Malajsie a Indonésie

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Popis zájezdu

Malajsie a Indonésie

Dopřejte si rozmanité cestovatelské zážitky ve dvou příjemných zemích jihovýchodní Asie. Na Malajském poloostrově navštívíme kosmopolitní velkoměsto Kuala Lumpur a starobylou Melaku, projdeme horské stezky a čajové plantáže v Cameron Highlands. Indonésie nám nabídne kulturní a náboženskou různorodost svých ostrovů. Čeká nás hlavní ostrov Jáva a jeho monumentální chrámy Borobudur a Prambanan, či hinduistické Bali a jeho nesčetné exotické taneční a divadelní formy. Poznáme i nádhernou indonéskou přírodu – při východu slunce nad vulkánem Bromo či při odpočinku na plážích souostroví Gili.
Velikost skupiny:
6–16 účastníků

Stravování: snídaně

snídaně

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Kuala Lumpur : přílet a první seznámení s hl. m. Malajsie – Petronas Twin Towers ( nejvyšší „dvojčata“ světa , 452 m), Národní mešita .
3. den: Kuala Lumpur – Melaka : památky K. Lumpuru – Náměstí nezávislosti, masdžid Jamek, staré nádraží; výlet do koloniální Melaky – holandská radnice a rezidence guvernéra, pozůstatky kostela Sv. Pavla z r. 1521 , sultánský palác, „malá Čína“ s chrámem Cheng Hoon Teng; návrat do K. Lumpuru – procházka indickou čtvrtí.
4. den: K. Lumpur – Cameron Highlands : celodenní přejezd do příjemné horské stanice Cameron Highlands (1300 m n.m.) – cestou zastávka u hinduistických jeskyní Batu .
5. den: Cameron Highlands : čajové plantáže – exkurze do továrničky na zpracování čaje a ochutnávka , květinové, ovocné a zeleninové plantáže; vycházka po okolních kopcích v příjemném horském podnebí.
6. den: Cameron Highlands – George Town : půldenní přejezd na ostrov Penang (přes 13 km dlouhý most) do kosmopolitního hl. města – koloniální architektura, mešity i čínské a indické chrámy .
7. den: Penang : britská pevnost Cornwallis , hodinová věž, rezidence bohatého čínského obchodníka, shromažďovací dům klanu Khoo , bohatě zdobený jihoindický chrám, 33 m dlouhá socha ležícího Buddhy v chrámu Wat Chayamangkalaram, největší buddhistický chrám v Malajsii Kek Lok Si s 30 m vysokou věží .
8. den: Penang – Yogyakarta : půldenní přejezd zpět do K. Lumpur a odpolední přelet do Indonésie ; Yogyakarta – možnost večeře v restauraci nabízející sultánskou kuchyni poblíž kratonu (sultánský palác).
9. den: Yogyakarta : prohlídka hl. m. někdejšího jávského království , proslaveného výrobou batik – sultánský palác ; „vodní palác“ Taman Sari, někdejší sultánský harém; hinduistický chrám Prambanan z 9. stol.; večer představení Rámájany .
10. den:
11. den: Yogyakarta – Bromo: celodenní přejezd přes centrální Jávu k vulkánu Bromo.
12. den: Bromo – Ubud: úchvatná scenérie východu slunce nad vulkánem Bromo a činnou sopkou Semeru (3676 m) v pozadí – procházka po okraji vulkánu ; přesun do Surabaji a odlet na ostrov Bali – přejezd do Ubudu, kulturního centra ostrova .
13. den: Bali : okruh po ostrově – chrám posvátného pramene Pura Tirta Empul, nejposvátnější balijský chrám Besakih na úpatí vulkánu Gunung Agung (3031 m), výhledy na jezero Batur, zahrady s kořením ; večer představení balijského tance .
14. den: Ubud : volno na nákupy v krámcích a galeriích, fakultativně návštěva Opičího lesa ; odpoledne chrám Taman Ayun a scénický západ slunce nad „chrámem na moři“ Tanah Lot.
15. - 16. den: Ubud – Praha: přesun do Denpasaru a odlet, přílet domů 16. den. PRODLOUŽENÍ NA OSTROVECH GILI Ubud – Gili : přejezd k moři a dvoudenní odpočinek na plážích ostrova .
17. - 18. den: Gili – Praha: odpoledne přesun na letiště a odlet, přílet domů 18. den.