Vietnam (nejen) pro gurmány

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Vietnam (nejen) pro gurmány

Pokud je pro vás vietnamská kuchyně synonymem pro bistra rychlého občerstvení, je nejvyšší čas změnit názor! Pravé vietnamské jídlo totiž chutná a voní jinak, než jsme zvyklí od nás. Vyznačuje se čerstvostí, svěží chutí místních bylinek a koření a použitím vynikajících surovin. Vydejte se s námi poznat nejvýznamější památky hlavního města Hanoje, starobylého přístavu Hoi An či císařského Hue, hlavně ale zajít do obyčejných restaurací a stánků, kde se stravují místní. Dát si nejen známou svěží polévku pho, ale třeba i přímo na hanojské ulici ochutnat vynikající špízy rovnou z roštu a spláchnout je sklenicí osvěžujícího piva bia hoi. Podívat se i tam, kde cesta jídla na stůl začíná – na tradiční tržnice mezi stánky nabízející ovoce, koření, čerstvou zeleninu a ryby, ale i do vesniček, kde se voňavé bylinky a tropické plody pěstují.
Velikost skupiny:

6–16 účastníků

Stravování: polopenze

polopenze

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Hanoj : přílet, transfer do města a projížďka rikšami po starém centru kolem jezera Navráceného meče ; k večeři proslulá polévka pho se širokými rýžovými nudlemi a plátky hovězího masa dochucená čerstvými bylinkami, limetkou a chilli .
3. den: Hanoj : prohlídka města – Chrám písemnictví , Pagoda na jediném sloupu (symbol Hanoje), mauzoleum Ho Či Mina , návštěva místního trhu a ochutnávky pouliční kuchyně – čerstvé jarní závitky , grilované marinované vepřové bun cha , typická vietnamská "čokoládová" káva dochucená žloutkem či kondenzovaným mlékem.
4. den: Hanoj – Hue : ranní přelet do bývalého hlavního města, sídla posledních vietnamských císařů – plavba po Voňavé řece k chrámu Thien Mu , návštěva areálu císařského paláce ; ochutnávky proslavené císařské kuchyně , např. banh bot loc – tapiokové knedlíčky plněné směsí mletého bůčku a krevet sypané smaženou cibulkou, banh khoai – pečené bochánky z manioku a kokosového mléka či polévka bun bo Hue s vývarem z vepřového a hovězího masa se skořicí, citronovou trávou a rybí omáčkou .
5. den: Hue – Da Nang : rozsáhlé hrobky císařů dynastie Nguyen ; přejezd přes Annamské pohoří do Da Nangu; k obědu „syčící placka“ banh xeo z rýžové mouky s kurkumou plněná fazolovými klíčky a masem či krevetami balená do salátových listů; návštěva jeskynních chrámů v Mramorových horách ; večer odpočinek u moře .
6. den: Da Nang – Hoi An : dopolední ukázka vaření vietnamské kuchyně na venkově mezi políčky se zeleninou; výlet do Hoi Anu a procházka barevnými uličkami starého města – japonský krytý most z 16. stol., ukázkové shromažďovací domy čínských kongregací , staré obchodnické domy; ochutnávka cao lau – nudlí, které díky místní vodě nikde nejsou tak dobré jako v Hoi Anu.
7. - 8. den: Da Nang – My Son – Praha: prohlídka My Sonu – někdejší náboženské centrum království Čampa , jedinečný komplex pozůstatků hinduistických chrámů ze 4.–13. stol. ; oběd či večeře na danangském jídelním trhu pod fascinujícím Dračím mostem ; odlet domů přes některé z asijských letišť, 8. den přílet do Prahy.