Výlet za krásami Belgie

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Výlet za krásami Belgie

Ideální příležitost seznámit se blíže s jednou z nejvýznamnějších evropských metropolí, s Bruselem. Jelikož je sídlem NATO a mnoha dalších významných institucí Evropské unie, bývá často označován jako "hlavní město Evropy". Navštívíte poslední místo bitvy napoleonských válek a město diamantů - Antverpy. Projedete se tramvají podél pobřeží, jejíž trať je dlouhá 68 km a poslední den se můžete těšit na návštěvu pivovaru Stella Artois.
Begie je známá též svojí gastronomií. Ochutnat s námi můžete lahodné vafle, voňavé hranolky, nebo v puse se rozplývající belgické pralinky.

Program: 1.den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.

2.den: Dopoledne příjezd do Bruselu. Uvidíme například katedrálu sv. Michala, náměstí Grand Place se středověkou radnici, čůrajícího chlapečka Manneken-Pis, královský palác a královská muzea. Odpoledne návštěva největšího návštěvnického parlamentního centra v Evropě. Poté přesun prostřednictvím MHD k Atomiu. Následuje individuální volno, které můžete využít k prohlídce interiéru, anebo k návštěvě nedalekého parku miniatur Mini – Europe. Večer odjezd na ubytování.

3.den: Dopoledne návštěva památníku bitvy u Waterloo. Poté odjezd do Rubensova města – Antverpy, kterému se říká "Jeruzalém západu". Zde si prohlédnete náměstí Grote Markt s renesanční radnicí. Dále uvidíte katedrálu Panny Marie s obrazy od Rubense a samozřejmě také dům, kde mistr žil. Odjezd na ubytování.
4.den: Dopoledne příjezd do Gentu, kde si hrad Gravensteen a katedrálu sv. Bavona. Poté přejedete do města De Panne, zde nasednete na nejdelší tramvajovou linkou na světě délce 68 km, projedete podél písečných dun a pláží mezi hranicemi s Francií a Nizozemskem a dojede až do přístavu Oostende, největších belgických lázní. Zde navštívíte lázeňskou kolonádu, prohlédnete si královskou rezidenci a pevnost Fort Napoleon. Přejezd na ubytování.

5.den: Po snídani odjezd do Lovaně, kde nás čeká exkurze v pivovaru Stella Artois, pocházejícího z roku 1366. Poté prohlídka historického centra s radnicí, která je jednou z nejkrásnějších staveb pozdní brabantské gotiky, gotickým kostelem Sv. Petra a kostel Sv. Michala a Katolickou univerzitu. Poté odjezd do Lutychu, kde si prohlédnete katedrálu sv. Pavla, Valonskou královskou operu, palác knížecích arcibiskupů a historické schodištěm Montagne de Bueren vedoucím k městské citadele. V podvečer odjezd do ČR.

6.den: Příjezd do ČR v ranních hodinách

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 18:00 HOD PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
BEROUN - 19:00 ČERPACÍ STANICE OMV (U KAUFLANDU)
PLZEŇ – 19:45 ZASTÁVKA MHD ČERNICE
ROZVADOV - 21:00 HOD SVATÁ KATEŘINA, ČERPACÍ STANICE MOL

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ

Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.