Brazílie a Argentina - Jižní Amerikou v rytmu samby a tanga

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: letecky Strava: snídaně

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Brazílie a Argentina - Jižní Amerikou v rytmu samby a tanga

Vydejte se s námi do Jižní Ameriky! Čeká vás cesta dvěma zeměmi, dvě památky UNESCO a všudypřítomné rytmy dvou legendárních tanců samby a tanga. Vaše cesta započne v Zázračném městě, jak se Rio de Janeiru přezdívá. Budete moci obdivovat jeho ikonu, sochu Krista Spasitele a dosyta se vychutnat odpočinek na světoznámé pláži Copacabana. Uvidíte také dechberoucí a nezapomenutelné vodopády Iguaçu, jež jsou největším systémem vodopádů naší planety.
Svoji cestu pak zakončíte poznáváním toho nejlepšího v “Paříži Jižní Ameriky”- Buenos Aires, hlavním městě Argentiny. Tešte se však také na gastronomické skvosty, kterými jsou vyhlášená argentinská vína nebo grilování šťavnatého argentinského hovězího masa při návštěvě ranče.

Program zájezdu

1. den: ODLET PRAHA – RIO DE JANEIRO Sraz 2 hodiny před časem odletu na letišti Václava Havla Praha (místo a přesný čas bude upřesněn v pokynech k zájezdu). Odlet do Rio de Janeira s přestupem v Amsterdamu a přílet na letiště Galeao ve večerních hodinách. Transfer do 4* hotelu v Rio de Janeiru a ubytování. Vítejte v Rio de Janeiru, městě samby a karnevalu!
2. den: HORA PAO DE AÇÚCAR A SOCHA KRISTA SPASITELE (UNESCO) Užijte si první krásné ráno v této jedinečné zemi. Váš hotel, nacházející se na světoznámé pláži Copacabana , vám poskytne to nejlepší zázemí pro pobyt v “ Zázračném městě “, jak se Riu často přezdívá. Po snídani bude následovat celodenní výlet k symbolům města – hoře “ Pao de Açúcar ” (Cukrová homole) a k soše Krista Spasitele . Tyto legendární symboly každoročně navštíví více než milion turistů. Na vrchol se vydáte v prosklené lanovce. První zastávka je na hoře Urca v nadmořské výšce 215 metrů, odkud si užijete krásné výhledy na celou zátoku a okolní ostrovy. Další lanovkou se pak dostanete na vrchol “Cukrové homole” ve výšce 395 metrů nad mořem. Čeká vás tu nezapomenutelný 360° výhled na Rio de Janeiro , včetně pláží Botafogo , Copacabana a horu Corcovado . Odpoledne podniknete cestu pohodlným vláčkem přes krásný les Tijuca až k hoře Corcovado . Socha Krista Spasitele se nachází v nadmořské výšce 710 metrů a můžete se k ní dostat panoramatickým výtahem. V roce 2007 byla tato socha zařazena mezi Sedm nových divů světa a o pět let později také na seznam UNESCO (spolu s lesem Tijuca, krajinou kolem zálivu Copacabana, atd). Právě odtud uvidíte ono “Zázračné město” v celé své kráse a potvrdíte si pravdivost této přezdívky. Ubytování v hotelu 4*, Rio de Janeiro.
3. den: RIO DE JANEIRO Dnes budete moci objevovat Rio de Janeiro , jeho historii, současnost i mnohá jeho tajemství. Na polodenní procházce uvidíte ty nejzajímavější místa jako je klášter Sao Bento , kostel Candelária , náměstí Praça XV de Novembro , Císařský palác , kulturní centrum nacházející se v krásně zrekonstruované budově Banco do Brasil , budovu Casa França-Brasil  či typické ulice s historickou cukrárnou Colombo založenou v roce 1894. Cesta bude dále pokračovat ulicí Uruguaiana , přes náměstí Carioca , až k moderní Metropolitní katedrále . Během cesty dále uvidíte Flamengo Park , Sambodrom (dějiště riodejaneirského karnevalu) a věhlasný stadion Maracana , kde v roce 1966 překonal reprezentaci bývalého Československa dvěma góly Pelé. Odpoledne se vydáte na projížďku jeepy do národního parku Tijuca . Jedná se o největší městský les na světě a vy budete moci obdivovat neopakovatelné výhledy z jeho nejlepších vyhlídek. Během krátké nenáročné procházky uvidíte zvířata (opice, exotické ptáky a možná i lenochody) a tropickou flóru. Cestou se zastavíte také u několika vodopádů a kaple Mayrink . Večer pak můžete fakultativně navštívit představení žhavé samby.
4. den: RIO DE JANEIRO - VOLNÝ DEN Užijte si volný den v Riu, třeba na některé z proslulých pláží. Pro zájemce bude připravena možnost celodenního fakultativního výletu lodí na tropické ostrovy v zátoce Sepetiba .
5. den: RIO DE JANEIRO - VODOPÁDY IGUAÇU (UNESCO) Vaše návštěva Rio de Janeira končí. Po snídani přesun na letiště a cesta vnitrostátním letem do brazilského města Foz do Iguaçu . Po příletu navštívíte brazilskou část největšího systému vodopádů naší planety .  Zajisté vás překvapí naprosto úchvatnými vyhlídkami na celou soustavu vodopádů Iguaçu včetně obrovského Ďáblova chřtánu . Buďte připraveni na tuto naprosto působivou podívanou, ve které se spojuje bouřící síla vody ze čtrnácti vodopádů padajících přes útes do více než stometrové hlubiny. Zájemci mohou využít fakultativního přeletu vrtulníkem nad vodopády. Poté krátký přesun k vodopádu Santo Floriano , který budete moci sledovat hned v několika úrovních. Z dolní části, nebo si prohlédnout hučící masu vody z výšky, kam vás pohodlně vyveze výtah. Na závěr dne navštívíte vyhlídku na soutok řek Paraná a Iguaçu , kde se zároveň střetávají hranice 3 států: Brazílie , Paraguaye a Argentiny . Přesun do Argentiny a ubytování ve 4* hotelu.
6. den: ARGENTINA - PUERTO IGUAZÚ (UNESCO) Šestý den vaší dobrodružné cesty zahájíte přesunem na území Argentiny, kde vás čeká celodenní prohlídka argentinské části vodopádů Iguazú * ležících na stejnojmenné řece, na hranici mezi Brazílií a Argentinou. Tento systém je tvořen 270 vodopády padající do hlubin 70 metrů v délce 2,7 kilometrů. Přilehlý národní park Parque Nacional Iguazú byl založen v roce 1934 a rozkládá se přibližně na 50 000 hektarech. Po příjezdu se ocitnete v návštěvnickém centru, odkud budete pokračovat vláčkem směrem k vodopádům. Výchozí stanicí je zastávka Cataratas, která je od cílové vzdálena 18 minut (stanice Garganta). Cesta pokračuje po turistickém chodníku (1 200 metrů), přes ostrovy delty, až k hlavní vyhlídce na největší vodopád Ďáblův chřtán (Garganta del Diablo). Nenechte si ujít tuto nezapomenutelnou podívanou! Po prohlídce následuje transfer do hotelu. *pozn. ve španělštině Iguazú, v brazilské portugalštině pak Iguaçu.
7. den: ARGENTINA - MĚSTO EL TIGRE - DELTA ŘEKY PARANÁ Transfer na letiště a odlet vnitrostátním letem do argentinského hlavního města Buenos Aires . Vítejte v “Paříži Jižní Ameriky”! Po příletu bude vaše cesta pokračovat na sever do blízkého města El Tigre , kde se nachází přístav. Odtud se vydáte na plavbu po deltě řeky Paraná moderním panoramatickým katamaránem. Po cestě uvidíte několik z tisíce ostrovů delty, která se rozkládá na 14 000 km2.
8. den: BUENOS AIRES První ráno na argentinském území se vydáte na celodenní výlet za krásami této metropole. Čeká vás seznámení s kulturou, historií a samozřejmě se zdejšími nejatraktivnějšími místy. Uvidíte nejznámější symbol města – Obelisk , dále náměstí Plaza de Mayo a Plaza San Martín , ulici Avenida de Mayo a Corrientes , historické čtvrti La Boca , San Telmo , Montserrat , Palermo a Recoleta nebo moderní část Puerto Madero . Navštívíte také obchodní zóny, uvidíte stadion fotbalového klubu Boca Juniors a nakonec si projdete trh s ovocem.
9. den: NÁVŠTĚVA RANČE S GRILOVÁNÍM Proniknout do běžného života v Argentině se vám nepodaří nikde jinde lépe, než na pravém argentinském ranči v úrodných oblastech pampy. Můžete zde vyzkoušet jízdu v kočáru nebo vyjížďku na koni. Zlatým hřebem tohoto dne bude pravé asado , čili grilování vyhlášeného hovězího v argentinském stylu. Samozřejmě nebude chybět ani ochutnávka vynikajících argentinských vín . (grilování a degustace vín zahrnuty v ceně zájezdu).
10. den: BUENOS AIRES - VOLNÝ DEN Užijete si volný den poznáváním Buenos Aires zcela podle sebe! Můžete navštívit některé z mnoha muzeí, galerií nebo buenosaireskou botanickou zahradu. Toulejte se ulicemi a nasávejte typickou temperamentní atmosféru kořeněnou rytmy tanga. Zajděte za kulturou na ulici Corrientes , na pivo do čtvrtě Palermo nebo za nákupy suvenýrů na vyhlášený trh Feria de San Telmo . Večer návštěva představení tanga s večeří.
11. den: BUENOS AIRES - ODLET Po snídani transfer na letiště a odlet do Prahy s přestupem v Amsterdamu. 
12. den: PŘÍLET DO PRAHY Přílet do Prahy.  
13. den: