Velký okruh Venezuelou

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Velký okruh Venezuelou

CARACAS – NP HENRI PITTIER – PUERTO COLOMBIA – CHUAO – PUERTO ORDAZ – ORINOCO – SALTO ANGEL – AREKUNA – ISLA MARGARITA – LOS ROQUES – MERIDA – LOS NEVADOS – JAJÍ – LOS LLANOS - CARACAS.

Venezuela - malé Benátky, jak zemi nazval Amerigo Vespucci, Vás nadchne především krásnou přírodou. Orinoko, Stolové hory, vodopády v Canaimě včetně nejvyššího vodopádu světa Salto Angel nebo jedinečné soustroví Los Roques v Karibiku tvoří jen část našeho ojedinělého okruhu, který doplňují také Andy na západě země, koloniální město Mérida a úžasné safari v nížinné oblasti Los Llanos.

Minimum: 8 osob

Stravování: snídaně

snídaně, 6x večeře

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy pravidelnou linkou s přestupem do města Caracas.
2. den: Po snídani prohlídka centra hlavního města a výlet kabinovou lanovkou do dvou tisíc metrů výšky pohoří Sierra de la Costa. Nezapomenutelné pohledy z ptačí perspektivy na šestimilionovou metropoli a nahlédnutí do vysokohorské vegetace NP Ávia. Odpoledne odjezd do Choroní, serpentinami horské silničky a tropickým mlžným pralesem NP Henri Pittier. Ubytování v půvabném koloniálním přístavu Puerta Colombia.
3. den: Ráno se vydáme do vesničky Chuao, dostupné pouze lodičkou po moři, abychom si prohlédli plantáže, na nichž se rodí to nejlepší kakao na světě, potom nás čeká koupání v Karibiku na nádherné pláži Gran Playa. Odpoledne návrat do civilizace, přejezd zpět přes hory do města Maracay a odtud návrat do Caracasu.
4. den: Snídaně formou balíčku, časný transfer na letiště a přelet do Puerto Ordaz, návštěva vodopádů La llovizna a Cachamai, pozorování ptáků v Deltě Orinoka a soutok řek Orinoco a Caroní, jejichž vody se nespojí, pouze tečou vedle sebe. Odtud přesun vozem cca 3 h do Boca Uracoa. Nalodění a plavba tropickým pralesem v deltě řeky Orinoko územím indiánů kmene Warao až do kempu Bujana. Nocleh a večeře.
5. den: Celodenní výlet pěšky i kánoí za poznáním podivuhodné přírody NP Delta Amacuro v nepřehledné spleti ramen Orinoka. Návštěva indiánské vesnice kmene Warao, jejíž bojovník bude dnes naším přítelem a průvodcem. Oběd formou balíčku. Večeře v kempu.
6. den: Po snídani přesun lodí do Tucupita a ráno transfer na letiště a přelet do NP Canaima kolem nejvyššího vodopádu na světě Salto Angel (979 m). Procházka pod vodopádem Salto El Sapo a Salto El Hacha. Vykoupání v laguně, večeře v Canaimě a ubytování v kempu.
7. den: Po snídani časně ráno nás čeká celodenní výprava pod nejvyšší vodopád na světě Salto Angel (979m); plavba motorovou kánoí asi 50 km proti proudu řeky Carrao a poté jejím přítoku Churún až do Caňonu del Diablo. Odtud asi hodinová vycházka pralesem na vyhlídku na vodopád a plavba zpět do Canaimy. Večeře.
8. den: Po snídani odlet na souostroví Los Roques::VE-los-roques», ubytování na ostrově Gran Roque. Jedná se o panenské souostroví skládající se ze 350 větších a menších ostrovů, vzdálené půl hodinu letu z Caracasu. Díky rozmanitosti mnoha ptáků a mořských živočichů byla celá oblast v roce 1972 vyhlášena národním parkem a najdete zde jen pár turistů. Cestovní ruch je zde regulován. Nejsou tu žádné velké hotely, pouze malé hotýlky a penziony soustředěné pouze na hlavním ostrově Gran Roque, který je zároveň jediným obydleným ostrovem. Nachází se zde 1500 km2 korálových ostrovů a stejné číslo je i počtem obyvatel Gran Roque. Čekají zde na Vás panenské pláže s bílým pískem a možností šnorchlování. Ostrovy jsou rájem i pro další sporty jako je potápění, windsurfing nebo kitesurf. Na jednom z ostrovů se nachází také výzkumné centrum pro záchranu želv.
9. den: Celodenní výlet katamaránem po okolních ostrovech Francisquis a Madrisqui s obědem na lodi.
10. den: Dopoledne odlet do Caracasu a dále do Meridy, ubytování v centru. Merida je významné univerzitní město nacházející se ve výšce 1625 m.n.m. s mírným klimatem a průměrnými teplotami kolem 19°C.
11. den: Dnešní den je vyhrazen pro jízdu lanovkou. Jedná se o nejvyšší a nejdelší lanovku na světě běžně jezdící do stanice Pico Espejo (4765 m) v celkové délce 12,6 km. Lanovka byla po osmileté rekonstrukci nedávno opět zprovozněna, avšak zatím nejezdí do nejvyšší stanice. Vyjedeme až tam, kam to bude možné a po krátké prohlídce okolí se vrátíme zpět do Méridy na prohlídku města.
12. den: Ráno odjezd do venezuelské vysočiny známé jako Páramos, kde se nachází biologická stanice pečující o odchycené kondory, kde budete mít možnost se seznámit s tímto světově ohroženým ptákem. Cesta kolem Laguny Mucabají, kde je možné pozorovat rozmanité aspekty tropické a zároveň vysokohorské vegetace. Ubytování na cestě. Přejezd nejvýše položeného silničního průsmyku Pico El Aguila (4100 m) klikatými serpentinami transandské silnice do města Barinas, které je vstupní branou do oblasti Los Llanos. Jedná se o vyhlášenou oblast nížin s deštnými pralesy, nekonečnými savanami a nesmírně bohatým zastoupením mnoha živočišných druhů. Pozorování zvěře, západu slunce a lovení piraní bude hlavní náplní zdejšího pobytu. Ubytování ve stylové posadě. Po večeři noční safari.
13. den: Po snídani začneme s objevováním zdejších rozlehlých prérií a divoké zvěře. Během jediného dne je možnost zahlédnout mnoho živočichů, především leguány, kapybary, opice, kajmany, anakondy, oceloty a více než 340 druhů ptáků. Stejně rozmanitá je i místní flóra s desítkami kvetoucích stromů, orchidejí, jasmínů, akátů nebo národního venezuelského stromu Araguaney. Oblast je také proslulá chovem dobytka a místními kovboji „llaneros“.
14. den: Odlet na letiště v Caracasu a pokračování letu do Evropy.
15. den: Návrat do Prahy v odpoledních hodinách.