To nejlepší z Albánie a Černé Hory

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Albánie a Černé Hory

Vydejte se s námi na poznávací zájezd za největšími skvosty Albánie a Černé Hory. Uvidíte malebná historická města zapsaná v seznamu UNESCO, dechberoucí krásu Albánských Alp i jedno z nejvýznamnější jezer Balkánského poloostrova.
Poznáte také albánský národní park Divjaka, čarokrásnou krajinu Kotorského zálivu a nejkrásnější a nejvyhledávanější místa Budvanské riviéry v Černé Hoře.

Program zájezdu

1. den: Přílet do Albánie Odlet z Prahy do Tirany. Transfer do hotelu a ubytování.
2. den: Berat (UNESCO) Návštěva města Berat , které patří k nejtypičtějším v celé Albánii. Díky své jedinečné architektuře a mnoha historickým památkám byl Berat v roce 2005 zařazen na seznam Světového dědictví UNESCO . Po prohlídce historického centra navštívíte také muzeum albánského malíře Onufriho. Ten se proslavil ojedinělou intenzitou barev svých děl, především červené, kterou doposud nikdo nedokázal napodobit.
3. den: Národní park Divjakë-Karavasta Výprava směrem na jih, do národního parku Divjakë-Karavasta. Od roku 1995 je celé území parku chráněno Ramsarskou úmluvou jako oblast mezinárodního významu. Na své cestě budete mít možnost obdivovat rozlehlou lagunu Karavasta , která je od Jaderského moře odříznuta písečným pásem a je jednou z největších v oblasti Středomoří. Čeká vás projížďka loďkou mezi mokřady a borovicemi, pozorování vzácných druhů ptáků a místních rybářů. Za zkoušku také stojí některá z místních restaurací, které jsou vyhlášené vynikající úpravou mnoha druhů ryb a zeleniny.
4. den: Albánské Alpy Po snídani vás čeká přesun na sever Albánie do oblasti Albánských Alp . Cestou spatříte úchvatné výhledy na strmé a divoké štíty albánských velehor, mezi kterými se odhodlaně proplétají klikaté horské cesty. Čeká vás také skupinový oběd, během kterého ochutnáte místní speciality v zaručené bio kvalitě. Poté přesun do Černé Hory, do oblasti Budvanské riviéry .
5. den: Budva a Sveti Stefan Po snídani se vydáte na polodenní pěší procházku historickým centrem města Budva , které patří k nejvýznamnějším místům na pobřeží Černé Hory. Historické centrum je obehnáno hradbami z 15. století. Mezi nimi se nachází malebné úzké uličky, náměstí a cenné sakrální památky. Pobřeží kolem Budvy je jedno z nejkrásnějších na světě. Je dlouhé 21 kilometrů a nachází se zde 17 pláží. Odpoledne se vydáte na výlet k malebné historické vesničce Sveti Stefan , která leží na skalnatém ostrůvku spojeného s pevninou písečným pásem. Díky svým starým domům a červeně zářícím střechám je toto místo nejfotografovanější v celé Černé Hoře.
6. den: Boka Kotorska Kotorský záliv je největším přírodním zálivem v jižním Jadranu, který vznikl zatopením ústí řeky do moře. Za svůj věhlas vděčí jedinečným přírodním krásám, které budete moci obdivovat spolu se skvosty historických měst Kotor (UNESCO) a Perast . Z Perastu se pak vypravíme lodí k přiléhajícím ostrůvkům Svatého Jiřího a umělému ostrovu s kostelem Bohorodičky z 15. století.
7. den: Individuální program s možností fakultativního výletu do Cetinje Individuální program v Budvě. Pro zájemce je připraven fakultativní výlet do starého královského města  Cetinje . Města proslulého jako kulturní a duchovní centrum Černé Hory. Mezi nejvýznamnější památky tohoto města patří Cetinjský klášter, či černohorský královský palác Nikoly I. Na závěr výletu degustace místních delikates.
8. den: Skadarské jezero Po snídani se přesunete k největšímu jezeru na Balkáně – Skadarskému jezeru . V současné době je toto jezero jednou z mála evropských sladkovodních bažin, která poskytuje útočiště ohroženým pelikánům kadeřavým. Břehy tohoto jezera jsou na černohorské straně posety množstvím pevností, klášterů a kostelů, jež budí dojem, že se zde zastavil čas. Fakultativně možnost plavby po jezeře s obědem. Transfer do Drače a ubytování.
9. den: Individuální program s možností fakultativního výletu do Tirany Individuální program v Drači. Pro zájemce je připraven fakultativní výlet do hlavního města Albánie – Tirany . Navštívíte její pulzující centrum, poznáte nejdůležitější památky a zajímavosti, sochu albánského národního hrdiny Gjergje Skanderbega, úchvatnou starobylou mešitu nebo velkoryse pojatou hlavní třídu, budovy hlavních ministerstev navržené italskými architekty ve 20. letech minulého století, pravoslavný kostel či atypickou čtvrť „Blloku“ s rezidencí bývalého diktátora Envera Hodži.
10. den: Odlet Transfer na letiště a odlet z Tirany do Prahy.
11. den: