Královská města Indočíny

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Královská města Indočíny

Vydejte se s námi za poklady jihovýchodní Asie a poznejte to nejlepší, co někdejší Indočína nabízí. Projdeme se kolem hanojského Jezera Navráceného meče, zažijeme nezapomenutelnou plavbu Zátokou zanořujícího se draka, loďkou se projedeme po Voňavé řece v Hue. Se zatajeným dechem budeme kráčet okolo majestátních angkorských chrámů, zpola utopených v okolní džungli. Po jezeře Tonle se vydáme k plovoucím vesnicím, v Bangkoku spatříme nejednu obří sochu Buddhy. Vychutnáme si poklidnou atmosféru Luang Phrabangu – města tisíců chrámů. Proti proudu legendárního veletoku Mekong doplujeme k jeskyním plným Buddhů. Vyrazíme na plovoucí trh a navštívíme nejkrásnější chrámy současné i dřívější metropole Thajska. Zájemci si cestu mohou prodloužit na vyhlášených plážích ostrova Koh Samet.
Velikost skupiny:

8–16 účastníků
Záložka Něco navíc:

Jak vznikla zátoka Halong? Stará legenda vypráví o draku, který si razil cestu z hor směrem do moře a mrskal přitom ocasem tak silně, že celou krajinu „přemodeloval“ v úchvatnou scenérii, jejíž prohlubně a údolí se zalily vodou ve chvíli, kdy se drak vnořil do moře... proto Zátoka zanořujícího se draka.

Stravování: snídaně

snídaně

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha –  Hanoj : hl. m. Vietnamu – uličky starého města, romantická zákoutí u jezera Navráceného meče ; večer slavné vodní loutkové divadlo .
3. den: Hanoj –  Halong : přejezd do zátoky Zanořujícího se draka  – plavba mezi nesčetnými vápencovými homolemi, návštěva krasové jeskyně, plovoucí rybářské vesnice ; nezapomenutelný nocleh na lodi.
4. den: Halong – Hanoj: dokončení plavby – koupání či kajaking v Tonkinském zálivu (dle počasí); odpoledne návrat do Hanoje a noční lehátkový vlak.
5. den: Hue : bývalé hl. m.,  sídlo posledních vietnamských císařů  – rozsáhlé hrobky dynastie Nguyen , tzv. Zakázané město  se síní Nejvyšší harmonie; projížďka loďkou po Voňavé řece k pagodě Thien Mu.
6. den: Hue –  Luang Phrabang : přelet přes Hanoj do Laosu –  toulky královským městem s mnoha buddhistickými chrámy, koloniální architekturou a úžasnou atmosférou; vrch Phu Si s výhledy na řeku Mekong .
7. den: Luang Phrabang : návštěva nádherného  chrámu Wat Xieng Thong ; výlet lodí po Mekongu k jeskyním Pak Ou  se   stovkami Buddhových soch  – cestou návštěva palírny či tkalcovské dílny;  vodopády Kuang Si s možností koupání v jezírkách .
8. den: Luang Phrabang –  Siem Reap : bývalý Královský palác ; přelet do Kambodži do blízkosti angkorských chrámů.
9. den: Komplex Angkor : celodenní prohlídka chrámů –  Bayon , Ta Prohm, Banteay Kdei , Sloní terasa; večer khmérské taneční vystoupení s večeří .
10. den: Siem Reap : výlet k jezeru Tonle  – lodí k plovoucím vesnicím;  návštěva "citadely krásek"  – Banteay Srei.
11. den: Siem Reap –  Bangkok : přelet do hl. m. Thajska –  projížďka po řece Chao Phraya, rušná čínská čtvrť.
12. den: Bangkok : nádherně zdobený královský palác a chrám Wat Phra Keo , chrám Wat Traimit se sochou Buddhy ze zlata, chrám Wat Pho a 45metrová socha ležícího Buddhy .
13. den: Bangkok –  Ayutthaya : výlet do historického parku s polorozpadlými chrámy  – připomínka slavné minulosti jedné z nejstarších a nejmocnějších říší JV Asie.
14. den: Bangkok  – Praha: nejznámější thajský plovoucí trh Damnoen Saduak ; návrat do Bangkoku a odlet domů, přílet do ČR 15. den.   PRODLOUŽENÍ NA OSTROVĚ KOH SAMET: Bangkok –  Koh Samet : odpoledne přejezd přes Rayong na ostrov Koh Samet.
15. - 16. den: Koh Samet : 2 dny odpočinku na krásných písčitých plážích ostrova –  poklidná atmosféra , koupání a vodní sporty.
17. - 18. den: Koh Samet  – Praha: návrat na pevninu a odlet z Bangkoku domů, návrat do ČR 18. den.