Jižní Korea a Taiwan

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Jižní Korea a Taiwan

Už jste jedli "kimči"? Vydejte se s námi do Jižní Koreje a poznejte zemi, která si uchovala vlastní kulturu, ač byla po tisíciletí sevřená mezi Čínou a Japonskem. Seznámíte se s ní blíže v tajuplných buddhistických klášterech, nedotčených horách nebo prostřednictvím nezaměnitelné korejské kuchyně. Taiwan – "jiná Čína" se pyšní kdysi nejvyšší budovou světa a jednou z nejdynamičtějších ekonomik, ale i poklady z pekingského Zakázaného města. Portugalci jej kdysi nazvali Formosa, tedy Nádherný ostrov, a nikoliv neprávem. Ostrov nabízí divokou tropickou přírodu – hluboké soutěsky, křišťálová jezera, pobřeží modelovaná divokým mořským příbojem či uklidňující termální prameny.
Velikost skupiny:
6–16 účastníků

Stravování: snídaně

snídaně

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Soul : případný program dle času příletu – historická čtvrť Insadong , buddhistický klášter Čongjesa.
3. den: Soul : prohlídka hl. m. Jižní Koreje, třináctimilionové metropole – královský palác Čchangdokkung , výjezd na 556 m vysokou dominanta města Lotte World Tower s vyhlídkou na celý Soul ze 117. patra , největší soulské tržiště Namdemun a nedaleká stejnojmenná městská brána .
4. den: Soul – pohoří Soraksan : přesun na východní pobřeží do nejkrásnějších korejských hor, které byly předlohou mnoha tušových maleb – rozeklané skalní štíty a borovicové lesy , jejichž malebné scenérie budeme moci obdivovat po výjezdu lanovkou v centrální části.
5. den: Soraksan – Andong: půldenní přejezd do města Andong se zastávkou v malebné tradiční korejské vesnici Hahoe ; procházka po vesnici a jejím malebném okolí.
6. den: Andong – Kjongdžu: centum vzdělanosti konfuciánská akademie Tosan Sowon ; klášter Heinsa , kde je po staletí uchovávána korejská rarita – nejstarší buddhistická písemná památka rytá do dřevěných destiček; krátká procházka po okolí ; večer příjezd do Kjongdžu.
7. den: Kjongdžu – „Zlaté město“: historické hl. m. dávného království Silla – královské hrobky , stará observatoř aj.; klášter Buddhovy země Pulguksa , jeskyně Sökkuram se sochařským pokladem – nádhernou sochou Buddhy.
8. den: Kjongdžu – Pusan : přesun do největšího korejského přístavu – skvělé akvárium , největší rybí trh v zemi; prohlídka zajímavě položeného kláštera Haedong Jonggungsa přímo na břehu moře .
9. den: Pusan – Taipei (Tchaj-pej): přelet na Taiwan (Tchaj-wan) a prohlídka hl. m. – monumentální areál Čankajškova památníku ; Taipei 101 – do r. 2009 nejvyšší budova světa (509 m), pohled na Taipei z 91. patra (391 m); večer návštěva buddhistického chrámu Longshan (Lung-šan).
10. den: aipei – pohoří Alishan (A-li-šan): celodenní přejezd východním pobřežím ostrova a závěrečný výjezd klikatou silnicí vinoucí se mezi čajovými plantážemi (na 70 km nastoupá 2000 m) do horské přírodní rezervace Alishan .
11. den: Alishan – j. Slunce a Měsíce: časně ráno výjezd vláčkem pod vrchol posvátné hory Chushan (Čhu-šan) – „Slavnostní hora“ (2489 m)s východem slunce; pěší výlet po přírodní rezervaci – jezírka, magnóliová zahrada , obří stromy (nejstarší přes 2000 let); odpoledne přejezd k jezeru.
12. den: Jezero Slunce a Měsíce – Taroko: ráno prohlídka okolí jezera – 46 m vysoká pagoda Cien (Cch'-en) s panoramatickým výhledem na jezero ; odpoledne přejezd vyhlídkovou horskou trasou s překročením nejvyššího průsmyku ostrova (3275 m) k ústí soutěsky Taroko .
13. den: aroko – Taipei: průjezd dramatickou soutěskou se zastávkami (i krátkými pěšími) v nejzajímavějších pasážích impozantních skal ; dále přejezd zpět do Taipei scenerickou trasou severovýchodního pobřeží s výhledy z až 800 m vysokých Útesů čistých vod na Tichý oceán ; večer návštěva pravého jídelního trhu .
14. - 15. den: aipei – Praha: Palácové muzeum ukrývající poklady z pekingského Zakázaného města ; odpoledne výlet k Tichému oceánu – mořem vytvořené skalní útvary v Yehliu (Královnina hlava, Kouzelný střevíc...), skvělá mořská kuchyně ; večer odlet do ČR, přílet 15. den.