Z Floridy do Kalifornie

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Z Floridy do Kalifornie

Unikátní zájezd Vás zavede podél jižní hranice USA z Miami až k pacifickým megapolím San Francisco a Los Angeles za poznáním metropolí i přírodních krás. Lužními pralesy, nekonečnou prérií, kaňony a horami, od Atlantiku po Pacifik !! Miami – Kennedy Space Center – Orlando – New Orleans – Dallas – Carlsbad Caverns – El Paso – Meteor Crater – Grand Canyon – Monument Valley – Zion – Las Vegas – Mono Lake - Reno – Lake Tahoe – Sacramento – San Francisco – Los Angeles! Minimální počet 6 osob. Během zájezdu urazíte cca 4.795 mil ( 7.670 km ) Zájezd může být směřován i opačně. K návštěvě USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem USA.

Program zájezdu

1. den: MIAMI 25 mil / 40 km Odlet z Prahy do Miami, po uvítání na letišti průvodcem AT transfer do hotelu, ubytování a orientační meeting.
2. den: MIAMI 40 mil / 70 km Dopoledne volno k aklimatizaci a "lenošení" na pláži, odpoledne orientační okruh po Miami a Miami Beach.
3. den: KENNEDY SPACE CENTER 220 mil / 350 km Dopoledne odjezd do Titusville. Návštěva kosmického střediska na Cape Canaveral. Absolvujete túru busem pokosmodromu a zhlédnete film v kině IMAX /v ceně zájezdu/.
4. den: MERRIT ISLAND 50 mil / 80 km Relaxační den. Prohlídka přírodní rezervace Merrit Island - pozorování aligátorů a vodních ptáků ve volné přírodě, koupání na jediné přírodní pláži Floridy Playalinda Beach. Možnost výletu na airboatu /není v ceně/.
5. den: ORLANDO 60 mil / 95 km Dopoledne návštěva Orlanda, prohlídka International Drive. Odpoledne budete mít možnost navštívit obrovský outletový shopping mall nebo Vás průvodce odveze do některého ze zábavních parků /vstup není v ceně/.
6. den: MOBILE 500 mil / 800 km Celodenní přejezd podél Mexického zálivu do blízkosti hlavního města jazzu New Orleansu. Ubytování.
7. den: NEW ORLEANS 160 mil / 250 km Prohlídka New Orleans, jeho turistických lákadel a pamětihodností. Zejména večerní návštěva French Quarter Vám jistě nadlouho utkví v paměti!!
8. den: DALLAS 500 mil / 800 km Celodenní přejezd přes Baton Rouge a Shreveport do Dallasu. Prohlídka centra města a místa, kde došlo k atentátu na prezidenta Kennedyho.
9. den: FT. WORTH, ABILENE, ODESSA 360 mil / 570 km Celodenní přejezd krajem naftařů a chovatelů dobytka na západ, nocleh v motelu na trase.
10. den: CARLSBAD CAVERNS 320 mil / 510 km Pokračování cesty do národního parku Carlsbad Caverns, prohlídka největšího jeskynního systému v USA /vstup v ceně/. Ubytování v El Pasu.
11. den: EL PASO, ALBUQUERQUE 270 mil / 430 mil Prohlídka města s možností indiv. návštěvy města Juarez v Mexiku. Odpoledne pokračování cesty do Albuquerque. Zde budete mít možnost obdivovat zachovalý úsek slavné Route 66 procházející městem. Ubytování.
12. den: PERTIFIED FOREST, METEOR CRATER 330 mil / 530 km Ráno odjezd přes Gallup do národního parku Petrified Forest /Zkamenělý les/ a odpoledne prohlídka Meteor Crater v arizonské poušti /nejlépe zachovalý meteorický kráter na Zemi, vstup v ceně zájezdu/. Nocleh ve Flagstaffu.
13. den: GRAND CANYON NP 220 mil / 350 km Celodenní návštěva národního parku Grand Canyon. Možnost fakultativního letu nad kaňonem letadlem nebo helikoptérou. Navštívíte také kino IMAX /v ceně zájezdu/. Večer příjezd do Page, malého městečka v poušti uprostřed rezervace indiánů kmene Navaho.
14. den: LAKE POWELL, MONUMENT VALLEY 250 mil / 400 km Časně ráno Vám nabídneme fakultativní let letadlem nad pouštním jezerem Lake Powell. Následuje celodenní výlet do Monument Valley – neskutečného výtvoru přírody známého z westernů a mnoha reklam. Návrat ve večerních hodinách.
15. den: KANAB, NP ZION 280 mil / 450 km Návštěva městečka Kanab v Utahu známého jako exteriéry pro mnoho westernů. Pokračování prohlídkou národního parku Zion do odpoledních hodin. Večer příjezd do Las Vegas. Po orientačním okruhu zářícím městem ubytování v hotelu na slavném Stripu.
16. den: LAS VEGAS 20 mil / 35 km Volný den v Las Vegas k samostatné prohlídce kasin a atrakcí!!! Doporučujeme Vám fakultativní výlet do Death Valley – nejnižšího a nejteplejšího místa na západní polokouli.
17. den: MONO LAKE, CARSON CITY, RENO 470 mil / 750 km Odjezd na sever hornatou pouští pod pohoří Sierra Nevada. Prohlídka jezera Mono Lake a osady Bishop, návštěva hlavního města Nevady Carson City, večer ubytování ve městě Reno.
18. den: LAKE TAHOE, SACRAMENTO 190 mil / 300 km Odjezd přes pohoří Sierra Nevada k vysokohorskému jezeru Lake Tahoe. Navštívíte několik dech beroucích vyhlídek na obří kráter naplněný vodou smaragdové barvy, a rozloučíte se s Nevadou ve městečku South Lake Tahoe. Cestou k Pacifiku pak odpoledne dorazíte do Sacramenta, hlavního města Kalifornie. Po prohlídce města ubytování.
19. den: SAN FRANCISCO 100 mil / 160 km Ráno odjezd do San Francisca se zastávkou v outletovém shoppingu /výhodné nákupy před odletem nelze vynechat !!/. Po příjezdu do San Francisca ubytování a prohlídka části města včetně několika vyhlídek.
20. den: SAN FRANCISCO 250 mil / 400 km Prohlídka San Francisca zahrnující nejvýznačnější pamětihodnosti a atrakce města včetně plavby lodí po zálivu a pod Golden Gate /v ceně/. Fakultativně je možné absolvovat let helikoptérou nad městem, zálivem a Golden Gate. Večer odjezd do cíle cesty – Los Angeles. Nocleh v motelu na trase.
21. den: LOS ANGELES 150 mil / 240 km Celodenní prohlídka Los Angeles a okolí /Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica Beach…/, jeho atrakcí a turistických lákadel do pozdního večera, ubytování.
22. den: WARNER BROTHERS STUDIOS, odlet domů 30 mil / 50 km Dopoledne na závěr Vašeho zájezdu navštívíte filmová studia Warner Brothers, jednu z velkých atrakcí oblasti Los Angeles. Odpoledne dle Vašeho cestovního plánu následuje transfer na letiště a odlet do Prahy.
23. den: Přílet do Prahy Váš zájezd ukončí