Laos a Kambodža

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: letecky Strava: snídaně

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Laos a Kambodža

Ochutnejte skutečnou lahůdku připravenou pro zkušené cestovatele. Zavedeme vás na atraktivní, a přesto neznámá místa s bohatou historií, zasazená v nádherné přírodě. První chrámy navštívíme v severním Laosu a pokračovat budeme povodím Mekongu až na jih. Projedeme se mezi čtyřmi tisíci ostrovy a při troše štěstí spatříme i místní sladkovodní delfíny. V Kambodži nás kromě proslulého Angkoru čekají i další, neprávem opomíjené klenoty khmerské civilizace, např. i jeden zcela čerstvě zapsaný na seznam Světového dědictví UNESCO. Zavítáme také na málo navštěvovaný východ země – poznat zajímavá etnika a spatřit kráterová jezera a vodopády.
Velikost skupiny:

8–16 účastníků
Záložka Něco navíc:

V úseku mezi ostrovy Si Phan Don na jihu Laosu a městem Kratie v Kambodži se můžeme setkat se sladkovodními delfíny. Správný přírodovědný název tohoto tvora je orcela tuponosá a dlouho byla považována za vyhynulou. Žije v řekách jihovýchodní Asie a živí se rybami. Dorůstá až do délky dvou metrů, má vyklenutou hlavu a typický delfíní "zobák" je jen naznačený.

Stravování: snídaně

snídaně

Program zájezdu

1. - 3. den: Praha – Luang Phrabang : letecký přesun do Laosu; Luang Phrabang – jedno z nejkrásnějších měst Asie na březích veletoku Mekong , starobylé sídlo králů s mnoha buddhistickými chrámy, francouzskou koloniální architekturou a jedinečnou atmosférou.
4. den: Luang Phrabang : výlet lodí k jeskyním Pak Ou – místo stovek Buddhových soch; vodopády Kuang Si a možnost koupání v přírodních jezírkách ; procházky královským městem.
5. den: Luang Phrabang – Vang Vieng: přejezd krajinou serpentin s úchvatnými výhledy .
6. den: Vang Vieng : odpočinek v krásné krajině mohutných skalních masivů – výlety do okolí s mnoha krasovými jeskyněmi ; koupání v Modré laguně – možnost zapůjčení kol či nenáročné plavby na kajacích.
7. den: Vang Vieng – Vientiane : hornatou krajinou přes malebné vesničky do ospalého hlavního města – široké bulváry lemované stromy, Zlatá stúpa Pha That Luang, chrám Wat Si Saket; večerní pohoda na břehu Mekongu.
8. den: Vientiane – Čampasak : ranní přelet na jih do Pakse ; jízda náhorní plošinou Bolaven s vesnicemi etnických menšin – plantáže laoského čaje a proslulé kávy, vodopády Tat Fan v nedotčené džungli; příjezd do Čampasaku.
9. den: Čampasak – ostrov Khong: prohlídka khmerského chrámového komplexu Wat Phu z 8.–11. stol.; mohutné vodopády Khon Pha Pheng; Si Phan Don – jízda loďkou mezi proslulými „4000 ostrovy“ na řece Mekong, železniční most klenoucí se nad ostrovy, procházka k půvabnému vodopádu Li Phi ; nocleh na ostrově Khong.
10. den: Ostrov Khong – Banlung: přechod hranic do Kambodže a pokračování do hlavního města provincie Ratanakiri proslulé panenskou přírodou .
11. den: Ratanakiri : výlety v okolí Banlungu – tyrkysové vody kráterového jezera Yeak Laom, vesnice etnických menšin, vodopády Ka Chhang a Katieng.
12. den: Banlung – Kratie : přejezd do Kratie; v podvečer jedna z největších atrakcí tohoto úseku Mekongu – pozorování sladkovodních delfínů .
13. den: Kratie – Kampong Thom: ranní prohlídka města s návštěvou chrámu Wat Vihear Kuk , pokračování dále do nitra Kambodže – živoucí chrám Wat Nokor , koloniální tržnice v Kampong Chamu; pokračování podél řeky Sen k proslulému souboru chrámů Sambor Prei Kuk rozesetých uprostřed džungle .
14. den: Sambor Prei Kuk (chráněný UNESCO od r. 2017) – Siem Reap: desítky chrámů v komplexu bývalého hl. m. kdysi mocného království Čenla; pokračování do Beng Mealea a prohlídka chrámu ukrytého před zraky většiny turistů v husté džungli – předobraz Angkor Watu s unikátní atmosférou; pokračování do Siem Reapu.
15. - 16. den: Angkor : dvoudenní toulky mezi ruinami jedinečného archeologického komplexu – Angkor Thom, Bayon, Sloní terasa, Ta Prohm, Angkor Wat a mnohé další; fakultativně možnost letu horkovzdušným balonem nad Angkorem.
17. - 18. den: Siem Reap – Praha: zakončení pobytu projížďkou po jezeře Tonle Sap a návštěva plovoucích vesnic ; odlet do ČR, návrat 18. den.