Severní Norsko - Z Osla až za polární kruh

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Severní Norsko - Z Osla až za polární kruh

Odhalte krásu severního Norska za polárním kruhem. Čeká vás strhující cesta, na které uvidíte neuvěřitelné přírodní scenérie souostroví Lofoty a Vesterålen, severská města a malebné vesničky plné pestrobarevných rybářských domků, či majestátní hory vévodící zdejší nedotčené přírodě. Čeká na vás dobrodružná plavba polárním Norským mořem a pozorování velryb v jejich přirozeném prostředí.

Program zájezdu

1. den:
2. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ Přímý let z Prahy do Osla, hlavního města Norska, položeného na břehu překrásného Oslofjordu. Transfer do hotelu a ubytování.
3. den: HLAVNÍ MĚSTO OSLO Snídaně. Prohlídka historického centra  Osla . Návštěva parku Frogner, kde můžete obdivovat sochařské umění Gustava Vigelanda. Dále spatříte Královský palác, parlament, radnici, operu či pevnost Akershus. Odpoledne přelet za polární kruh do města  Tromso . Transfer do hotelu a ubytování.
4. den: MĚSTO TROMSO Snídaně. Dopoledne prohlídka města Tromso , největšího města v polárních oblastech Norska – centrum města s typickými dřevěnými domy a Arktická katedrála. Výjezd lanovkou na vrchol Fjellheisen k chatě Fjellstua, odkud se naskýtá nádherný výhled na město. Odpoledne individuální program. Možnost návštěvy arktického akvária Polaria či si zajít na místní pivo z nejseverněji položeného pivovaru v Evropě. Návrat do hotelu.
5. den: OSTROV SENJA Snídaně. Přejezd na druhý největší ostrov Norska Senja . Zde můžete obdivovat jedinečnou směs moře, hor, pláží, malebných rybářských vesniček či úchvatného vnitrozemí. Při troše štěstí můžete spatřit i soba v jeho přirozeném prostředí. Odpoledne přejezd do Andenes , nejsevernějšího města na souostroví Vesteralen . Ubytování.
6. den: POZOROVÁNÍ VELRYB Snídaně. Návštěva muzea velryb, kde se dozvíte více o životě těchto obrovských kytovců. Poté následuje plavba za pozorováním velryb *. Při plavbě budete moci spatřit úchvatnou arktickou scenérii a výhledy na krásné ostrovy Andoya , Senja či Bleiksoya , jež je domovem početných ptačích kolonií papuchalků. Největším zážitkem však bude pozorování velryb v jejich přirozeném prostředí. Přejezd na souostroví Lofoty do rybářského městečka Svolvar . Ubytování. *V případě nepříznivého počasí, může být výlet za pozorováním velryb nahrazen jiným.
7. den:  6. den - LOFOTY Snídaně. Prohlídka jediné katedrály na Lofotech ve městečku Kabelvag . Projdete se po překrásném městečku Henningsvar , které je nazýváno „Benátkami severu“ a navštívíte Lofotr Museum , kde se dozvíte, jak zde kdysi dávno žili Vikingové.
8. den: LOFOTY Snídaně. Návštěva rybářské vesnice Reine , nejfotogeničtější oblasti celého souostroví Lofoty. Atmosféru tohoto místa dokreslují úchvatné okolní hory a četné plachty a stěžně rybářských lodí, doprovázené křikem mořských ptáků či nepřehlédnutelné sušáky tresek. Poté budete pokračovat do nejjižnější části souostroví do vesnice s nejkratším názvem A . Odtud návrat do městečka Moskenes . Nalodění na trajekt a přeplutí Vestfjordu do městečka Bodo .
9. den: ODLET Snídaně. Dopoledne individuální program – možnost nákupu tradičních vikingských suvenýrů. Odpoledne transfer na letiště a odlet do Prahy (s přestupem v Oslu).
10. den: