Rajské Andamany

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Rajské Andamany

Prožijte ten nejkrásnější sen na ostrovech rozesetých jako šňůra perel v hloubi Indického oceánu. Jedna z nejatraktivnějších tropických oblastí Asie zůstává stále neobjeveným klenotem, ačkoliv sněhobílé pláže Andamanského souostroví v ničem nezaostávají za svými známějšími sestrami na Maledivách, Filipínách či v Thajsku. Objevte magický podvodní svět při šnorchlování nad korálovými útesy, až vám ze záplavy pestrobarevných rybích těl budou oči přecházet. Kromě nekonečného, a přesto stále zábavného hledání „té nejlepší pláže na světě“ vám poodhalíme i vnitrozemí exotického souostroví s jeho neznámými a vlivům civilizace stále vzdorujícími domorodými kmeny. Tyrkysová modř krystalicky čistého moře vás doslova ohromí a při pohledu na nekonečnou vodní hladinu si marně budete klást otázku, kde končí moře a začíná nebe. Kde? Právě zde, na Andamanech!
Velikost skupiny:

6–16 účastníků

Stravování: snídaně

snídaně

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Madrás : ranní přílet do jihoindické metropole a jednodenní logistická zastávka na indické pevnině; přesun do Mahábalípuramu , příjemné vesnice na břehu Indického oceánu – unikátní kamenné vozy a skalní reliéfy ; Pobřežní chrám, chovná stanice krokodýlů ; večeře v některé z rybích restaurací na pobřeží.
3. den: Madrás – Jižní Andaman : brzký ranní návrat na letiště a let do Port Blair , hl. města Andamanského souostroví; ubytování a odpolední výlet lodí na ostrůvek Ross – bývalé centrum britského impéria na Andamanech ; anglikánské kostely a administrativní budovy zarůstající kořeny mohutných stromů ; návrat do Port Blair a návštěva neblaze proslulé věznice , dnes národního památníku boje za indickou svobodu.
4. den: Port Blair – o. Neil : dopolední přesun lodí na ostrov Neil – návštěva pláže Lakšmanpur , přírodní skalní brána vyhloubená přílivovými vlnami a půvabně ospalé městečko Bharatpur .
5. den: O. Neil : koupání a odpočinek na poklidných plážích ostrova s neskutečně překrásnou a dosud nedotčenou přírodou – ideální příležitost zdokonalit se v umění nedělat aspoň pro jednou opravdu vůbec nic; pro aktivní neposedy možnost šnorchlování či projížďky na kole po malých rybářských vesničkách a osadách.
6. den: O. Neil – o. Havelock : dopolední přesun lodí na ostrov Havelock – skutečný andamanský ráj ; pláž Rádhánagar – pravidelně označovaná za jednu z nejkrásnějších na světě.
7. den: O. Havelock : výlet lodí na pláž Elephanta , k níž dosud nevede silnice, ale jen stezka džunglí – tyrkysově zbarvená voda , sněhobílý písek, bohatý podvodní svět , korálové útesy přístupné rovnou z pláže – to vše představuje jedno z nejpůsobivějších šnorchlování, jež lze vůbec zažít.
8. den: O. Havelock : koupání a odpočinek na poklidných plážích ostrova – možnosti výletu lodí se šnorchlováním nad korálovými útesy hlouběji v moři, vodních sportů (kajak apod.), přístrojového potápění s instruktorem, projížďky na kole po ostrově, procházky džunglí .
9. den: O. Havelock – Severní Andaman : dopolední přesun lodí do města Rangat na Středním Andamanu a cesta pronajatou dopravou do Diglipuru na Severním Andamanu – ubytování v půvabném rezortu na pobřeží .
10. den: Sev. Andaman : celodenní výlet lodí na ostrůvky Ross a Smith , které za odlivu spojuje skvostná písečná lavice ; večer pozorování hnízdění mořských želv .
11. den: Sev. Andaman – Stř. Andaman: dopoledne poslední lenošení na pláži poblíž rezortu, nebo pro zájemce možnost výstupu džunglí na nejvyšší horu Andaman – Saddle Peak (732 m n.m., 16 km, 5–6 hodin chůze), odkud se nabízí neuvěřitelný výhled na ostrov; odpoledne pozemní přesun pronajatou dopravou zpět do Rangatu.
12. den: Stř. Andaman – Již. Andaman : dopoledne návštěva vápencových jeskyní na ostrově Bárátáng s cca hodinovou plavbou lodí půvabnými mangrovovými houštinami a spletitými vodními kanály; odpoledne přejezd Středním i Jižním Andamanem přes kmenovou oblast domorodých Džáravů , kteří jsou pod zvýšenou ochranou indické vlády – nekonečná zeleň husté džungle, říčky a jezírka, nedotčená příroda andamanského ráje ; ubytování v Port Blair a večerní rozloučení s Andamanskými ostrovy.
13. - 14. den: Port Blair – Madrás – Praha: ráno let do Madrásu – během čekání na noční let domů lze podniknout prohlídku hl. města státu Tamilnádu s vynikajícími restauracemi a čilým pouličním ruchem; přílet do ČR 14. den.