Vánoce a Silvestr v Nepálu

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: plná penze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Vánoce a Silvestr v Nepálu

Tento zájezd je horským střípkem v naší silvestrovské mozaice. Vyzkoušejte dovolenou, kde den za dnem plyne v příjemném tempu, na vlně poznávání, ale i pohody a oddechu v krásném prostředí nejvyšších hor planety. Nejedná se o fyzicky náročnou akci, i když pár kilometrů ujdeme i pěšky v kopcích nad Pókharou, volnější 6. den v okolí Astamu lze využít i k celodennímu výletu. Další program nás zavede na zajímavá místa, jako jsou Káthmándské údolí a jeho královská města, pevnost v Górkhce, jezero Phéva i NP Čitván. Věříme, že program osloví ty z vás, kteří chtějí zužitkovat volný čas kolem svátků k poznání tak zajímavé země, jakou Nepál bezesporu je.
Velikost skupiny:
6–16 účastníků

Stravování: plná penze

snídaně, polopenze, plná penze

Program zájezdu

1. - 2. den:
3. den: Káthmándské údolí : opičí chrám Svajambhunáth , jehož oči shlíží z pahorku na celé údolí; Tibeťané a jejich stúpa Bódhnáth ; nejposvátnější místo nepálských hinduistů Pašupatináth a svatí mužové .
4. den: Bhaktapur – Pókhara : dopoledne přelet do příjemné Pókhary – druhého největšího města Nepálu, jež se nám stane základnou pro výlet do podhůří Himálaje; projížďka lodičkou po jezeře Phéva k ostrůvku Tál Bárahí ; krátký, ale prudší výšlap k pagodě Míru – fantastické výhledy na jezero, město a hřeben osmitisícových Annapúren a posvátnou Mačhapučhre , přezdívanou "Rybí ocas"; příjemná štědrovečerní večeře .
5. den: Pókhara – Astam : přesun džípy a pak nalehko pěšky do ekolodže v 1600 m n.m. proslulé dechberoucími západy slunce a panoramatickým výhledem na zasněžené himálajské hřebeny ; odpoledne věnované zastavení a vychutnání klidné krásy přírody v kopcích nad rušným životem měst – kdo bude chtít, pokusí se uplést bambusový koš a může pomoci uvařit našemu kuchaři večeři.
6. den: Astam – Dampus : půldenní pěší túra podhůřím Himálaje ve výšce kolem 1700 m n.m. do vesnice Dampus – cesta vede horskými usedlostmi a rýžovými políčky , kde není nouze o úsměvy místních lidí.
7. den: Dampus – Pókhara : z Dampusu cca 2,5 h pěšky do vesnice Phédy a pak džípy sjezd do hotelu v Pókhaře – cestou zastávka v Muzeu horolezectví .
8. den: Pókhara – Górkha – řeka Trišulí : přejezd do kolébky nepálského národa, rodného města sjednotitele země Prthví Nárájana Šáha a sídla někdejší královské rodiny – opevněný palác Górkha Darbar s výhledy na osmitisícovou Dhaulágirí ; nocleh v příjemném rezortu u řeky Trišulí.
9. den: rišulí – Čitván: příprava člunů a následně splutí části řeky zakončené obědem ; odpoledne přejezd na jih země k NP Čitván.
10. den: Národní park Čitván : pobyt v nejstarším NP Nepálu, jenž je domovem 700 druhů volně žijících živočichů, včetně krále džungle tygra indického a nosorožce indického – navštívíme původní vesnici etnika Tharu , absolvujeme safari a projedeme se na slonech i člunem za gaviály; večer taneční vystoupení v krojích ; pro zájemce možnost strávit noc v pozorovací věži v džungli .
11. den: Čitván – Káthmándú : půldenní přejezd do Káthmándú – dle času příjezdu královské náměstí Darbar , volno na poslední nákupy a slavnostnější večeře před příchodem nového roku .
12. - 13. den: Káthmándú : ráno fakultativně možnost letu k Mt. Everestu ; toulky křivolakými uličkami čtvrti Thamel ; večerní či noční odlet z Nepálu a 13. den přílet do ČR.