Třemi soutěskami do Žlutých hor

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: plná penze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Třemi soutěskami do Žlutých hor

Vydejte se s námi do dvou nejoblíbenějších a nejnavštěvovanějších čínských přírodních lokalit, jejichž jedinečná krajina od pradávna inspirovala čínské malíře a básníky. Poplujeme majestátními Třemi soutěskami na Dlouhé řece, třetím nejdelším vodním toku světa. Poté se projdeme Žlutými horami, jejichž vrcholky s rozeklanými borovicemi přízračně vystupují z mračného oparu, a nasajeme trochu z atmosféry buddhistické poutní hory Jiuhuashan. Navštívíme jedny z nejkrásnějších buddhistických skalních chrámů v Číně, uvidíme i největšího sedícího Buddhu na světě a symbol Číny – pandu velkou. Projdeme se též malebnými vesničkami s tradiční venkovskou architekturou a po plantážích nejslavnějšího čínského čaje.
Poznámka:

Plavba Třemi soutěskami je realizována lodí **** či lodí odpovídajícího standardu. Výběr lodi je podřízen danému aktuálnímu plavebnímu řádu a lze jej ovlivnit jen částečně. V závislosti na stavu hladiny vody se může změnit délka plavby (může být kratší nebo naopak delší) a zájezd může mít tedy mírně upravený itinerář.
Velikost skupiny:

6–16 účastníků
Víza:

Od 18. 10. 2019 došlo k zásadní změně v zajišťování čínských víz, kdy je nutná osobní návštěva vízového centra v Praze každým žadatelem o čínské vízum kvůli pořizování otisků prstů . Z tohoto důvodu již není naše CK (ani žádná jiná CK) schopna za většinu klientů víza zajistit.
Pro zajištění víza je nutné vyplnit obsáhlou žádost o vízum s různými osobními informacemi a naskenovat fotografii dle požadavků čínské ambasády. Celá žádost se vyplňuje on-line přes webové stránky na počítači a je v angličtině. Po jejím ukončení je třeba se na návštěvu vízového centra objednat – opět přes webovou stránku, která je taktéž v angličtině.
Klienti před zájezdem obdrží podrobné instrukce, jak žádost vyplnit, spolu s potřebnými informacemi k cestě.
Za čínské vízum se platí v hotovosti nebo kartou přímo při podání žádosti, a to částka 2700 Kč/os. Pokud mají klienti zájem o následné vyzvednutí pasu s uděleným vízem prostřednictvím naší CK, musí nám dodat originál dokladu o úhradě vízového poplatku, který obdrželi při své návštěvě.
Od otisků prstů a návštěvy vízového centra jsou osvobozeny děti do 14 let a osoby nad 70 let věku a dále ti, jimž byly na tomtéž vízovém centru nebo na čínské ambasádě sejmuty otisky prstů v uplynulých 5 letech a kteří cestují na stejný pas. Této skupině osob můžeme, v případě zájmu, zajišťovat vízum i nadále, a to za poplatek 3300 Kč – upozorňujeme, že tento poplatek zahrnuje pouze vyřízení víza na vízovém centru, nikoliv vyplnění samotné žádosti o vízum, tu musí každý klient vyplnit on-line sám.
Doporučujeme pročíst podrobnější informace o celém postupu zajištění čínského víza, které najdete zde: Čínské vízum .
Náročnost:

Pěší výlety ve Žlutých horách a v Jiuhuashanu vedou po dlážděných chodnících a schodech, v horách je však terén členitý a schodiště někdy úzká a strmá.
Naše doporučení:
Objevte Čínu starých časů – rozeklané vrcholky Žlutých hor, majestátní Tři soutěsky a skalní chrámy v Dazu. Ochutnejte nejlepší čínské čaje, poznejte malebné Hangzhou i rušnou Šanghaj.

Stravování: plná penze

snídaně, plná penze

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Chengdu (Čcheng-tu): hl. m. nejlidnatější provincie Sečuán – buddhistický klášter Wenshu (Wen-šu) s typickou čajovnou pod širým nebem .
3. den: Chengdu : ráno návštěva chovné stanice unikátní pandy velké ; celodenní výlet s prohlídkou areálu Velkého Buddhy (největší sedící Buddha na světě – 71 m) v Leshanu (Le-šan).
4. den: Chengdu – Chongqing (Čchung-čching): přejezd se zastávkou v buddhistických skalních chrámech v Dazu (Ta-cu) – nejstarší z chrámů pocházejí z 5. stol., četné sochy a reliéfy Buddhů a buddhistických božstev; příjezd do Chongqingu a večer nalodění.
5. den: První den plavby po Dlouhé řece Třemi soutěskami , které byly kvůli stavbě obří přehrady částečně zaplaveny – zastávka ve Městě duchů Fengdu (Feng-tu) a u dvanáctipatrové červené pagody Shibaozhai (Š'-pao-čaj), nebo městečka Bílého císaře .
6. den: Druhý den na Dlouhé řece : několikahodinová plavba v tzv. Malých třech soutěskách a navazujících Mini třech soutěskách , nacházejících se na jednom z přítoků Dlouhé řeky – fakultativně případné další kulturní zajímavosti; v noci příjezd k obří hrázi.
7. den: Yichang (I-čchang) – Hangzhou (Chang-čou): vyhlídka na hráz a zdymadla největší přehrady na světě ; přejezd do Yichangu a odpoledne přelet do Hangzhou; večerní procházka po staré zrekonstruované uličce .
8. den: Hangzhou : mladými milenci vyhledávané Západní jezero s krátkou projížďkou lodí, čajové plantáže slavného zeleného čaje Dračí studna , 60 m vysoká osmiboká pagoda Šesti harmonií .
9. den: Hangzhou – Xidi (Si-ti): půldenní přejezd mikrobusem do více než 900 let staré vesničky – procházka uličkami a výstup na vyhlídku ; večerní a noční atmosféra ztichlé vesničky po odjezdu čínských turistů.
10. den: Xidi – Žluté hory (Huangshan, Chuang-šan): dopoledne návštěva další unikátní vesničky Hongcun (Chung-cchun) – ukázka jedinečné staré tradiční feudální čínské architektury ; pokračování do Žlutých hor – výjezd lanovkou na jeden z vrcholů (přes 1800 m), procházka po vrcholcích a nocleh v hotelu v horách .
11. den: Žluté hory – Jiuhuashan (Ťiou-chua-šan): východ slunce nad Severním mořem – mezi mračny rozprostírajícími se v údolí mezi 72 vrcholky s různými poetickými názvy (např. vrcholek Nebeského hlavního města nebo Terasa odpočinku ); sjezd dolů jinou lanovkou a přejezd do pohoří Jiuhuashan.
12. den: Jiuhuashan – Šanghaj: dopoledne výjezd lanovkou na vrchol (1342 m) jedné z posvátných buddhistických hor – nesčetné svatyně a kláštery , malebná vesnička na úpatí hory; odpolední přejezd mikrobusem do Šanghaje.
13. - 14. den: Šanghaj – Praha: stará čínská čtvrť okolo tradiční čínské zahrady Yuyuan (Jü-jüan), nábřeží Bund ; moderní čtvrť Pudong (Pchu-tchung) – vyhlídka ze 632 m vysoké Shanghai Tower , projížďka nejrychlejším (magnetickým) vlakem na světě (431 km/h); večer odlet do ČR, návrat domů 14. den.