Zveme vás do oblasti tradiční japonské kultury, ale také ráje milovníků japonského jídla. Poznáme největší aglomeraci světa Kantó s jejím srdcem Tokiem, tajemné Nikkó, oblast Kansai s okouzlujícím historickým a kulturním centrem Kjótem a energickým městem jídla a zábavy Ósakou, která okouzlí každého cestovatele a uspokojí i toho nejnáročnějšího gurmána. Každý den naší cesty bude plný dojmů, barev a vůní, každý krok poodhalí o něco víc z krásy této fascinující země, ale i z jeho chutí. Ochutnávat Japonsko budeme už od snídaně i během dne a každý večer přijde hlavní, pokaždé zcela jiný, skvělý a nevšední kulinářský zážitek. Ukážeme vám, že japonské jídlo není jen suši a tempura (které ale samozřejmě také ochutnáme). Zapomeňte na zbytečně předražené restaurace pro turisty, zkušený průvodce vás vezme tam, kde jedí místní a kde se vaří skutečná japonská kuchyně. Jakitori, rafute, takojaki – to jsou slova, která vám zatím možná mnoho neříkají, ale která se na konci zájezdu změní v chutnou vzpomínku a možná i inspiraci pro vaši vlastní kuchyni. Vrcholem kulinářského programu bude ochutnávka slavného a exkluzivního wagjú – prý nejlepšího a nejdražšího hovězího masa na světě ze speciálního japonského skotu. Velikost skupiny: 6–16 účastníků Záložka Něco navíc:
Víte, že japonská kuchyně byla v prosinci 2013 jako jedna z pouhých tří světových kuchyní zapsána na seznam nehmotného kulturního Světového dědictví UNESCO ? Více o japonské kuchyni najdete v našem speciálním podrobném článku .
Stravování: polopenze
polopenze
Program zájezdu
1. - 2. den: Praha – Tokio : přílet večer; k večeři tradiční a oblíbené japonské „jídlo na cesty“ bentó v pohodlném expresu z letiště; ubytování. 3. den: okio : čtvrť Asakusa – nejstarší chrám Sensódži a brána Kaminarimon ; výlet lodí po řece Sumida, císařská zahrada Hamarikjú; procházka slavnou čtvrtí obchodů a bank Ginza s divadlem Kabukiza a elegantní supermoderní čtvrtí Šiodome ; ochutnávka slavného japonského rýžového vína sake ; večeře ve znamení kuchyně tropického souostroví Okinawa s oblíbenými specialitami, jako je rafute, gója čampurú či sukugarasu, na trávení si můžete dát sklenku nejsilnější japonské pálenky awamori . 4. den: okio – Nikkó : výlet expresem do jednoho z nejkrásnějších míst v Japonsku – hrobky největších šógunů Tokugawa v prastarých cedrových lesích , chrám Rinnódži, svatyně Tóšógú, Taijúin a další památky; po návratu při dobrém počasí pohled na Tokio z nejvyšší TV věže na světě (634 m) – Sky Tree; k večeři ochutnáme křupavou tempuru – nejčerstvější ryby , krevety , místní houby a zeleninu smažené do zlatova v těstíčku, to vše podávané se speciální omáčkou a polévkou miso. 5. den: okio – Himedži – Ósaka: přejezd šinkansenem do Himedži – návštěva největšího a nejkrásnějšího původně dochovaného japonského hradu ; podvečerní Ósaka – div moderní architektury Umeda Sky Building se střešní vyhlídkovou terasou pod otevřeným nebem; povečeříme nejslavnější japonské jídlo suši v rušné lidové restauraci – tuňák , který se rozplyne na jazyku, losos , sladké krevety, sněhový krab a neskutečný výběr neznámých a exotických ryb; pro zájemce noční Ósaka – procházka retročtvrtí Šinsekai , kde můžeme ochutnat vyhlášenou ósackou specialitu takojaki (těstové kuličky plněné chobotnicí), čtvrť jídla a zábavy Namba s arkádami Dótombori a mostem Ebisubaši. 6. den: Kjóto : prohlídka císařského města s nejkrásnějšími památkami, kulturními perlami Japonska – slavný chrám Kijomizudera vysoko nad městem, chrámový komplex Zenrindži , jedna z nejfotografovanějších památek v Japonsku – Zlatý pavilon v chrámu Kinkakudži; procházka uličkami starého Kjóta; k večeři si dopřejeme vrcholný kulinářský zážitek – slavné japonské hovězí wagjú v jedné z nejlepších teppanjaki restaurací . 7. - 8. den: Kjóto – Nara – Ósaka – Praha: výlet vlakem do tradičního centra japonského buddhismu velký Buddha v největší dřevěné stavbě na světě v chrámu Tódaidži; procházka v atmosférické svatyni Fušimi Inari , světoznámé díky filmu Gejša; večeře v typické místní hospodě izakaja s obrovským výběrem nejoblíbenějších japonských jídel, jako je grilované maso na špejli jakitori , skvělá smažená ryba hokke , sašimi a mnohé další; večer odlet z ósackého letiště Kansai, přílet do ČR 8. den.
Nastavení ochrany osobních údajů
Chtěli bychom vaše svolení použít vaše data pro následující účely. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo zrušit.
Tyto cookies jsou vyžadovány pro správnou funkčnost našich webových stránek a nelze je vypnout. Příkladem těchto akcí je přihlášení, vyplnění formulářů nebo nastavení vašich preferencí ochrany osobních údajů.
Tyto cookies se používají se pro měření a zlepšování výkonu. Do této kategorie patří činnosti, jako je počítání návštěv stránek, rychlost načítání stránky, míra okamžitého opuštění a technologie používané k přístupu na náš web.
Tyto cookies používáme k vylepšení funkcí webu a umožnění personalizace, jako jsou chaty, videa a použití sociálních médií.
Díky těmto souborům cookies vám můžeme připomenout, co vás u nás dříve zajímalo. Tyto cookies nastavují prostřednictvím našich stránek naši reklamní partneři.
Pokud lépe pochopíme, co vás zajímá, můžeme vám zobrazovat přesně to, co hledáte. Cookies využíváme k analýze informací, aby náš web dobře fungoval a mohli jsme ho dále zlepšovat.