To nejlepší z Filipín

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Filipín


Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY: Sraz skupiny na letišti v Praze. Odlet do Manily.
2. den: MANILA: Snídaně v letadle. Přílet do Manily, transfer do hotelu, ubytování.
3. den: PAGSANJAN: Po snídani se vydáte podél jezera Laguna de Bay na celodenní výlet k vodopádům Pagsanjan. V rámci tohoto výletu budete absolvovat dvouhodinovou plavbu na dřevěných kánoích k úpatí vodopádu. Po plavbě soutězkami oběd formou bufetu. Návrat v podvečer, nocleh.
4. den: MANILA - TARLAK – BAGUIO: Snídaně. Dopolední prohlídka města, kde si prohlédnete španělskou středověkou pevnost Santiago, opevněné město Intramuros, zastávka u kostela Sv. Augustina a návštěva Rizalova parku. Následuje odjezd do severní části ostrova Luzon. Zastávka v Tarlaku k návštěvě muzea Aquino. Oběd (na vlastní náklady) v Haciendě Luisita, což je bývalý cukrovarnický komplex. Večerní příjezd do města Baguio, nazývaného též letní hlavní město či město květin. Večeře, nocleh.
5. den: BAGUIO – SAGADA: Snídaně. Prohlídka města s návštěvou katedrály, tržiště a pozorování domorodých tkalců a stříbrotepců. Odjezd do horského městečka Sagada podél zeleninových teras. Ubytování, večeře a nocleh.
6. den: SAGADA: Snídaně. Procházka po okolí s návštěvou jeskyní a pohřebních lokalit se zavěšenými rakvemi, kde domorodci uctívají duchy zemřelých. Možnost výstupu na vrchol Ampacao s panoramatickým rozhledem. Večeře a nocleh.
7. den: BONTOC – BANAUE: Snídaně. Přejezd do města Bontoc, které se rozkládá v nádherném hornatém terénu. Navštívíte a prohlédnete si místní folklórní muzeum. Poté trasa pokračuje do města Banaue, které se nachází ve výšce kolem 1.200 m. Rýžové terasy v okolí Banaue bývají nazývány osmým divem světa a trvalo více jak 2.000 let, než je příslušníci kmene Ifugao vybudovali. Dnes jsou na čestném místě světového dědictví UNESCO. Ubytování, večeře, nocleh.
8. den: BANAUE: Snídaně. Výlet do nedaleké vesnice k prohlídce jedinečných rýžových teras, které jsou považované za 8.div světa. Procházka domorodou vesnicí a návštěva místního tržiště s možností nákupu řemeslných výrobků. Návrat do hotelu v Banaue, večeře, nocleh.
9. den: BANAUE – MANILA: Snídaně. Odjezd venkovskou krajinou do Manily se zastávkou v Daltonském průsmyku. Příjezd do Manily, nocleh.
10. den: MANILA – CEBU – BOHOL: Snídaně. Transfer na letiště a odlet na ostrov Cebu, ležící na souostroví Visayas. Po příletu prohlídka největšího města na ostrově – Cebu City, které patří k nejstarším městům na Filipínách. V roce 1521 se zde vylodil Ferdinand Magellan, který zde postavil kříž na pokřtění prvních 800 místních obyvatel. Kříž je v současnosti uschován v kamenné rotundě se stropními malbami. Během prohlídky navštívíte též pevnost San Pedro, postavenou v roce 1965 – nejstarší španělskou pevnost na Filipínách. Nejstarší filipínskou figurku Jezulátka uvidíte v bazilice Minore del Santo Nino. Projedete ulicí vlajek až do přístavu. Přejezd trajektem na ostrov Bohol, ubytování a nocleh.
11. den: BOHOL: Po snídani prohlídka kostela ve městečku Baclayon, založeném španělskými jezuity v roce 1595. Kostel byl postaven v roce 1596 z korálového kamene. Zastávka u sousoší Smíru, kde si vyslanec španělského krále Miguel Lopéz připíjí s boholským králem Gatunou pohárem směsí vína a vlastní krve na důkaz smíru mezi Španěly a místním obyvatelstvem. Cesta pokračuje na vyhlídkovou terasu. Po vystoupání více než 200 schodů se před vámi otevře fascinující výhled na „Čokoládové kopce“. Jedná se o neobvyklé geologické formace, jež se skládají z přibližně 1.300 souměrných kopečků dosahujících výšek kolem 1.200 metrů. Jsou porostlé trávou, která v období sucha zhnědne a kopce dostávají svou typickou čokoládovou barvu. Podle pověstí tyto kopce vznikly ze slz obra, který plakal nad smrtí své milované. Oběd si budete moci vychutnat během plavby plovoucí restaurace po řece Loboc a zároveň sledovat okolní džungli. Poslední zastávka Vás zavede do záchranného a vědeckého centra místní rarity – nártouna. Jedná se o nejmenšího primáta na světě, dorůstajícího pouze 10-15 cm. Nártoun zaujme svou velkou hlavou, které dominují obrovské oči. Návrat do hotelu. Nocleh.
12. - 14. den: BOHOL - VOLNÝ PROGRAM: Snídaně. Volný čas na koupání a vodní sporty. Možnost fakultativních výletů.
15. den: ODLET DO PRAHY: Snídaně. Transfer do přístavu a následně trajektem na Cebu, odjezd na letiště a odlet do Prahy.
16. den: PŘÍLET DO PRAHY: Přílet do Prahy