To nejlepší z Argentiny a Uruguaye + NEJKRÁSNĚJŠÍ VODOPÁDY SVĚTA (letecky z Prah

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Argentiny a Uruguaye + NEJKRÁSNĚJŠÍ VODOPÁDY SVĚTA (letecky z Prah

Ledová tříšť průzračných vodopádů, smyslné tango, šťavnatý hovězí steak… Argentina, která vás dostane. Nasajete exotiku Buenos Aires, vyzkoušíte si fascinující argentinský tanec, budete obdivovat vodopády národního parku Iguazú a navíc si vychutnáte urugayskou metropoli Montevideo či západ slunce na plážích u Punta del Este. Poznávejte s vášní – prožijte Argentinu a Uruguaye s cestovateli!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

během zájezdu průvodce doporučí místa s možností ochutnávky skvělé místní kuchyně

Ubytování: hotel ***

ubytování v 3* hotelech ve dvoulůžkových či třílůžkových pokojích

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Buenos Aires (let s přestupem). 
2. den: Přílet do Buenos Aires, transfer z letiště na hotel, ubytování. V ranních hodinách přiletíme na mezinárodní letiště v Buenos Aires , následně se objednaným transferem přesuneme na hotel a ubytujeme se. V závislosti na času příletu budeme mít čas na odpočinek. Po obědě se vydáme minibusem na  jízdu městem  – uvidíme nejzajímavější památky a místa v Buenos Aires. Spatříme symbol tohoto města – majestátní obelisk , který se nachází na Náměstí republiky , jedné z nejširších ulic na světě. Odtud pak budeme pokračovat na náměstí San Martin , kde se nachází památník války Malvinas . Nemineme také bulvár Corrientes či bulvár de Mayo . Budeme obdivovat historické čtvrti La Boca , San Telmo , necháme se oslnit luxusem ve čtvrtích Palermo a Recoleta . Podíváme se také na moderní obraz města s jeho parky Lezama a Tres de Febrero v Puerto Madero či fotbalovým stadionem.   V podvečerních hodinách se minibusem společně vrátíme na hotel v Buenos Aires.
3. den: Dnešní den se vydáme na lodní výlet do Tigre. Večer ochutnáme kafe v nejstarší kavárně v Buenos Aires a nevynecháme ani tradiční argentinské tango. Dnes se vydáme na celodenní výlet do Tigre , které se nachází v Buenos Aires. Čeká nás plavba pěti řekami mezi ostrůvky a řekou Rio de la Plata , při které se budeme kochat nádhernou přírodní scenérií. Uvidíme, jak žijí lidé na tomto ostrově a společně si vychutnáme také oběd v blízkosti řeky. Navštívíme obrovský, pro Tigre charakteristický  ovocný trh , tzv. Puerto de Frutos, kde budeme moci nakoupit či ochutnat mnoho druhů ovoce. Na zpáteční cestě severní stranou města San Isidro pak uvidíme majestátní vily a dozvíme se zajímavosti o historii a osobnostech, které zde žily. Po návratu na hotel si můžeme odpočinout, případně využít volno k večeři a kolem sedmé hodiny bychom se vydali do nejstarší kultovní kavárny v Buenos Aires –  Cafe Tortoni , která se nachází na jedné z hlavních tříd, bulváru de Mayo. Kavárnička má opravdu zajímavý interiér a kávu i zákusky zde mají opravdu výtečné. V podzemí kavárny uvidíme tradiční argentinskou Tango show , kterou nemůže vynechat nikdo, kdo navštíví Argentinu. Ve večerních hodinách návrat na hotel v Buenos Aires s průvodcem nebo individuálně.
4. den: Dnešní den strávíme v národním parku Iguazú, kde se nacházejí nejkrásnější vodopády světa a podíváme se na jejich brazilskou stranu. Po snídani nás vyzvedne minibus a pojedeme společně na tuzemské letiště v Buenos Aires, odkud pak přeletíme do Puerto Iguazú . Po příletu se přesuneme objednaným transferem na hotel, kde se ubytujeme a budeme mít chvilku času na odpočinek. V odpoledních hodinách nás čeká výlet k vodopádům  Cataratas Iguazú . Společně se vydáme na 1,2 kilometru dlouhou stezku nacházející se na brazilské straně , odkud spatříme nádherné panoramatické výhledy na 275 vodopádů , které tento překrásný národní park tvoří. Mezi největší skvosty, které zhlédneme, bezesporu patří vodopád Floriano, Deodoro či největší Garganta del Diablo, známý pod názvem Ďáblovo hrdlo . Na konci stezky se dostaneme k panoramatickému výtahu, který nás vyveze k zastávkám autobusu, kterým se dostaneme zpět ke vstupu do parku. Návrat na hotel v Puerto Iguazú ve večerních hodinách.
5. den: Dnes nás čeká dobrodružná cesta v argentinské části vodopádů Iguazú. Ráno se nasnídáme a přibližně o půl deváté nás vyzvedne minibus a vydáme se na celodenní exkurzi k vodopádům Cataratas Iguazú z argentinské strany . V rámci výletu bude pro zájemce možnost projet se pod vodopády na motorovém člunu . Ne nadarmo zdejší obyvatelné věřili, že někde za masou vody padající z ohromné výšky, je vchod do pekel. Při pohledu na ohromné množství vody se zatají dech nejednomu z vás. Poté se vydáme na dlouhý turistický chodník, ze kterého budeme pozorovat většinu vodopádů, a vyvýšené lávky nás dovedou až na okraj hlavních vodopádů. Nemusíte se bát, cesta není nijak fyzicky náročná. K samotnému Ďáblovu hrdlu se dostaneme džunglí „ekologickým vlakem“ a po přibližně jednom kilometru chůze po dřevěných lávkách. Ocitneme se na otevřeném „balkónu“, který se nachází přímo vedle největšího vodopádu. Nezapomeňte si s sebou vzít pláštěnku – po absolvování této přibližně dvouhodinové procházky na vás pravděpodobně nezůstane ani jedna nit suchá. Neuvěřitelný zážitek při pohledu na vodopád za to ale stojí. Pozdě odpoledne se vrátíme na hotel a bude následovat volný program, který můžeme využít k odpočinku či koupání v hotelovém bazénu, na večeři či procházku k hranicím tří států  – Argentiny, Brazílie a Paraguaye. Návrat na hotel v Puerto Iguazú ve večerních hodinách.
6. den: Dnešní den budeme věnovat objevování města Colonia del Sacramento. Po snídani se vydáme na tuzemské letiště v Puerto Iguazú a přeletíme zpět do Buenos Aires. Čeká nás plavba z Buenos Aires přes řeku Rio de la Plata do uruguajského městečka Colonia del Sacramento , které je zapsané v listině světového dědictví UNESCO díky své historické čtvrti, která vznikla ještě za dob portugalské kolonizace. Následuje ubytování na hotelu v centru města Colonia del Sacramento. V případě zájmu je tedy možné zajít si na večeři či nakoupit do obchodu.
7. den: Dnes nás čeká městečko Colonia del Sacramento a uruguayská metropole Montevideo. Okolo osmé hodiny ranní nás vyzvedne minibus a společně se vydáme na celodenní exkurzi s místním průvodcem po památkách městečka Colonia del Sacramento . Poté budeme pokračovat do hlavního města Uruguaye Montevidea , kde uvidíme například Staré město (la Ciudad Vieja) s náměstím Plaza Matriz, Fontánu pitné vody (Fuente de Agua Potable del Montevideo), bulvár de Las Leyes, rezidenční zónu del Prado, Úřad vlády, Obelisk, park Batlle a Ordónez a nemineme ani slavnou sochu zapřáhnutého kočáru či ulici Rambla Naciones Unidas . V podvečerních hodinách se ubytujeme v hotelu v Montevideu a následovat bude individuální volno, které můžeme využít například k večeři či procházce městem.
8. den: Dnes uvidíme slavnou sochu trčících prstů na pláži Playa Brava a krásný západ slunce. Dnes se vydáme minibusem na jednu z nejmodernějších pláží Atlantického oceánu v okolí města  Punta del Este . Jedna z jeho pláží,  Playa Brava , je slavná díky soše Los dedos, která symbolizuje prsty trčící z písku. Po náročných dnech si dopřejeme odpočinek na pláži , opalování a koupání. Při zpáteční cestě do Montevidea se zastavíme u tzv.  Bílého domu v Casapueblo, kde si vychutnáme překrásný západ slunce . Návrat na hotel v Montevideu ve večerních hodinách.
9. den: Dnešní dopoledne strávíme plavbou na lodi do Buenos Aires, odpoledne bude možnost společné procházky v Buenos Aires. Po snídani se vydáme do přístavu, odkud se lodí přemístíme zpět do Buenos Aires . Zde nás vyzvedne minibus a pojedeme se ubytovat na hotel. Po obědě nás pak čeká spíše volnější program – společně můžeme navštívit tzv. mikrocentrum, kde se nachází slavná ulice Florida . Zde jsou takřka na každém kroku nabízeny turistické atrakce, jako je například slavné argentinské tango. Poté si prohlédneme katedrálu, kde působil papež František a kde se nachází také mauzoleum „San Martin“ . Ukážeme si čtvrt Sal Telmo , která je proslavená především nedělními trhy, které se nabízí taktéž jako jedna z možností, jak využít poslední den zájezdu, který je volný. Společně se také podíváme jak před prezidentským palácem Casa Rosada  svěšují na noc slavnou argentinskou vlajku. Bude také dostatek času na večeři. Návrat na hotel v Buenos Aires společně nebo individuálně.
10. den: Dnes nás čeká typické vystoupení Fiesta Gaucha a ochutnávka typických argentinských pokrmů. Ráno nás vyzvedne objednaný minibus a vydáme se na exkurzi, která je známá jako „Fiesta Gaucha“ , na ranč Santa Susana, který je vzdálený přibližně 60 kilometrů od našeho hotelu. Na přívítání dostaneme tradiční „empanadas“ , které se podobají naším pirožkům a jsou plněné buď mletým masem, sýrem nebo zeleninou – avšak nedoporučujeme jich ochutnat moc, protože nás zanedlouho čeká bohatá hostina, kde ochutnáme typická argentinská jídla. V malém obchůdku, který se zde nachází, ochutnáme také domácí víno. Na ranči můžeme vyzkoušet jízdu na koni či v kočáře anebo se jen projít po celém ranči včetně stájí s koňmi a návštěvy zdejšího malého muzea. Kolem poledne nás čeká typický argentinský oběd . Ochutnáme různé druhy grilovaného masa, tzv. parilla, kuřecí maso, ale hlavně výborné hovězí maso, kterým je Argentina proslavená. Na závěr dnešního dne zhlédneme folklórní show , při které nám číšníci, kteří nás obsluhovali, předvedou svou zručnost. V podvečerních hodinách návrat na hotel Buenos Aires.
11. den: Dnešní den si budeme moct plně vychutnat atmosféru Buenos Aires a večer pak zakončíme na tradiční argentinské show, kde uvidíme pravé tango. Dnes nás čeká volný den, který můžeme využít například k návštěvě nedělního trhu v San Telmu , na procházku po ekologické rezervaci Costanera Sur či na prohlídku unikátního Paláce Barolo postaveného na motivy Božské komedie od Danta Alighieriho. Přibližně kolem osmé hodiny večerní nás na hotelu vyzvedne minibus a vydáme se do jednoho ze sálů v Buenos Aires, kde uvidíme vrcholně profesionální tango se živým orchestrem a zpěvákem. Tento zážitek si nikdo, kdo navštíví Buenos Aires a potažmo Argentinu, nesmí nechat ujít. Před úchvatnou tango show si pochutnáme na tří chodové večeři, kterou zapijeme dobrým vínem. Návrat na hotel v Buenos Aires okolo půlnoci s průvodcem nebo individuálně.
12. den: Přesun na letiště. Odlet do ČR dle letového řádu. Dle letového řádu se objednaným transferem přesuneme na letiště a odletíme zpět do ČR.
13. den: Dle letového řádu přílet do ČR.