Portorož, Bled, Postojna - Pestré barvy Slovinska, okolí Triglavu a Bledu

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Portorož, Bled, Postojna - Pestré barvy Slovinska, okolí Triglavu a Bledu

Pestré barvy Slovinska, okolí Triglavu a Bledu

Slovinsko - malá, ale naprosto okouzlující země s dechberoucí přírodou a místy, která vás doslova uchvátí. Zažijte na vlastní kůži, jaké to je hledět z hradu Bled daleko za obzor, nebo se procházejte ve vlnách na pobřeží Portorož.

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • 2x ubytování v hotelu*** s vlastní koupelnou
  • 2x kontinentální snídaně
  • služby průvodce
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • pobytová taxa včetně parkování 10 € /os./noc
  • vstupy v rámci programu


Program zájezdu

1. den: Ptuje, Lublaň: Z ČR odjezd v nočních hodinách. Ihned po příjezdu spatříte krásy a jedinečnost Slovinska, malé země netušených možností. Zastavíte se v nejstarším slovinském městě Ptuje . Jedná se o architektonický klenot na břehu řeky Drávy , který je obklopen nekonečnými vinicemi. Dále navštívíte místní termální lázně , ve kterých najdete vnitřní i venkovní bazény. Nechybí ani volný čas na krátkou procházku městem. Přejedete do hlavního města Slovinska Lublaně , tam s průvodcem strávíte zbytek odpoledne. V tomto městě se snoubí tzv. lublaňské baroko nejvíce viditelné na několika měšťanských domech, a secese, kterou uvidíte na zrestaurovaných domech sloužících hlavně jako obchodní centra. Během komentované procházky dostanete prostor k individuálnímu volnu na vlastní průzkum města a nákup suvenýrů. Večer odjezd na hotel.
2. den: NP Triglav, Bled: Autobusem odjedete do Triglavského národního parku a pěšky se vydáte k Savickému vodopádu , nejznámějšímu vodopádu na slovinském území. Stezkou se projdete v úchvatné soutěsce Vintgar . Pocítíte trochu adrenalinu, protože se místy přechází po mostech nad peřejemi řeky Radovné . Dostanete se až do městečka Bled , atraktivního lázeňského střediska, ve kterém navštívíte majestátní Bledský hrad . Nachází se ve výšce 130 metrů nad Bledským jezerem a poskytuje výjimečný výhled na okolní horskou krajinu i samotné jezero. Po osobním volnu následuje návrat na hotel.
3. den: Postojna, Predjamský hrad, Portorož, Piran: Poslední den se pojedete podívat na jeskyni Postojna s krátkou fotopauzou u Predjamského hradu stojícího na skalním převisu a obklopeného pouze kaňonem a řekou Lokvou. Tento hrad je považován za druhou nejžádanější a nejoblíbenější atrakci v jižní části Slovinska. Část programu potěší zejména milovníky mořských radovánek, protože zahrnuje návštěvu slovinského pobřeží Portorož s vyhraněným časem ke koupání. Den zakončíte procházkou do města Piran - kouzelného městečka s architekturou připomínající italské Benátky. Večer odjezd do ČR.
4. den: Návrat do ČR: Návrat do ČR v ranních/dopoledních hodinách.