České Švýcarsko

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

České Švýcarsko

Vydejte se s námi na aktivní zájezd do krajiny šumících lesů, nádherných skalních měst, lapkovských hradů, hlubokých říčních údolí a stolových hor, vysoko se tyčících nad okolní hvozdy. Že u nás taková krajina není? Ale ano, národní park Česko-saské Švýcarsko je přesně takový.
Během našeho putování budeme tuto fascinující krajinu poznávat z mnoha úhlů – pěšky i na lodičkách, z četných vyhlídek i z hlubokých údolí. Přestože krásný skalnatý charakter tohoto regionu je všude podobný, rozmanitost jednotlivých míst nikdy nezačne nudit.

Program zájezdu

1. den: PŘÍJEZD, PAVLÍNINO ÚDOLÍ Praha – České Švýcarsko : přesun na sever, ubytování a krátký odpočinek. Později odpoledne vás čeká nenáročný okruh kouzelným Pavlíniným údolím s krásnými skalními útvary, můstky a všudypřítomnou nádhernou přírodou NP České Švýcarsko. Trasa měří asi 9 km a volným tempem trvá její projití přibližně 3 hodiny.
2. den: etapa č. 1: VÝLET DO TISKÝCH STĚN Navštívíte nejkrásnější skalní město z celé CHKO Labské pískovce, čeká vás nepříliš náročný okruh touto nádhernou krajinou pískovcových skal s krásnými výhledy. Procházka mezi Malými i Velkými Tiskými stěnami nabízí krásné vyhlídky a neopakovatelný pohled na skalní stěny. Jedná se o okruh na cca 3 hodiny, terén je nenáročný, nutná ale dobrá obuv kvůli skalnatému povrchu a občasným schodům. Odpoledne vás čeká procházka na Děčínský Sněžník (723 m, pouze při dobrém počasí) s panoramatickým výhledem do okolí. 
3. den: etapa č. 2: ÚDOLÍ ŘEKY KAMENICE, PRAVČICKÁ BRÁNA Tento den vás čekají dva na sebe navazující výlety. Nejdříve vyrazíte z Mezní Louky do Hřenska, půjdete pěšky a poté se svezete lodičkami jednou z nejkrásnějších tras NP České Švýcarsko, nádherným údolím řeky Kamenice – čeká vás Divoká, Tichá a Edmundova soutěska . Později vás čeká procházka k Pravčické bráně , zdaleka nejznámější scenérii celého národního parku. Cesta soutěskami je nenáročná, tato část výletu trvá přibližně 2,5 hodiny a délka trasy je 8 km (část zdoláte na lodičkách). K Pravčické bráně budete muset vystoupat – dobrým terénem, ale přece jen s převýšením. Tato část výletu je přibližně na 2 hodiny a délka je asi 4,5 km.   
4. den: etapa č. 3: OKRUH V OKOLÍ JETŘICHOVIC Opět jiný pohled na tuto krásnou oblast vám nabídne středně náročný okruh oblastí NP Jetřichovické skály : půjdete po písčitých cestách s výstupem na Mariinu skálu a Vilemíninu stěnu (v trampském slangu „Mariána a Vilemína“), poté vás čeká vyhlídka Ostroh s panoramatickým výhledem do širokého okolí, a nakonec pokračování ke Skalní kapli (pro unavené je zde možnost zkrácení trasy) a poté návrat do Jetřichovic. Celá trasa měří asi 9 km a trvá přibližně 3 hodiny (v případě zkrácení je to 6 km a 2 a čtvrt hodiny). Terén tvoří především písčité cestičky, na vrcholy vedou obvykle dobře udržované schody.
5. den: etapa č. 4: SASKÉ ŠVÝCARSKO - BASTEI A KÖNIGSTEIN Tento den je na programu saská část národního parku. Po přejezdu hranic vás čeká nepříliš náročný okruh přes Bastei , skalní útvar se známým skalním mostem. Poté budete pokračovat autobusem k mohutné skalní pevnosti Königstein , hrdě se tyčící nad okolní krajinou. Čas na individuální prohlídku – nabízí se možnost obejít celé hradby a kochat se nádhernými výhledy do údolí Labe, navštívit muzea (je zde vojenský skanzen) a vidět druhou nejhlubší studnu v Evropě. Poté návrat na hotel, příjezd na ubytování ve večerních hodinách. Trasa je dlouhá přibližně 5,5 km; pohodová cesta s mírným stoupáním a klesáním.
6. den: KVÁDRBERK/DĚČÍN Dnes vás čeká nenáročná rozlučková vycházka – dle počasí buď ze Stoličné hory („Kvádrberk“) s výhledem na celý Děčín na Labskou stráž, kde se pohledem do hloubek Labského údolí s touto krásnou oblastí rozloučíte. Dle okolností možnost individuální prohlídky Děčína. Poté návrat k autobusu a odjezd zpět do Prahy.
7. den: