Vietnam na motorkách pro každého

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Vietnam na motorkách pro každého

Nenechte si ujít neopakovatelný cestovatelský zážitek – šestidenní okruh na dvou kolech malých motorek se zkušenými místními řidiči, kteří vás provezou tzv. hagiangskou smyčkou, vedoucí přes nejsevernější bod na čínské hranici. Čeká vás cesta nadpozemsky krásnou vápencovou horskou krajinou, protkanou mogoty, řekami a jeskyněmi, kde si budete při průjezdech horskými průsmyky připadat, že se brzy dotknete nebes. Nejedeme závodit ani dobývat nesjízdné horské terény, ale jen si jako spolujezdec užívat, kochat se a nasávat všemi smysly atmosféru ospalého horského venkova. A večer se dělit o zážitky u skvělého domácího jídla místních etnik bohatě zalitého "veselou rýžovou vodou". Po motorkovém dobrodružství si trochu odpočineme při projížďkách lodí po jezeře Ba Be a v mořském národním parku Cat Ba, který je turisticky mnohem méně navštěvovaným sousedem známější zátoky Ha Long. Během zastávek v Hanoji si vychutnáme i báječnou místní pouliční kuchyni a všude na cestě nás bude provázet skvělá vietnamská káva.
Velikost skupiny:

6–12 účastníků

Stravování: snídaně

snídaně

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Hanoj : přílet do hlavního města Vietnamu; ubytování a procházka podvečerním centrem spojená s ochutnávkou lahůdek vyhlášené místní kuchyně .
3. den: Hanoj – Ha Giang : půldenní přejezd linkovým autobusem do hlavního města stejnojmenné nejsevernější vietnamské provincie , jejíchž 90 % obyvatel tvoří národnostní menšiny (zejména Hmong, Dao, Tay) – prohlídka městečka a tržiště.
4. - 9. den: Ha Giang – Tam Son – Dong Van – Meo Vac – Du Gia – Ha Giang: pozvolný průjezd na motorkách s řidiči po zhruba 350 km dlouhém okruhu nádhernými vápencovými horskými oblastmi pod ochranou UNESCO, známými jako Geopark Dong Van , s mnoha nádhernými scenériemi a zajímavostmi – 300 m dlouhá jeskyně Lung Khuy, průsmyk Nebeská brána coby vstupní místo do celého geoparku, vyhlídka na souměrné mogoty Božské poprsí , silnice klikatící se do průsmyku Tham Ma, bývalý palác hmongských králů , nejsevernější místo Vietnamu Lung Cu s 333 m vysokým vlajkovým stožárem a výhledem do Číny, městečko Dong Van se starými domky z přelomu 19. a 20. stol., neopakovatelná atmosféra nedělního trhu s etniky z blízkého i dalekého okolí, nejvýše položený průsmyk Ma Pi Leng v 1500 m n.m. s 10 km dlouhými fascinujícími výhledy na hory a pohledem do 800 m hlubokého kaňonu Tu San, horské vesničky , rýžová políčka a terasy s kukuřicí; ubytování v místních domácnostech (tzv. homestay) s domácí stravou.
10. den: Ha Giang – NP Ba Be : téměř celodenní přejezd mikrobusem do vápencového národního parku s největším sladkovodním jezerem ve Vietnamu, ve skutečnosti tvořeným třemi menšími propojenými jezery ; ubytování v homestay místních nár. menšin.
11. den: NP Ba Be : projížďka lodí po smaragdově zeleném jezeře – nejlepší způsob poznání místní přírody s mnoha druhy ptáků, plazů a motýlů a rostlin; průjezd 300 m dlouhou jeskyní Puong procházející skrz horu, vodní kaskády Dau Dang, pozorování rybářů nár. menšiny Tay; výstup na vyhlídku na jezero.
12. den: NP Ba Be – Hanoj : půldenní přejezd mikrobusem zpět do hlavního města přes provincii Thai Nguyen známou skvělým zeleným čajem – odpočinek a další možnost ochutnávek neodolatelných pouličních hanojských specialit .
13. den: Hanoj – Cat Ba : dopolední přejezd do města Hai Phong a následně lodí na ostrov Cat Ba – odpolední procházka (4 h) subtropickým kopcovitým parkem na vyhlídku na okolní moře.
14. den:
15. - 16. den: Cat Ba – Hanoj – Praha: návrat rychlolodí zpět na pevninu a přejezd do Hanoje; poslední procházka po Hanoji a ochutnávky pouličních hanojských specialit ; večer přesun na letiště a odlet domů, přílet 16. den.