To nejlepší ze Slovinska + MOŘE (autobusem)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší ze Slovinska + MOŘE (autobusem)

Slovinsko musíte objevit… Malá země netušených možností vám vezme dech. Jezera Bohinj a Bled, Triglavský NP, vyhlídky na vrcholky Julských Alp, sedlo Sleme, unikátní Postojnské jeskyně i kouzelná Lublaň – foťáky nedáte z ruky. A navíc odpočinek a koupání ve slovinských Benátkách, nádherném městě Piran. Nedotčená krása na dosah – začněte balit, vyrazte a zažijte Slovinsko!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně formou bufetu v ceně zájezdu

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v pozdních večerních až nočních hodinách.
2. den: Ráno příjedeme do slovinského hlavního města Ljublaň a po procházce se přesuneme do soutěsky Vintgar. Odpoledne nás čeká kouzelné městečko Bled a jeho hrad.  Dnešní program začne ranní procházkou po  architektonicky zajímavém hlavním městě  Lublaň. Po seznámeni s místními památkami se vydáme autobusem do Triglavského národního parku a projdeme se  soutěskou Vintgar. Nádherná rokle utvořená divokou řekou Radovnou je jednou z nejkrásnějších scenérií Slovinska.  Přejedeme do lázeňské oblasti města Bled. Navštívíme úžasně položený hrad Bled s vyhlídkou na celé městečko, jezero a snad i nejvyšší horu Julských Alp Triglav. Ubytování u Bledského jezera.
3. den: Návštěva severní oblasti Julských Alp. Pokocháme se výhledem z trojmezí Rakouska, Slovinska a Itálie. Navštívíme italská jezera a lázeňskou promeádu města Bled. Další den v Julských Alpách přejedeme do severní části hor. Přijedeme do města Arnoldstein, odkud lanovkou vyjedeme na Seltschacher Alm , který se nachází v nadmořské výšce 1458 metrů. Poté vystoupáme na hraniční horu Rakouska, Slovinska a Itálie Dreilaendereck nacházející se v nadmořské výšce 1 508 metrů. Pokračovat budeme na italské straně lehkou procházkou kolem dvou jezer Laghi di Fusine, které se nacházejí pod slovinským Mangartem. Poté přejedeme do oblasti Kranjské Gory. Projdeme se po malém městečku, které je známým střediskem zimních sportů, navštívíme  areál skokanských můstků v  Planici a zastavíme se u  pramenů řeky Sávy .  Navečer se vrátíme do městečka Bled a projdeme se po lázeňské promenádě a  lodičkou přeplujeme na jezerní ostrůvek  s kostelem Nanebevzetí Panny Marie na Bledu. Večer návrat na ubytování u Bledského jezera.
4. den: Dnešní den strávíme v překrásné oblasti jezera Bohinj kde navštívíme jezero, soutěsku i vodopád.  Vyšlápneme si k vodopádu Savica, který napájí samotné jezero Bohinj a který je slovinským nejnavštěvovanějším vodopádem. Lanovkou pak vyjedeme do oblasti  sportovního areálu Vogel do nadmořské výšky přes 1 500 metrů, odkud se nám naskytne dechberoucí výhled na celé Julské Alpy a jezero Bohinj třpytící se hluboko pod námi. Na druhé straně jezera se pak projdeme soutěskou Mostnica, romantickým kaňonem s peřejemi, tůněmi a pozoruhodnými skalními útvary, který je učiněným rájem pro milovníky canyoningu. Podvečerní procházka k jezeru a magickému kostelíku sv. Janeza Krstnika. Ubytování u Bledského jezera.
5. den: Dnes navštívíme unikátní Postojnské jeskyně, pohádkový Predjamský hrad a největší podzemní prostor Evropy Škocjanské jeskyně. Navečer se přesuneme do města Piran k moři. Po snídani přejedeme do oblasti Postojna a podíváme se do jednoho z největších turistických lákadel Slovinska, kterým jsou Postojnské jeskyně. Zhlédneme jednu z nejkrásnějších krápníkových výzdob Evropy a možná spatříme i zde žijícího endemita maceráta. Přejedeme na prohlídku kouzelně položeného Predjamského hradu. Po obědě navštívíme Škocjanské jeskyně. Je to největší podzemní prostor v Evropě a jeden z největších na celém světě. Prohlídková trasa měří 2,5 kilometru a poté nás čeká cesta do jednoho z nejkrásnějších měst Slovinska – přístavního města Piran. Večer ubytování v hotelu poblíž města Piran.
6. den: Poslední den bude patřit odpočinku na místních plážích. Večer se vydáme na procházu do města Piran. Celý den bude patřit zasloužrnému odpočinku u moře. Využít k tomu můžete některou z okolních pláží či městskou promenádu přímo ve městě Piran. Navečer se vydáme do města Piran, které je klenotem benátské gotické architektury. Projdeme se klikatými uličkami a společnou procházku zakončíme výborným jídlem v některé ze zdejších restaurací. Milovníci ryb si mohou vychutnat jídlo v některé ze zdejších vyhlášených rybářských restaurací. Noční transfer zpět do ČR. Předpokládaný návrat v ranních hodinách.
7. den: V ranních hodinách návrat do ČR.