Pěší turistika na ostrově La Gomera

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Pěší turistika na ostrově La Gomera

Slyšeli jste už o ostrově La Gomera? Patříte-li ke zdatným turistům, vydejte se s námi prochodit tento malý ostrov náležící ke Kanárskému souostroví. Těšte se na pořádnou pěší turistiku v horách, která se vám odvděčí velkým množstvím úchvatných výhledů na Gomeru i sousední Tenerife ponořené do modři Atlantského oceánu.
Na našem aktivním turistickém zájezdu vám ukážeme i třetihorní prales Laurisilva náležící národnímu parku Garajonay a množství malebných vesnic, které dávají Gomeře punc jedinečnosti a nekončící pohody.

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ Odlet z Prahy na Tenerife. Transfer do letoviska Los Cristianos a plavba trajektem na ostrov La Gomera. Transfer do hotelu a ubytování. 
2. den: etapa č. 1: Igualero - Fortaleza - Chipude V ranních hodinách výjezd do středozemí ostrova se zastávkou na monumentální vyhlídce (Ojila, Roque de Agando). Přejezd ke kapličce Ermita de San Francesco d´Assisi. Poté bude následovat první pěší túra  Igualero – Fortaleza – Chipude (cca 7,5 km, 3,5 hod chůze, 600 m výstup, 800 m sestup – náročnost střední) Tato nádherná cesta vede botanicky zajímavou krajinou luk a borovicových lesů s velkolepými výhledy. Možnost výstupu na stolovou horu Fortaleza , jež sloužila jako rituální místo původních obyvatel Kanárských ostrovů. Po ukončení etapy přejezd do vesnice El Cercado a návštěva obchůdků s tradiční keramikou.
3. den: etapa č. 2: Ermita de El Paso - Guarimiarská propast Přejezd do jižní části ostrova k Ermita de El Paso , kde se vydáte na trasu po úbočí Guarimiarské propasti (cca 5 km, 2 hodiny chůze, 130 m výstup, 850 m sestup – náročnost střední). Etapa vede vyprahlou krajinou po úbočí jednoho z hlubokých údolí s mnoha krásnými výhledy na barevné skály ozářené sluncem. Po ukončení etapy přejezd do městečka Playa Santiago s možností koupání.  foto: Jan Kubišta
4. den: autobusový okruh ostrovem, odpočinkově laděný den Dopoledne výjezd na severní pobřeží do vesnice Agulo , jež je považována za nejmalebnější na ostrově. Poté cesta autobusem do městěčka Valehermoso. Následně zastávka a krátká procházka k poutnímu místu Chorros de Epina. Sjezd k jihozápadnímu pobřeží, po cestě zastávka na překrásné vyhlídce Cezar Manrique . Odpoledne strávené v sympatickém pobřežním letovisku Valle Gran Rey, možnost koupání a občerstvení. foto: Jan Kubišta
5. den: etapa č. 3: vesnice La Laja - Ojila Výjezd do odlehlé vesničky La Laja , kde zahájíte třetí etapu vašeho putování Gomerou. Tato cesta je považována za nejkrásnější a vede okolo skalní formace Ojila (8 km, cca 5 hodin chůze, 800 m výstup, 800 m sestup – náročnost těžká). Tato unikátní etapa je bohatá na jedinečné výhledy, strmé skály i hluboké lesy a zemědělské krajiny. foto: Jan Kubišta
6. den: etapa č. 4: výstup na horu Alto Garajonay Den věnovaný národnímu parku Garajonay (UNESCO). Během tohoto dne pokoříte nejvyšší horu Gomery – Alto de Garajonay (1 482 m n.m., cca 9 km, přibližně 3 hodiny chůze, 400 m výstup, 400 m sestup – náročnost snadná). Tato příjemná pěší túra vede krajinou luk a lesů v nejvyšších partiích ostrova. Za pěkného počasí se budete moci těšit z nepřekonatelných výhledů do všech koutů Gomery a na další ostrovy. Po túře možnost občerstvení v návštěvnickém centru/restauraci Laguna Grande. Odpoledne krátká procházka unikátní krajinou třetihorních pralesů  Laurissilva  u  Raso de la Bruma  (50 minut chůze, náročnost snadná).
7. den: etapa č. 5: Cesta třetihorním pralesem do El Cedro a vesnice Hermigua Poslední etapu zahájíte výjezdem do centrální části ostrova a sestupem třetihorním pralesem do výletního místa El Cedro a dále výstup do Reventón Escuro (8 km, cca 3,20 hodin chůze, 360 m výstup, 630 m sestup – náročnost střední). Jedná se o oblíbenou túru podél potoka s vodopádem a krásnými výhledy. Možnost občerstvení v El Cedro. Přejezd do městěčka Hermigua , návštěva plantáže a výrobny produktů z aloe vera.
8. den: Odlet do Prahy Transfer na letiště a odlet do Prahy.
9. den: