Pokud je pro vás vietnamská kuchyně synonymem pro bistra rychlého občerstvení, je nejvyšší čas změnit názor! Pravé vietnamské jídlo totiž chutná a voní jinak, než jsme zvyklí od nás. Vyznačuje se čerstvostí, svěží chutí místních bylinek a koření a použitím vynikajících surovin. Vydejte se s námi poznat nejvýznamější památky hlavního města Hanoje, starobylého přístavu Hoi An či císařského Hue, hlavně ale zajít do obyčejných restaurací a stánků, kde se stravují místní. Dát si nejen známou svěží polévku pho, ale třeba i přímo na hanojské ulici ochutnat vynikající špízy rovnou z roštu a spláchnout je sklenicí osvěžujícího piva bia hoi. Podívat se i tam, kde cesta jídla na stůl začíná – na tradiční tržnice mezi stánky nabízející ovoce, koření, čerstvou zeleninu a ryby, ale i do vesniček, kde se voňavé bylinky a tropické plody pěstují. Velikost skupiny:
6–16 účastníků
Stravování: polopenze
polopenze
Program zájezdu
1. - 2. den: Praha – Hanoj : přílet, transfer do města a projížďka rikšami po starém centru kolem jezera Navráceného meče ; k večeři proslulá polévka pho se širokými rýžovými nudlemi a plátky hovězího masa dochucená čerstvými bylinkami, limetkou a chilli . 3. den: Hanoj : prohlídka města – Chrám písemnictví , Pagoda na jediném sloupu (symbol Hanoje), mauzoleum Ho Či Mina , návštěva místního trhu a ochutnávky pouliční kuchyně – čerstvé jarní závitky , grilované marinované vepřové bun cha , typická vietnamská "čokoládová" káva dochucená žloutkem či kondenzovaným mlékem. 4. den: Hanoj – Hue : ranní přelet do bývalého hlavního města, sídla posledních vietnamských císařů – plavba po Voňavé řece k chrámu Thien Mu , návštěva areálu císařského paláce ; ochutnávky proslavené císařské kuchyně , např. banh bot loc – tapiokové knedlíčky plněné směsí mletého bůčku a krevet sypané smaženou cibulkou, banh khoai – pečené bochánky z manioku a kokosového mléka či polévka bun bo Hue s vývarem z vepřového a hovězího masa se skořicí, citronovou trávou a rybí omáčkou . 5. den: Hue – Da Nang : rozsáhlé hrobky císařů dynastie Nguyen ; přejezd přes Annamské pohoří do Da Nangu; k obědu „syčící placka“ banh xeo z rýžové mouky s kurkumou plněná fazolovými klíčky a masem či krevetami balená do salátových listů; návštěva jeskynních chrámů v Mramorových horách ; večer odpočinek u moře . 6. den: Da Nang – Hoi An : dopolední ukázka vaření vietnamské kuchyně na venkově mezi políčky se zeleninou; výlet do Hoi Anu a procházka barevnými uličkami starého města – japonský krytý most z 16. stol., ukázkové shromažďovací domy čínských kongregací , staré obchodnické domy; ochutnávka cao lau – nudlí, které díky místní vodě nikde nejsou tak dobré jako v Hoi Anu. 7. - 8. den: Da Nang – My Son – Praha: prohlídka My Sonu – někdejší náboženské centrum království Čampa , jedinečný komplex pozůstatků hinduistických chrámů ze 4.–13. stol. ; oběd či večeře na danangském jídelním trhu pod fascinujícím Dračím mostem ; odlet domů přes některé z asijských letišť, 8. den přílet do Prahy.
Nastavení ochrany osobních údajů
Chtěli bychom vaše svolení použít vaše data pro následující účely. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo zrušit.
Tyto cookies jsou vyžadovány pro správnou funkčnost našich webových stránek a nelze je vypnout. Příkladem těchto akcí je přihlášení, vyplnění formulářů nebo nastavení vašich preferencí ochrany osobních údajů.
Tyto cookies se používají se pro měření a zlepšování výkonu. Do této kategorie patří činnosti, jako je počítání návštěv stránek, rychlost načítání stránky, míra okamžitého opuštění a technologie používané k přístupu na náš web.
Tyto cookies používáme k vylepšení funkcí webu a umožnění personalizace, jako jsou chaty, videa a použití sociálních médií.
Díky těmto souborům cookies vám můžeme připomenout, co vás u nás dříve zajímalo. Tyto cookies nastavují prostřednictvím našich stránek naši reklamní partneři.
Pokud lépe pochopíme, co vás zajímá, můžeme vám zobrazovat přesně to, co hledáte. Cookies využíváme k analýze informací, aby náš web dobře fungoval a mohli jsme ho dále zlepšovat.