To nejlepší ze zimního Petrohradu + JANTAROVÁ KOMNATA + MOSKVA (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší ze zimního Petrohradu + JANTAROVÁ KOMNATA + MOSKVA (letecky z Prahy)

Zažít ruskou zimní pohádku… Proč ne? A hned dvojitou porci. Míříme za krásami Petrohradu a Moskvy. Projdete se po Něvském prospektu, navštívíte Ermitáž i legendární Jantarovou komnatu. Na vlastní oči uvidíte největší zvon světa Car, budete obdivovat impozantní chrám Krista Spasitele, kouzelnou sváteční výzdobu ulic i parky s třpytivou sněhobílou pokrývkou. Prožijte Rusko jako nikdy předtím!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Fakultativní výlet do Carského Sela vč. Jantarové komnaty

Dospělý 1900.00 Kč
Dítě 1770.00 Kč
Senior 1770.00 Kč

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu formou bufetu
během dne při prohlídce Petrohradu a Moskvy bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost navštívit některou z restaurací nebo občerstvení

Ubytování: hotel ***

3* hotel se snadným přístupem do centra Petrohradu a Moskvy
na pokojích jsou k dispozici ručníky a mýdlo (dle typu hotelu)

Program zájezdu

1. den: Přílet do Petrohradu, transfer na hotel, ubytování. Dle časových možností podvečerní procházka městem. Dle času příletu a časových možností se v podvečer vydáme na příjemnou procházku po  Něvském prospektu , hlavní petrohradské tepně, která vede od Palácového náměstí a je plná kaváren, restaurací a historických budov. Během prohlídky navštívíme Kazaňskou katedrálu z počátku 19. století, kterou  obepíná nádherná kolonáda . V katedrále probíhá nepřetržitá bohoslužba a je v ní skryta vzácná ikona Matky Boží Kazaňské. Dále se přesuneme ke starému kupeckému dvoru Gostinyj dvor a uvidíme také pestrobarevný chrám Vzkříšení Krista na Krvi stojící na  Gribojedově kanále . Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
2. den: Dnešní den věnujeme nejvýznamnějším petrohradským pamětihodnostem, v čele se Zimním palácem ukrývajícím slavnou obrazárnu Ermitáž. Ráno se vydáme do zasněženého města ke katedrále sv. Izáka, která je druhou nejvyšší pravoslavnou katedrálou na světě. Poté nás bude čekat prohlídka  Palácového náměstí , nejdůležitějšího prostranství města. Zde se v minulosti slavilo, demonstrovalo a carové odtud mluvili k lidu. Uprostřed náměstí se tyčí  Alexandrův sloup  se sochou anděla na vrcholu, který byl vztyčen na památku vítězství nad Napoleonem. Zájemci budou moci navštívit jednu z  nejslavnějších a největších uměleckých galerií na světě  Ermitáž, která sídlí v prostorách Zimního paláce. Čekají tu na nás miliony exponátů ve více než 300 sálech a bude na každém z nás, kterou část úchvatné sbírky se rozhodne prozkoumat. V odpoledních hodinách se podíváme ke slavnému křižníku Aurora, který v roce 1917 vypálil salvy a dal tím pokyn k zahájení útoku na Zimní palác a rozpoutání revoluce.  Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
3. den: Dnes se vydáme do Kateřinského paláce v Carském selu a odpoledne uvidíme hrobky ruských carů v Petropavlovské katedrále. Po snídani se vydáme směrem na jih od Petrohradu. Dorazíme k usedlosti Carské Selo,  rozsáhlé carské rezidenci  obklopené zasněženým parkem a zahradami, kde nasajeme pravou zimní atmosféru. Společně navštívíme  Kateřinský palác a světoznámou  Jantarovou komnatu, která byla původně vyrobena v dnešním Německu, ale později byla darována carovi Petru Velikému a převezena do Ruska. Na výzdobu komnaty bylo použito celkem šest tun cenného jantaru. Po prohlídce komnaty se vydáme na  procházku po přiléhajícím palácovém parku . Dále bude možné individuálně navštívit i vedlejší  Alexandrovský park , kde se nachází Alexandrovský palác či například dvanáct malých domečků postavených v čínském stylu. V odpoledních hodinách se vrátíme do Petrohradu a vydáme se k Petropavlovské pevnosti, která je vstupní branou do města. V průběhu staletí sloužila nejrůznějším účelům, dnes je součástí komplexu Historického muzea. Půjdeme společně přes Strelku   Vasiljevského ostrova  ke  katedrále sv. Petra a Pavla .   Zde se nachází hrobky mnoha ruských carů a členů carských rodin, mimo jiné  hrobka Petra Velikého a Kateřiny Veliké  nebo hrobka celé vyvražděné rodiny posledního ruského cara Mikuláše II. Návrat ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
4. den: Zážitková jízda z Petrohradu do Moskvy Sapsanem dosahujícím rychlosti až 250 kilometrů za hodinu. Po příjezdu do Moskvy nás čeká příjemná procházka centrem města. Vlaky Sapsan  nasazené na trati Petrohrad–Moskva dosahují rychlosti až 250 kilometrů   za hodinu  a představují to nejmodernější, co můžete na ruských kolejích vidět. Cesta vlakem trvá cca čtyři hodiny. Po příjezdu do Moskvy se společně ubytujeme a poté vyrazíme na procházku do centra města, kde si můžete dát typickou ruskou večeři nebo se zahřát poctivým čajem. Návrat na hotel ve večerních hodinách společně s průvodcem nebo individuálně.
5. den: Společně se budeme věnovat Moskvě v „zimním kabátku“ a jejím nejznámějším místům jako např. Mauzoleum V. I. Lenina či Kreml. Zájemce čeká jedinečná možnost zabruslit si na Rudém náměstí. Ráno se vydáme na notoricky známé  Rudé náměstí, na němž se odehrály podstatné okamžiky z dějin města. Zájemci se budou moci podívat do kontroverze budícího Mauzolea V. I. Lenina. Neunikne nám ani směsice barev a tvarů v podobě impozantního chrámu Vasila Blaženého, uvidíme Kazaňský kostel a budeme mít čas na prozkoumání  známého  obchodního domu GUM. Navíc se před obchodním domem přímo na Rudém náměstí již tradičně nachází kluziště , takže si zájemci mohou zabruslit a užít si naplno tuto jedinečnou zimní atmosféru. Odpoledne budeme pokračovat v  prohlídce v srdci Ruska,  Kremlu, odkud je celá federace ovládána již po staletí. Zde uvidíme hlavní Chrámové náměstí se čtyřmi nádhernými pravoslavnými chrámy, sídlo prezidentského úřadu, hlavní  chrám Nanebevzetí Panny Marie i největší zvon na světě, Car .  Následně půjdeme k budově slavného  „Velkého divadla“ , Bolšoj těatr a kolem  Státní dumy  se projdeme po ulici  Tverskaja , hlavní třídě s obchody a kavárnami, kterou lemují krásné měšťanské domy a paláce. Dorazíme až k památníku A. S. Puškina a budeme mít prostor k večeři s ochutnávkou některých ruských specialit nebo k nákupům. V případě zájmu lze absolvovat večerní vyhlídku na zasněžené město z mrakodrapu Moscow City. Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
6. den: Zimní procházkou si vychutnáme park Zaryadye nedaleko Kremlu a odpoledne zájemci návštíví Treťjakovskou galerii. Po snídani se dopravíme do centra města a projdeme si  starou kupeckou  čtvrť Kitaj Gorod s množstvím historických domů a muzeí. Zavítáme také do zbrusu nového a ultramoderního parku Zaryadye, kde budeme moci obdivovat panorama Kremlu a centra města z  unikátního vysokého mostu , který vede jen do poloviny řeky Moskvy. Poté se vydáme k ohromnému   chrámu Krista Spasitele, který  vévodí panoramatu řeky Moskvy , a jehož původní stavba měla oslavovat ruské vítězství nad Napoleonem. Stalin tento chrám nechal strhnout, současná budova je replikou z konce 90. let.  Odpoledne si zájemci budou moci užít  návštěvu světoznámé Treťjakovské galerie , nejslavnějšího muzea v Moskvě, ve kterém lze vidět cenné ikony a obrazy ruských malířů od středověku až do počátku 20. století. Kolem galerie narazíme na velké množství restaurací a kaváren, v nichž se budeme moci po kulturním zážitku občerstvit.  Na závěr dne nás čeká  okružní jízda moskevským metrem , které je jedním z turistických magnetů města. Jeho stanice jsou opravdovými uměleckými díly a leckteré byly zapsány i na  seznam světového dědictví UNESCO .  Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
7. den: V závislosti na letovém řádu individuální program nebo přímý přesun z hotelu na letiště a následný odlet zpět do Prahy. Po snídani v závislosti na letovém řádu možnost individuálního programu. Komu nebudou po chuti muzea, může volný čas využít k nákupům či si jen užít zimní atmosféru města. Transfer na letiště a  odlet zpět do ČR .