Britská univerzitní města

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Britská univerzitní města

Navštivte místa, kde studovali přední světoví spisovatelé, vědci, držitelé Nobelovy ceny, ale i králové a císaři.

Program: 1.Den: V odpoledních hodinách odjezd z ČR.

2.Den: Příjezd do města Cambridge. Během společné prohlídky uvidíme nádherný kostel Round Church, nejslavnější královskou kolej King´s College, starobylou kolej Christ Church College, jedno z nejvýznamnějších světových nakladatelství Cambridge University Press nebo kostel St. Mary´s Church. Následovat bude individuální volno, které můžete využít k procházce po hlavní nákupní třídě Bridge Street, popřípadě k návštěvě Fitzwilliamova muzea nabízejícího expozici řecké keramiky, egyptských mumií aj. Večer odjezd na ubytování.

3.Den: Návštěva nejznámějšího univerzitního města Oxford. Prohlídku začneme na Radcliffově náměstí, jehož dominantu tvoří rotunda, v jejímž interiéru se nachází univerzitní čítárna spojená podzemním tunelem s Bodleyovou knihovnou čítající přes jedenáct milionů svazků. Dále si prohlédnete univerzitní kostel Panny Marie. Následuje Herfordská. Další zastávkou bude Christ Church, kde se natáčel přiběh Harryho Pottera. Magdalen College je považována za nejkrásnější a nejbohatší oxfordskou univerzitu. Chybět nesmí ani zastávka u Oxford Union, což je nejprestižnější debatní spolek, který absolvovali velikáni světové politiky jako například Tony Blair nebo Margaret Thatcherová. Odpoledne přejezd k Blenheimskému paláci, které bylo rodištěm i sídlem Winstona Churchilla. Večer odjezd na ubytování.

4.Den: V ranních hodinách odjezd do Brightonu, které je dalším univerzitní městem, ale zároveň také přímořským letoviskem. Navštívíte exotickou stavbu Královský pavilon, která byla postavena v indickém stylu. V rámci individuálního volna můžete navštívit některou z četných městských zahrad. Jedna z nich údajně inspirovala spisovatele Lewise Carrolla k příběhu Alenka v říši divů. Večer odjezd na trajekt.

5.Den: Návrat do ČR v odpoledních hodinách.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 16:00 HOD PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
ROUDNICE NAD LABEM – 16:45ČERP. STANICE SHELL, ULICE ŽIŽKOVA 2493
LOVOSICE - 17:05 ČERPACÍ STANICE BENZINA, ŽABÁK
ÚSTÍ NAD LABEM – 17:30 ZASTÁVKA MHD TRMICE GLOBUS, TYRŠOVA UL.

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ

Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.