Peru - Bolívie - Argentina - Uruguay - Chile

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Peru - Bolívie - Argentina - Uruguay - Chile


Program zájezdu

1. den: PRAHA – LIMA: Odlet do Limy, přílet do Limy. Po vyřízení pasových formalit transfer do hotelu. Ubytování, nocleh.
2. den: LIMA - CUZCO: Ráno krátká procházka po historickém centru Limy (UNESCO). Odpoledne transfer na letiště a odlet do nejhezčího peruánského města Cuzca. CUSCO – TAMBOMACHAY – SACSAYHUAMÁN: Prohlídka Cuzca (náměstí Plaza de Armas, koloniální arkády, katedrála s černým Kristem, patronem města; Pizarrův palác, chrám Koricancha, klášter Santo Domingo), zřícenin Q´enqo, Tambomachay, Puca Pucará a pevnosti Sacsayhuamán. Nocleh v Cuzcu.
3. den: MACHU PICCHU: Transfer na vlakové nádraží v Cuzcu, vlakem z Cuzca do Machu Picchu Pueblo. Následně autobusem (asi 6 km) serpentinami do blízkosti Machu Picchu, nejhezčí památky Jižní Ameriky a posvátného místa Inků. Následovat bude prohlídka. Po 3.000 schodech je možné projít všemi náměstími, nástupišti a terasami, a navštívit všechny svatyně, observatoře a obytné budovy. „Machu Pichu, navždy už zůstane Tvé jméno vypáleno zlatými paprsky do knihy nesmrtelnosti“. Návrat do Cuzca. Nocleh v Cuzcu.
4. den: CUSCO - PUNO: Transfer na autobusové nádraží v Cuzcu, odjezd autobusem překrásnou panoramatickou cestou (špičaté vrcholy And, prudké strže, krásná údolí, dosáhnete nadmořské výšky 4.300 m) napříč Andami do Puna. Při cestě je několik zastávek (Andahuaylillas, Raqchi, Sicuani, La Raya, Pucará) na fotografování. Nocleh v Punu.
5. den: JEZERO TITICACA - LOS UROS - COPACABANA: Plavba po jezeře Titicaca, které je posvátným jezerem Inků, největším vysokohorským jezerem světa a rozkládá se na hranicích Peru a Bolívie ve výšce 3.812 m n.m. Jezero Titicaca má řadu ostrovů, mezi nimiž budí pozornost plovoucí rákosové ostrovy Los Uros, které také navštívíte. Indiáni, kteří žijí na těchto ostrovech, o sobě říkají, že mají černou krev, která je chrání před chladem jezera, v němž má voda stálou teplotu 13 stupňů Celsia. Oběd formou balíčku. Návrat lodí do Puna. Transfer do Copacabany, následovat bude prohlídka poutního kostela s černou soškou Panny Marie. Nocleh v Copacabaně.
6. den: LA PAZ - MĚSÍČNÍ ÚDOLÍ: Transfer z Copacabany vnitrozemím Bolívie do La Pazu, hlavního města Bolívie, nejvýše položeného hlavního města světa (3.400 - 4.200 m n. m.). Prohlídka La Pazu (kostel sv. Františka, náměstí Plaza Murillo s vládním palácem, katedrála, koloniální památky, čarodějnický trh Mercado de las Brujas). Zde budete překvapeni krásou bizarních útvarů erozního původu, které jsou oživeny četnými kaktusy. Překrásnému okolí La Pazu dominují stále zasněžené „šestitisícov ky“. Následovat bude výlet do Měsíčního údolí (Valle de la Luna) v blízkosti La Pazu. Nocleh v La Pazu.
7. den: LA PAZ – BUENOS AIRES: Transfer na letiště, odlet do Buenos Aires. Transfer do hotelu, nocleh v Bueno Aires.
8. den: BUENOS AIRES - COLONIA DEL SACRAMENTO: Transfer z hotelu do přístavu. Plavba lodí z Buenos Aires do uruguayského města Colonia del Sacramento, které se pyšní zápisem v listině UNESCO díky své překrásné historické čtvrti, kterou si prohlédnete. COLONIA DEL SACRAMENTO - MONTEVIDEO: Transfer do Montevidea. Nocleh v Montevideu.
9. den: MONTEVIDEO - BUENOS AIRES: Prohlídka Montevidea (Plaza Independencia, Mausoleo Jose Artigas, Palacio Salvo, Puerta de la Ciudadela, Avenida 18 de Julio, Plaza de Cagancha, Iglesia Nuestra Seňora del Carmen, Palacio Legislativo, Estadio Centenario). Plavba lodí z Montevidea do Buenos Aires. Nocleh v Buenos Aires.
10. den: BUENOS AIRES: Celodenní prohlídka města – náměstí Plaza de Mayo včetně prezidentského paláce Casa Rosada, Metropolitní katedrála, projdete Avenida 9 de Julio ke slavnému obelisku. V aristo-kratické čtvrti zvané Recoleta se nacházi kostel Pany Marie ze sloupu a je druhým nejstarším chrámem ve městě. Historická čtvrť San Telmo, procházka do pitoreskní a pestrobarevné čtvrti La Boca, věhlasné operní divadlo Colon. Možnost posezení nad pravým argentinským šťavnatým steakem se sklenkou červeného vína. Nocleh v Buenos Aires.
11. den: BUENOS AIRES - PAMPA - BUENOS AIRES: Celodenní výlet do pampy, návštěva typické zemědělské usedlosti – estancie, seznámení se s životem honáků dobytka – gaučů – a jejich folklórem, možnost jízdy na koních. Oběd s grilováním v estancii. Návrat do Buenos Aires. Nocleh v Buenos Aires.
12. den: BUENOS AIRES - SANTIAGO DE CHILE: Transfer na letiště, odlet z Buenos Aires do Santiaga de Chile. Nocleh v Santiagu de Chile.
13. den: VALPARAÍSO - VIŇA DEL MAR - SANTIAGO DE CHILE: Celodenní výlet do Valparaísa a Viňa del Mar. Půvabné historické Valparaíso (UNESCO) se rozkládá převážně na kopcích, je zde celkem 16 lanovek. Viňa del Mar je nazýváno městem zahrad. Nocleh v Santiagu de Chile.
14. den: SANTIAGO DE CHILE – MAIPO VALLE: Prohlídka Santiaga de Chile (Iglesia San Francisco, Cerro Santa Lucia, Alameda, Palacio de la Moneda, Plaza de la Constitución, Ex Congreso Nacional, Plaza de Armas, Catedral de Santiago). Odpoledne přejezd do údolí Maipo, návštěva vinařství Perez Cruz spojená s ochutnávkou vína. Návrat do Santiago de Chile, nocleh.
15. den: ODLET ZE SANTIAGA DE CHILE: Transfer na letiště, odlet ze Santiaga de Chile do Prahy.
16. den: PŘÍLET DO PRAHY: