Isla Margarita - poznávací zájezdy - To Nejlepší Z Venezuely (dunes)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: plná penze

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Isla Margarita - poznávací zájezdy - To Nejlepší Z Venezuely (dunes)

Letecký poznávací zájezd na nejznámější místa Venezuely s pobytem na Isla Margaritě.

Isla Margarita - delta řeky Orinoko - Národní park Canaima - vodopád Salto Angel

Program okruhu

1. den: Praha – Isla Margarita
Odlet z Prahy na Isla Margaritu charterovým letem; přivítání na letišti v Porlamaru; transfer do vybraného pobytového hotelu a ubytování.

2. den: Isla Margarita
Volný den v hotelu vhodný k relaxaci a zároveň k přípravě na poznávání venezuelských krás.

3. den: Isla Margarita – delta řeky Orinoko
Brzy ráno transfer z hotelu na letiště a odlet do města Puerto Ordaz/ Tucupita / Maturín/ apod. dle nasazené letecké společnosti ležícího na soutoku řek Caroní a Orinoko. Po příletu přejezd autobusem k přístavišti na řece Orinoco; vstupní brány do delty Orinoka; kde začne nezapomenutelné dobrodružství v přírodě. Z přístaviště plavby na loďce do turistického kempu. Delta je tvořena rozsáhlými záplavovými planinami; pokrytými hustou tropickou vegetací; která je domovem různorodých zástupců živočišné říše. Na březích spletitých toků žijí ve vesničkách postavených na kůlech domorodí indiáni kmene Warao; kteří se již po celá staletí živí lovem; rybolovem; sběrem a pěstováním místních plodin. Ubytování v kempu a oběd. Odpoledne procházka džunglí; poté následuje plavba na loďce do laguny; během které budete mít možnost ulovit si vlastní piraňu. Večeře a nocleh v kempu.

4. den: Národní park Canaima
Brzy ráno po snídani plavba zpět do přístaviště; kde bude čekat autobus. Před odjezdem možnost nákupu ručně vyráběných suvenýrů od indiánů. Odjezd zpět na letiště a přelet do jedné z geologicky nejstarších oblastí světa; národního parku Canaima; který se nachází na jihu Venezuely. Tato oblast je jedním z nejpozoruhodnějších míst na naší planetě; kde z bujné tropické vegetace vyčnívají až tří tisícimetrové srázy mohutných stolových hor zvaných tepuis. Při pohledu na tyto hory se člověku jistě vybaví Ztracený svět britského spisovatele A. C. Doyla; autora Sherloka Holmese; jehož literární hrdinové v těchto místech prožívali neobvyklá dobrodružství. Canaima leží v ohybu řeky Carrao; která se přes vodopády Hacha; Golondrina; Ucaima; Wadaima; Sapo a Sapito rozlévá do pěkné laguny. Po příletu následuje krátký přechod do kempu a plavba po exotické laguně Canaima; která má svou specifickou okrovou barvu danou přítomností řady minerálů. Průchod pod vodopádem Hacha nebo Sapo (v závisloti na stavu vody) a procházka k vyhlídce na fantaskní stolové hory. Po návratu do kempu oběd a koupání v laguně. Romantický západ slunce nad pohádkovou lagunou; večeře; nocleh.

5. den: Národní park Canaima - Salto Angel – Isla Margarita
Izolovanost Gran Sabany; jejíž značnou část chrání národní park Canaima; je taková; že některá místa nejsou dosud zmapována a na většinu stolových hor doposud nevstoupila noha člověka. Na území parku Canaima žijí v malých komunitách indiáni kmene Pemon; kteří se dokonale vyznají ve spleti místních toků; které jsou často jedinými použitelnými cestami v jinak neprostupné džungli. Po Po snídani prohlídka maličké osady Canaima; návštěva indiánů; možnost nákupu rukodělných suvenýrů jako vzpomínku na návštěvu těchto odlehlých míst. Po obědě odlet zpět na Isla Margaritu (s možným mezipřistáním v Puerto Ordaz). Během zpátečního letu; v závislosti na počasí; průlet Ďáblovým kaňonem a přelet nad nejvyšším vodopádem světa Salto Angel; který padá z výšky 979 metrů. Po příletu na Isla Margaritu transfer zpět do hotelu a ubytování.

6.– 8./9./10./11./12. den: Isla Margarita
Dny volna a odpočinku ve vybraném hotelu na Isla Margaritě. Po náročných dnech strávených cestováním jistě uvítáte moznost odpočinout si na místních plážích. Volno lze také využít k nákupům suvenýrů nebo cenově výhodným nákupům oblečení a spotřebního zboží s využitím bezcelního statutu ostrova je také možnost zúčastnit se fakultativních výletů.

9./10./11./12../13. den: Praha
Ukončení pobytu; transfer na letiště a odlet zpět do Prahy.

10./11./12../13./14. den: Praha
Přílet do Prahy.

V CENĚ ZÁJEZDŮ JE ZAHRNUTO
Letecká doprava Praha – Porlamar – Praha v turistické třídě včetně letištních a bezpečnostních poplatků; veškeré transfery na místě klimatizovaným autobusem a nebo místními loďkami a nebo menšími letadly dle programu; česky mluvící průvodce po celou dobu poznávacího okruhu (při účasti min. 8 osob); místní odborní průvodci v angličtině; 8/9/10/11/12 noclehů v ubytování dle programu (2 noclehy v turistickém kempu se snídaní; 3 obědy a 2 večeře během poznávacího okruhu; 6/7/8/9/10/noclehů s programem all inclusive ve vybraném pobytovém hotelu na Isla Margaritě); pobytová taxa; popsaný program s výjimkou fakultativních služeb; služby česky nebo slovensky hovořícího delegáta; povinné pojištění cestovní kanceláře ve smyslu zákona č. 159/99 Sb.

V CENĚ ZÁJEZDŮ NENÍ ZAHRNUTO
Odletová taxa při zpátečním letu z Porlamaru (taxa se skládá z taxy letištní a vládní v celkové výši 100 USD* za osobu od 2 let; splatné v hotovosti u delegáta); letištní taxa na vnitrostátním letu a vstup do národního parku Canaima (40 USD*/osoba); nápoje během poznávacího okruhu; doporučený příplatek za cestovní pojištění 890 Kč/pobyt/dospělá osoba a 490 Kč/pobyt/dítě do 18 let; spropitné a fakultativní služby.*) výše letištních tax a poplatků se může během sezóny měnit (výše taxy je uvedena k 1.6.2015; aktuální informaci o její výši vám sdělí na požádání prodejce.

UPOZORNĚNÍ
Minimální počet účastníků pro realizaci zájezdu jsou 2 osoby. Minimální počet účastníků pro realizaci zájezdu s českým průvodcem je 8 osob. Minimální věk dítěte je 7 let. Maximální počet účastníků je 20 osob. Na vyžádání je možné program zorganizovat pro skupiny i v jiném termínu. Program je určen zájemcům o poznání tropické přírody v deltě řeky Orinoko a v národním parku Canaima. Poznávací program je koncipován s ohledem na to; aby jej mohli absolvovat zájemci všech věkových kategorií. Přesto je třeba nepodceňovat fyzickou náročnost programu. Je třeba dávat pozor na dodržování pitného režimu a nezbytné míry hygieny. Při rozhodování o účasti na poznávacích zájezdech je třeba také brát v úvahu odlišnosti místních přírodních; ekonomických a sociálních podmínek; stejně jako jinou kulturu; myšlení a chování místního obyvatelstva. Pochopení; tolerance a flexibilita ze strany návštěvníků je nutným předpokladem k tomu; aby bylo možné si nabízený program co nejvíce vychutnat. Nedotčenost exotické přírody je provázena nižší úrovní místního rozvoje a malou dostupností obvyklých vymožeností civilizace - např. dodávky elektrické energie či teplé vody mohou být omezené. Stejně tak možnosti přepravy a program se mohou měnit v důsledku změny přírodních; klimatických; povětrnostních; ale i dalších místních podmínek a v krajním případě si mohou vynutit i změnu časového nebo věcného programu zájezdu. V navštívených místech nejsou k dispozici moderně vybavené nemocnice; banky nebo směnárny. Ubytování je velmi jednoduché; ale obvykle s možností sprchy a ventilátorů v pokoji. Jídlo je obvykle podáváno formou servírovaného menu. Zavazadlo během poznávací části zájezdu může vážit max. 10 kg. Zbytek je možné ponechat v pobytovém hotelu na Isla Margaritě (peníze v hotovosti; šperky; foto a videozařízení a elektrické přístroje nejsou pojištěny). Na poznávací cestu lze doporučit vzít s sebou: pohodlnou pevnou sportovní obuv; sandály; ponožky a podkolenky; lehkou bundu s dlouhým rukávem a kalhoty s dlouhými nohavicemi; pláštěnku; pokrývku hlavy; krém na opalování; ochranný repelent proti hmyzu; plavky; ručník; baterku; voděodolný obal na fotoaparát; osobní dokumenty; užívané a doporučené léky. Při cestách do Venezuely není povinné žádné očkování; nicméně se při plánovaných cestách na venezuels...