Od Pyrenejí k moři

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Od Pyrenejí k moři

Pyreneje jsou velehory nacházející se mezi Španělskem a Francií. Vypravte se také vy poznat jejich osobité kouzlo. Prochodíte oblast knížectví Andorra, přírodní horskou rezervaci Cadí Moixeró i vysokohrské údolí Vall de Núria.
Druhá část zájezdu vás pak zavede ke Středozemnímu moři na Cap de Creus – nejvýchodnější bod Pyrenejského poloostrova a do míst, kde tvořil významný katalánský malíř Salvador Dalí. Lepší kombinaci turistiky, velehor, moře a kultury nenajdete?.

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ Odlet z Prahy do Barcelony. Přejezd do horského státu Andorra, ubytování. 
2. den: etapa č. 1: ANDORRA - PIC MONTMALÚS 2 782 m. n. m. = 10 km stupeň obtížnosti: obtížnější trasa (srovnatelná s výstupem na Snežku) Trek s cílem vychutnat si krásu velehor v oblasti Andorry . Po dosažení sedla Montmalús 2 767 m. n. m. se nám otevřou výhledy na horské štíty, údolí s jezery a pasoucí se stáda divokých koní. V případě dobrého počasí vystoupáme i na samotný vrchol Pic Montmalús (2 782 m. n. m.). Jedná se o náročnější výstup z parkoviště GrauRoig, který si ale můžete zkrátit a vychutnat si tuto pyrenejskou idylu v klidu po svém.
3. den: etapa č. 2: SKALNATÉ SEVERNÍ STĚNY POHOŘÍ CADÍ MOIXERÓ = 9 km stupeň obtížnosti: pohodová a technicky nenáročná etapa Již při přejezdu z Andorry do Španělska se nám představí nádherné severní stěny Cadí Moixeró . Je to pohled, který se musí zažít. Jakmile spatříte tuto horskou scenérii, budete se jí chtít dotknout. A to se vám při výstupu z okolí vesničky El Querforadat pod severní stěny Cadí Moixeró splní. Ubytování La Molina. 
4. den: etapa č. 3: VALL DE NÚRIA - PIC NOUFONTS 2 861 m. n. m. = 10 km stupeň obtížnosti: obtížnější trasa (srovnatelná s výstupem na Snežku) Tato etapa je zajímavá již samotným výjezdem zubačkou do údolí Vall de Núria , které se nachází ve výšce 2 000 m. n. m. Odtud podnikneme výstup na horu Noufonts (2 861 m. n. m.). Jedná se o náročnější výstup, který se opět dá zkrátit a vychutnat ve svém tempu. Ubytování v Roses.  
5. den: COSTA BRAVA A RELAX U MOŘE Tento den strávíme odpočinkem, koupáním a načerpáváním sil pro zbývající etapy.
6. den: etapa č. 4: HORSKÝ KLÁŠTER SANT PERE DE RODES = 10 km stupeň obtížnosti: pohodová a technicky nenáročná etapa Dnešní etapa nás zavede k horskému klášteru Sant Pere de Rodes , odkud se nám naskytnou nádherné výhledy na vyprahlé hory a Středozemní moře. Po sestupu na pobřeží zakončíme den degustací vín a delikates z oblasti Emporda .
7. den: etapa č. 5: CAP DE CREUS A SALVADOR DALÍ = 14 km stupeň obtížnosti: lehce náročnější, ale technicky nenáročná etapa Pobřežní městečko Cadaqués a vesnička Port Lligat jsou nerozlučně spjaty s legendárním malířem Salvadorem Dalím . My se vydáme po jeho stopách a obě místa si prohlédneme. Poté vyrazíme až na samotný Cap de Creus , který je nejvýchodnějším cípem Pyrenejského poloostrova a uděláme tak důstojnou tečku za naším putováním.
8. den: ODLET Transfer na letiště v Barceloně a odlet do Prahy.
9. den: Videopozvánka
10. den: