Namibie Wonderland - Fly & Drive

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Namibie Wonderland - Fly & Drive


Program zájezdu

1. den: Přílet do Windhoek: Po příletu do Windhoeku budate přivitání zástupcem partnerské CK, následuje půjčení vozu, ubytování.
2. den: Kalahari Desert: Dopoledne možnost prohlídky metropole Namibie, pak cesta na jih k rudým dunám pouště Kalahari. Cestou pozorování zvěře. Ubytování.
3. - 4. den: Fish River Canyon: Přejezd k druhému největšímu kaňonu světa. Cestou návštěva háje neuvěřitelně půvabných stromů Quiver Trees v Giants' playground and Quiver Tree Forest. Po dalších dvou hodinách jízdy se ocitneme v divoké krajině rezervace Ritchveld a na dosah Hadí řeky, která nám záhy odhalí produkt své tisícileté práce – totiž Fish River Canyon, druhý největší kaňon planety. Prohlídka kaňonunejlépe z vyhlídky Fish River Canyon Viewpoint. Návrat do hotelu, případně se můžete vydat do nedalekého Canyon Roadhouse na vyhlášený amarulový koláč.
5. den: Luderitz: Brzy ráno odjezd přes poušť Namib do přímořského Luderitz, živé připomínky německého osídlení z konce 19. století. Cestou zastávka v Aus s nádhernou budovou nádraží (dobré jídlo). Odpoledne prohlídka města, odkud do světa proudí diamanty z oblasti Sperrgebiet. Den můžete zakončit posezením v některé z četných restaurací a za hřejivého západu slunce.
6. den: Kolmanskop: Dopoledne prohlídka magického městečka duchů Kolmanskop, kde v roce 1908 odstartovala fascinující diamantová horečka. Pok se vydejte kousek zpět na mys Diaz (Dias Point) s koloniemi plameňáků a místem, kde v roce 1488 přistál objevitel Bartholomew Dias (cca 2,5h/celkem). Přejezd k ubytování v úpatí překrásných hor Tiras Mountains
7. den: Sossusvlei: Přejezd do Sesriem. Cestou návštěva Duwisib Castle a odpoledne po ubytování se pak vydejte do nedalekého Solitaire na housky do místní pekárny, restaurace či jen tak na pivo.
8. den: Sossusvlei a Dead Vlei: Brzy ráno – ještě před svítáním – vyrazíme podél koryta řeky Tsauchab obklopeni dunami zářícími v paprscích vycházejícího slunce. V samém závěru přesedneme do terénních vozů - jezdí jako shuttle za cca R100/os - bez nich bychom stěží překonali poslední kilometry hlubokého písku a dosáhli jednoho z nejpozoruhodnějších míst Namibie – Sossusvlei a Deadvlei neboli magického shromaždiště vody (můžete zkusit ve svém voze, ale jen s výrazně odfouklými pneumatikami). Tahle okouzlující bílá pánev obklopená věkovitými stromy Camelthorn a impozantními oranžovými dunami je pravou pastvou pro oči. Tady končí svou pouť voda řeky Tsauchab, která nedokáže vzdorovat pásu nenasytných písečných vln a nikdy proto nedosáhne oceánu. Ranní měkké světlo a scenérie Sossusvlei platí mezi fotografy za zázrak. Po návratu z parku se ještě vydejte na objevnou a nenáročnou výpravu k malému - zato však půvabnému kaňonu Sesriem.
9. den: Swakopmund: Cesta drsnou krajinou pouště Namib přes Solitaire, obratník Kozoroha a Kuiseb Canyon do přímořského a docela německého městečka Swakopmund.
10. den: Swakopmund: Další den ráno plavba v zátoce Walvis Bay s pozorováním tuleňů (fakultativně), delfínů a mořských ptáků (fakultativně, můžeme zajistit). Po návratu do Swakopmundu přezdívanému spící kráska můžete odpočívat, zajít na tržiště, „courat“ se u moře, navštívit některou z restaurací či jen tak zajít na pivo a vstřebat atmosféru tohoto původně německého koloniálního města.
11. den: Erongo Range & Spitzkoppe: Dnes si vychutnáme neuchopitelnou nádheru Namibské pouště. Uvidíme záhadné rostliny Welwitchia Mirabilis, zastavíme na hraně rozervané Měsíční krajiny (Moon Landscape). Cesta podél půvabného pohoří Erongo k jedné z ikon Namibie – žulové hoře Spitzkoppe, která jako rudý maják v moři písku ční k horizontu. Cestou možnost návštěvy vesnice Sanů (Křováci).
12. den: Damaraland & Himba: Návštěva Twyfelfontein se 2 500 skalními malbami a dále i zkamenělého lesa Petrified Forest. Přesun do osady kmene Himba s proslulými krasavicemi, jež skrývají své půvaby jen koženými sukénkami a „myjí“ se kouřem kadidel.
13. - 14. den: Etosha NP: Konečně! Pro domorodce Místo přeludů, pro nás Etosha. Safari umocní pestrá krajina, solné pánve a četná napajedla s nosorožci, žirafami, slony, lvy, stády zeber a mnoha druhy ptáků.
15. den: Etosha NP: Celodenní safari v Etosha NP
16. den: Centrální Namibie: Odjezd z parku a cesta k největšího meteoritu světa Hoba. Váží 60 tun a zavítal k zemi před 80 tisíci lety.
17. - 123. den: Windhoek: Příjezd do Windhoek, konec programu.