu. Po příletu do New Yorku na nás ihned dýchne energie tohoto pulzujícího města, budeme se procházet mezi budovami, které jsou ikonami moderní doby, a odpočívat v Central Parku. Jakmile se začneme přesouvat směrem na sever, ráz okolní krajiny se začne dramaticky měnit. Opustíme megapoli a ocitneme se na venkově, v Nové Anglii. Nová Anglie, to jsou malebná rybářská městečka na východním pobřeží USA zahalená sluncem a jemným vánkem. Historie na vás dýchne na každém kroku, zdejší území je vnímáno jako počátek všeho, co je opravdu americké. Pojedeme podél drsného, rozeklaného a kamenitého pobřeží s malými přírodními rezervacemi, budeme míjet honosná přímořská sídla, prohlídneme si slavné univerzity, a na samém konci naší cesty nás čeká jedna z nejslavnějších atrakcí světa - Niagarské vodopády. Celý popis

USA - New York, Niagarské vodopády a pobřeží Nové Anglie

Termíny a ceny

23.05. - 07.06.2024 čtvrtek - pátek
snídaně letecky (Praha)
79 990 Kč
cena za 16 dní (15 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenka Praha-New York a Buffalo-Praha vč. let. tax a poplatků v max. výši 22 000 Kč, pronájem minivanu vč. paliva, místních poplatků a parkovného, ve městech místní doprava, trajekt na ostrov Martha’s Vineyard, 14x ubytování v hotelu ve 4lůžkových pokojích (možnost příplatku za 2lůžkový pokoj, v některých hotelech zajištěna snídaně), vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • ostatní strava, ochutnávka vína, registrace ESTA ke vstupu do USA, vstupné a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 2lůžkový pokoj 10 500 Kč/os., pojištění léčebných výloh vč. storna zájezdu do 35 000 Kč za 1 600 Kč, do 85 000 Kč za 2 350 Kč, registrace ESTA ke vstupu na území USA 650 Kč, karta New York City Pass 3 590 Kč (3 050 Kč děti 6-17 let)

    • Pobytové zájezdy
    • Exotika

Popis zájezdu

USA - New York, Niagarské vodopády a pobřeží Nové Anglie

Neopakovatelná prohlídka New Yorku spojená s toulkami po stopách historie Spojených států amerických! Pohodlné cestování v pronajatém minivanu. Po příletu do New Yorku na nás ihned dýchne energie tohoto pulzujícího města, budeme se procházet mezi budovami, které jsou ikonami moderní doby, a odpočívat v Central Parku. Jakmile se začneme přesouvat směrem na sever, ráz okolní krajiny se začne dramaticky měnit. Opustíme megapoli a ocitneme se na venkově, v Nové Anglii. Nová Anglie, to jsou malebná rybářská městečka na východním pobřeží USA zahalená sluncem a jemným vánkem. Historie na vás dýchne na každém kroku, zdejší území je vnímáno jako počátek všeho, co je opravdu americké. Pojedeme podél drsného, rozeklaného a kamenitého pobřeží s malými přírodními rezervacemi, budeme míjet honosná přímořská sídla, prohlídneme si slavné univerzity, a na samém konci naší cesty nás čeká jedna z nejslavnějších atrakcí světa - Niagarské vodopády.

Program zájezdu

1. den: odlet z ČR, přílet do NEW YORKU, ubytování v hotelu.
2. - 5. den: 2. - 5. den: 4denní podrobná prohlídka NEW YORK, navštívíme všechny atraktivity Manhattanu - TIMES SQUARE, RADIO CITY MUSIC HALL, WORLD TRADE CENTER, čekají nás nádherné vyhlídky z EMPIRE STATE BUILDING, ROCKEFFELEROVA CENTRA i z BROOKLYNSKÉHO MOSTU. Nenecháme si ujít ani plavbu lodí na OSTROV SVOBODY s dominantou LADY LIBERTY, ochutnáme pravý americký burger a užijeme si večeři i v ČÍNSKÉ ČTVRTI. Pro chvíle odpočinku je jako stvořený CENTRAL PARK. Milovníci muzeí si přijdou na své např. v GUGGENHEIMOVĚ MUZEU nebo v dalších světově proslulých muzeích.
6. den: po snídani odjezd do oblasti Nové Anglie, jejíž poznávání započneme ve státu CONNECTICUT, konkrétně v univerzitním městě NEW HAVEN, které je sídlem slavné univerzity YALE s 3. nejstarší kolejí v USA z r. 1716. Projdeme se areálem univerzity, kde uvidíme její nejdůležitější budovy - knihovnu se starými rukopisy a ručně tištěnými knihami, univerzitní sbírku umění. Poté si odpočineme na břečťanem porostlém nádvoří staré koleje. V rámci našeho přejezdu více na sever se zastavíme u městečka BRANFORD, které nám poskytne výhled na souostroví THIMBLE ISLANDS, které čítá na 365 malinkých skalnatých ostrůvků s viktoriánskými domky. Vrcholem dnešního dne je prohlídka útrob první americké atomové ponorky USS Nautilus v GROTONU. Součástí je i návštěva Muzea ponorek.
7. den: po snídani dokončení prohlídky GROTONU, krátký přejezd do velrybářského přístavu a loděnice MYSTIC s novoanglickými domky, obchůdky a starým otvírajícím se mostem přes řeku Mystic. V maličké vesničce MYSTIC SEAPORT si prohlédneme Stillman Building s výstavou vyřezávaných mušlí a výrobků z velrybího tuků, dále velrybářskou loď z r. 1841 a na 6000 nádherných mořských tvorů (například běluhy) spatříme v místním MYSTIC AQUARIU. Kdo se zajímá o podmořský výzkum, ten bude jistě potěšen výstavou o podmořském výzkumu, kterou uvádí tým, jenž objevil Titanic.
8. den: přejezd do nejmenšího státu Nové Anglie, do RHODE ISLANDU, jehož hlavním turistickým cílem je zámožný NEWPORT, hlavní město světa jachtařů s panskými sídly slavných rodin, např. Astorů, Belmontů či Vanderbiltů, jejichž slavné sídlo The Breakers navštívíme. Projdeme se po pobřežní stezce Cliff Walk a budeme obdivovat letní dům Johna a Jackie Kennedyových, kteří měli svatbu v nejstarším katolickém kostele na Rhode Islandu - ST MARY’S CHURCH a budeme míjet také Rosecliff, kde se natáčel slavný film Velký Gatsby. Při procházce po jedné z pěších stezek v NORMAND BIRD SANCTUARY budeme moci zahlédnout pestrobarevné ptáky. Odpoledne dorazíme do PROVIDENCE, první osady Rhode Islandu a sídla další slavné univerzity Brown ležící ve 300 let staré čtvrti, na náměstí Kennedy Plaza si prohlédneme městskou radnici s tmavomodrým stropem s hvězdami, dále bývalé nádraží Union Station z r. 1898 nebo koloniální domy ve čtvrti College Hill, na kopci Rhode Island Statehouse z bílého mramoru s obrovskou kupolí (4. největší na světě), večer můžeme věnovat nákupům v nejstarším uzavřeném nákupním centru v USA z r. 1828 - WESTMINSTER ARCADE.
9. den: brzy ráno odjezd na poloostrov CAPE COD ve státě MASSACHUSETTS, kde se nachází chráněná oblast CAPE COD NATIONAL SEASHORE. Na zdejším poloostrově leží první domy Poutníků, kteří připluli do Nové Anglie. Trajektem na kouzelný ostrůvek MARTHA’S VINEYARD, kde se vydáme se na projížďku mezi dunami a jezerem do EDGARTOWNU. V podvečer prohlídka rybářského městečka PROVINCETOWN, možnost vyhlídky ze 75 m vysoké věže Pilgrim Monument, ze které je úchvatný výhled na celý Cape Cod.
10. den: odjezd do maličkého města PLYMOUTH, zdejší neřecký chrám u moře připomíná místo přistání 102 Otců poutníků v prosinci 1620. Ve městě nalezneme také repliku slavné lodi MAYFLOWER a 3 míle na jih od Plymouthu se na PLIMOTH PLANTATION vrátíme do období 17. Století, jelikož se tu nachází žijící muzeum s ukázkou tradiční vesnice, indiánské osady Wampanoag atd. Odpoledne dojedeme do metropole BOSTONU na pobřeží Massachusetts Bay, projdeme se po stezce Freedom Trail spojující důležitá historická místa z období války na nezávislost. Návštěvníky přitahuje zejména QUINCY MARKET a příjemný COLUMBŮM PARK na nábřeží. Večer můžeme společně povečeřet v příjemné hospůdce, kde se servírují vynikající plody moře či tresky.
11. den: dopolední dokončení prohlídky Bostonu, při které zamíříme do čtvrti CAMBRIDGE, kde se nachází slavná HARVARDSKÁ UNIVERZITA s obří knihovnou, která vlastní Gutenbergovu bibli nebo Shakespearovy prvotisky. Naším dalším cílem bude město známé svými čarodějnickými procesy - SALEM. Podrobněji se dozvíme o čarodějnictví v místním Salem Witch Museu nebo ve Witch Dungeon Museu, které je umístěno v kostele z 19. st. na místě bývalého vězení, kde byly čarodějnice drženy. V podvečer možnost procházek po historickém přístavu Derby Wharf.
12. den: přejezd z Massachusetts zpět do státu New York, putování vnitrozemím státu přes hlavní město ALBANY, kde si prohlédneme STÁTNÍ KAPITOL a MUZEUM STÁTU NEW YORK, které nás seznámí např. se stavbou mrakodrapů, a jistě nás zaujme vedlejší budova THE EGG ve tvaru vejce. Odpoledne doputujeme do vinařské oblasti, regionu FINGER LAKES, kde se, ač se o tom příliš neví, produkují vynikající vína. U města SENECA FALLS možnost návštěvy jedno z místních vinařství a ochutnávka. Toto místo hrálo velkou roli v oblasti ženských práv, protože právě zde uspořádaly ženy první Kongres o ženských právech v r. 1848 a my tu prozkoumáme NÁRODNÍ SÍŇ SLÁVY ŽEN. Večer příjezd ke slavným NIAGARSKÝM VODOPÁDŮM.
13. den: perlu zájezdu na americko-kanadské hranici, NIAGARSKÉ VODOPÁDY, si dnes užijeme v rámci celodenní prohlídky. Nejdříve si prohlédneme nejvyšší vodopády BRIDAL VEIL a AMERICAN VEIL (až 54 m) z vyhlídky OBSERVATION TOWER, poté se odsud vydáme na plavbu lodí přímo k vodopádům MAID OF THE MIST, při které vám zaručujeme, že na vlastní kůži sami pocítíte mohutnost vodopádů (pláštěnky jsou součástí výbavy lodi). Odpoledne věnujeme ostrůvku GOAT ISLAND, kde si projdeme trasu CAVE OF THE WINDS, která nás zavede přímo pod vodopády.
14. den: přejedeme jen kousek do miniaturního Manhattanu na břehu JEZERA ERIE - BUFFALA, kde si prohlédneme město z nejvyšší radnice v zemi z roku 1928. Projdeme se bohémskou čtvrtí ALLENTOWN s mnoha viktoriánskými domy a kavárnami, nákupy suvenýrů.
15. - 16. den: odlet zpět do ČR.

Podobné zájezdy