Indie - Zlatý Indický Trojuhelník ****

cestovani
Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: letecky Strava: snídaně

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Indie - Zlatý Indický Trojuhelník ****

Poloha: Indie, která dala světu mimo jiné učení o pomíjivosti všeho pozemského, ukazuje světu v křehkém mramorovém snu tajemný Taj Mahal. Indii nelze pochopit, lze ji pouze osobně procítit. Poznejte vše z toho nejzajímavějšího z historické i současné Indie.

Program zájezdu:
1. Den: Odlet z Prahy
Odlet z Prahy (plánovaný let přes Sharjah do Jaipuru v odpoledních hodinách).

2. den: Jaipur (seznámení s městem a možnosti nákupů)
Přílet do jednoho z nejhezčích měst Indie – Jaipur v noci nebo nad ránem. Po přivítaní na letišti našim zástupcem následuje transfer do hotelu, ubytování a informační schůzka, během které se dozvíte podrobnosti o vašem programu. Po odpočinku se odpoledne vydáme panoramatickou prohlídku. Město Jaipur bylo založeno Maharadžou Jai Singh II a na počest návštěvy Prince z Walesu (později Edward VII), který město navštívil v roce 1876, bylo město namalováno růžovou barvou na počest pohostinství, která panovala ve městě v období Rajputské kultury. Dnes máme čas vyhrazený na nakupování, navštívíme známé obchody s textilním zbožím a tradiční tkalcovnu koberců. Toto nádherné město je známo především výrobou uměleckých tkanin a koberců a již po dlouhé roky je zboží z této oblasti považováno za jedno z nejkvalitnějších na světě. Celá oblast je dále známa ruční, tradiční výrobou různých uměleckých, náboženských předmětů a místních oděvů, které jsou vždy nádherně barevně vyzdobeny.
Ubytování v hotelu kategorie min. 4* v oblasti Jaipur.

3. den: Jaipur – růžové město (prohlídka města)
Dnes pokračujeme návštěvou nádherného města Jaipur. Ráno se vydáme k pevnosti Amber Fort, která se nachází v městečku Amber nedaleko Jaipuru. Pevnost se nachází na vyvýšeném místě, je chráněná věžovitým opevněním a uvnitř pevnosti se nachází několik moc hezky vyzdobených nádvoří, pavilónů a bran. Pevnost byla vystavěna Singhem I. jako důkaz majestátnosti a hojnosti jeho rivalovi panovníkovi Mughalovi. Odpoledne si prohlídneme samotné město Jaipur, kde začneme foto pauzou u Paláce Větrů (Hawa Mahal), který je nejobdivovanější stavbou v Jaipuru a je ukázkou dokonalé architektury 18. století v Indii. Palác je postaven z růžového a červeného kamene a je krásně vyzdobený. Posléze navštívíme Městský Palác, který znázorňuje směsici rádžputské a mughalské architektury. Je to obrovský komplex zahrnující mnoho budov, domů, zahrad a náměstí. Po prohlídce paláce navštívíme pozoruhodné místo – Jantar Mantar, což je pozoruhodná sbírka architektonicko-astronomických nástrojů. Nechal jej postavit maháradža Saváí Džaj Singh II., který byl vášnivým astronomem a chtěl mezi obyčejným lidem vzbudit zájem o astronomii. Tato „observatoř“ byla postavena v letech 1728-34 a tvoří ji 16 přístrojů. Některé z přístrojů se používaly k určování přesného času ještě v druhé polovině 20. století. Celý komplex je velmi zachovalý a je zapsán v světovém dědictví UNESCO. V podvečer je vyhrazen čas na nákupy, budeme mít možnost navštívit tradiční klenotnictví. Město Jaipur je známo výrobou nádherných klenotů všeho druhu, od tradičních stylů až po ty současné. Nejpopulárnější styly klenotů, které si zde můžete zakoupit, jsou Thewa a Kundan.
Ubytování v hotelu kategorie min. 4* v oblasti Jaipur.

4. den: Jaipur – Abhaneri – Bharatpur a studny Chand Baori
Po snídani se rozloučíme s Jaipurem a pokračujeme v našem programu cestou do města Bharatpur. V průběhu cesty se ještě zastavíme ve vesničce Albhaneri, která je známa pro své hluboké schodové studny, které byly využívány k zachycování a udržováni vody pro místní lázně. Tyto lázně měly až několik pater a sloužily zejména k náboženským účelům. Dnes navštívíme ty největší dochované studny Chand Baori, které jsou zároveň i ty nejhlubší v Indii (až 30 m). Disponují až 3500 schůdky ve 13. podlažích a byly součástí někdejšího chrámu Harshat Mata, z kterého jsou dnes vidět již pouze pozůstatky. Poté pokračujeme směrem do Agry, kde nás čeká ubytování v dalším hotelu.
Ubytování v hotelu kategorie min. 4* v oblasti Agra.

5. den: Agra a chrám Taj Máhal
Dnes máme možnost účasti na jednom z nejhezčích výletů k chrámu Taj Máhal a k pevnosti Agra. Nejdříve navštívíme známý Taj Máhal, který je jednou z nejznámějších staveb na světě. Při celosvětové anketě byl zařazen mezi „nových 7 divů světa“. Muhalský císař Šáhdžahán nechal po smrti své milované manželky Mumtáz Mahal vztyčit tuto překrásnou hrobku, která se později stala symbolem lásky a dokonalosti. Mumtáz zemřela při porodu jejich 14 dítěte v roce 1631. Na stavbě Taj Mahálu pracovalo po dobu 12 let 20 tisíc dělníků, dokončena byla v roce 1643. Celý areál Taj Máhalu je postaven v dokonalé symetrii a samotná stavba hrobky reflektuje na podivuhodnou architekturu Mughalské doby. Po prohlídce této památky bude vyhrazen čas na nakupování. Celá oblast je známa ruční výrobou různých předmětů a suvenýrů, zde budeme mít tedy možnost nakoupit dárky pro své blízké. Posléze navštívíme samotné město Agra a v něm zejména Pevnost Agra neboli Červenou pevnost, která se vypíná na březích posvátné řeky Jamuny. Na místě starší pevnosti ji nechal postavit v druhé polovině 16. století císař Akbar Veliký. Mohutné hradby byly vytvořeny z červeného pískovce, podle kterého získala svůj druhý název. Přibližně třetinu ohromného komplexu tvoří císařské paláce postavené různými Mughaly, zbytek areálu přestavěli Britové v 19. st na kasárny a tato část zůstává i v dnešní době nepřístupná návštěvníkům. Poté návrat do hotelu.
Ubytování v hotelu kategorie min. 4* v oblasti Agra.

6. Den: Hlavní město Indie – Dillí
Po snídani se vydáme do hlavního města Indie Dillí (Delhi). Dillí, hlavní město Indie, představuje nepředstavitelné kulturní bohatství, architektury a lidské rozmanitosti; město plné historických památek, muzeí, galérií, velkolepých vládních budov a nádherných zahrad. Město je rozděleno na dvě kontrastní a zároveň harmonické části, na Staré Dillí a Nové Dillí. Po příjezdu se vydáme na prohlídku obou části města – Starého i Nového Dillí. Nejdříve v Starém Dillí projdeme kolem Červené Pevnosti, která byla vybudována ze zvláštního červeného písku. Pevnost je ohromná, měří na obvod až 3 km a tloušťka ochranných zdí je mezi 18 – 30 metry. Poté navštívíme jednu z největších mešit v Indii zvanou Jama Masjid. Mešita byla dokončena již v roku 1658 a má 3 brány, 4 úhlové věže a 2 40 m vysoké minarety: tato mešita pojme až 20 000 věřících najednou a právem ji tedy můžeme považovat za největší v Indii. Po prohlídce mešity si užijeme zhruba 15 minutovou projížďku rikšou v staré částí Dillí. Poté se přesuneme do Nového Dillí, kde navštívíme impozantní Gurudwara Bangla Saheb. Jedná se o jeden z nejprominentnějších chrámů uctívání Sikhismu jeho věřícími. (pozn. Sikhismus je co stoupenců 7 největší náboženství světa, jeho stoupenci se nazývají Sikhové).
Ubytování v hotelu kategorie min. 4* v oblasti Dillí.

7. Den: Nové Dillí
Dnes následuje panoramatická prohlídka centrem Nového Dillí, během které budeme moci pozorovat nádherné budovy jako Janpath (jedna z nejznámějších ulic), Rashtrapati Bhawan (prezidentský palác), Parlament, vládní budovy a bránu Indie. Brána Indie byla vybudována jako památník 70 000 padlých indických vojáků v 1. Světové válce. Nakonec navštívíme Kutub Minar, což je nejvyšší minaret v Indii a je dochovanou ukázkou indické architektury 12. století. Dle zájmu je tento den možnost dalších výletů (bude upřesněno na místě delegátem). Ubytování v hotelu kategorie min. 4* v oblasti Dillí.

8. den: Odlet domů
Dnes se budeme muset rozloučit a čeká nás již pouze transfer na letiště a let zpátky do Prahy. Přejeme Vám mnoho zážitků a šťastný návrat do Vašich domovů.


Poznámka: - Tato akce platí pouze pro osoby starší 50 let. Osoby mladší 50 let jsou za příplatek 2 000 Kč / osoba.
- Počet dětí je u poznávacích zájezdů omezený, děti mohou cestovat pouze na vyžádání u CK.
- Cena nezahrnuje místní povinnou vládní a regionální taxu: 50 EUR / osoba / pobyt. Taxa se hradí po příletu v hotovosti u delegáta. Tuto taxu není možné vybrat předem a zahrnout do ceny zájezdu.
- Změny programu nejsou plánovány, ale jsou vyhrazeny. V případě příletu do města Jaipur, bude program začínat městem Jaipur a končit městem Dillí.
- Konkrétní názvy hotelů jsou upřesněny na místě delegátem. Fotografie ubytování u nabídky jsou ilustrativní.
- Výlety dle programu, odborný výklad průvodce a transfery na jednotlivé výlety. Výlety si lze zakoupit fakultativně na místě u delegáta formou programového balíčku.
- PRO VSTUP DO INDIE SE VYŽADUJE PLATNOST CESTOVNÍHO PASU ALESPOŇ 6 MĚSÍCŮ PO NÁVRATU Z KRAJINY A V PASU MUSÍ BÝT VOLNÉ MINIMÁLNĚ 2 STRÁNKY.
- PRO OBČANY ČESKÉ REPUBLIKY PLATÍ VÍZOVÁ POVINNOST; O VÍZA LZE ZAŽÁDAT ELEKTRONICKY NEJDŘÍVE 120 A NEJPOZDĚJI 4 DNY PŘED PLÁNOVANÝM PŘÍJEZDEM DO KRAJINY. TUTO SLUŽBU VÁM RADI ZAŘÍDÍME ZA 1 500,- Kč / OSOBA VČ. MANIPULAČNÍHO POPLATKU NEBO SI LZDE VÍZA ZAŘÍDIT INDIVIDUÁLNĚ.

Stravování: snídaně

Snídaně formou bufetu. Možnost dokoupení 5 obědů formou bufetu za příplatek 60,- EUR / osoba (platba na místě u delegáta). Možnost rozšířeného stravování s 6 večeřemi (formou bufetu)na hotelu v rámci Deluxe balíčku.

Ubytování: hotel ****

Vybavení pokojů: Ubytování: hotel "no name" kategorie min. 4*.
K dispozici jsou dvoulůžkové pokoje s možností 1 přistýlky, pokoje jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením (toaleta, sprcha nebo vana, fén), telefonem, TV, klimatizací, možnost minibaru (za poplatek) a možnost trezoru (možnost poplatku).
Při poznávacích zájezdech se nejedná o ubytování v žádném konkrétním hotelu. Jména hotelů se dozvíte až po příletu do místa od delegáta. U těchto ubytovacích zařízení nemůžeme zajistit Vaše zvláštní požadavky. Fotografie ubytování v této nabídce jsou pouze ilustrační.