Kostarika - džungle a karibské pláže

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Kostarika - džungle a karibské pláže


Program zájezdu

1. den: PRAHA – SAN JOSÉ: Odlet z Prahy s přestupem do San Jose - hlavního města Kostariky. Večer po příletu transfer do hotelu.
2. den: POÁS - SAN JOSÉ : : ráno přesun kopcovitou krajinou kávových plantáží a pastvin až k vrcholu aktivního vulkánu Poás. Pěšky k vyhlídce na jeden z největších sopečných kráterů na světě (v průměru 1,5 km, hloubka 300 metrů, výška 2708 m n.m.), ze kterého lze pozorovat a fotit stoupající dým. Poté návštěva kávových plantáží s celým procesem zpracování až po ochutnávku čerstvě pražené kávy. Odpoledne prohlídka centra San Jose - národní divadlo Teatro Nacional, tržnice Mercado Central, fakultativně možnost návštěvy některého z muzeí (jadeitu nebo zlata) s představením předkolumbovských kultur Kostariky.
3. den: SANTA ELENA: přesun do kopců, do zapadlého městečka Santa Elena, které v 50.letech založili američtí kvakeři. Cestou ještě zastávka v Sarchí, které je centrem výroby nábytku a dřevěných pestře malovaných vozíků (carretas), exkurze do jedné z fabrik. Odpoledne pro zájemce fakultativně návštěva parku Selvatura s nejlepší Canopy Tour v Kostarice (lanové dráhy v korunách stromů, 15 lan, nejdelší měří 1 km), zavěšené mosty, zahrada až s 20 druhy motýlů, lenochody, Herpetarium s plazy a obojživelníky vč. žab.
4. den: MONTEVERDE – ARENAL : Monteverde, návštěva proslulé přírodní rezervace, která je domovem rozmanitých druhů savců včetně jaguára, ocelota nebo tapíra, celé řady ptáků, mj. quetzala (kvesala chocholatého), tukanů i kolibříků, dále motýlů, ale také přes 2500 druhů rostlin včetně epifytů, orchidejí, prastarých kapradin a lián. Procházka mlžným pralesem. Poté přejezd kolem jezera Arenal mezi Kordillerami Guanacaste a Tilarán kouzelnou krajinou s osamělými farmami k vulkánu Arenal (1633 m), jednoho ze symbolů Kostariky, který se probudil po silném zemětřesení v roce 1968, poslední roky je však opět bez jakékoli aktivity.
5. den: ARENAL: pobyt v NP Arenal, 3km okruh tropickým deštným pralesem, během kterého se dostaneme i mezi koruny stromů díky 10 pevným a 6 zavěšeným mostům, které jsou dlouhé 48 až 98 metrů. Díky různorodosti mikroklima zde žije až 200 druhů ptáků. Pěší výlet parkem až ke zkamenělé lávě s vyhlídkami na majestátní sopku a jezero Arenal. Fakultativně návštěva vodopádů La Fortuna nebo termálních lázní, relaxace uprostřed tropických zahrad v bazénech s teplotami od 25 do 38°C.
6. den: TORTUGERO: ráno přesun do přístavu La Pavona a dále lodí po řece do izolovaného NP Tortuguero na pobřeží Karibiku, kam v létě připlouvají snášet svá vejce karety obrovské. Odpoledne návštěva vesničky Tortuguero v karibském stylu s barevnými domky na dřevěných kůlech, procházka po pláži.
7. den: TORTUGERO – LIMON – PUERTO VIEJO: před snídaní plavba po říčních kanálech NP Tortuguero s pozorováním probouzející se džungle s mnoha druhy ptáků včetně papoušků, tukanů, volavek, vlhovců, dále opic, leguánů, lenochodů, bazilišků, kajmanů a při troše štěstí i kapustňáků nebo dokonce mravenečníka. Po snídani návrat lodí po řece zpět k autobusu a poté přesun dále na jih okolo důležitého přístavu Limón a dále podél pobřeží až do oblasti surfařského ráje Puerto Viejo, ale jinak ospalé vesničky s obyvateli převládajíc s afro-karibskými kořeny. Ubytování v hotelu nedaleko Karibiku (4 noci).
8. den: PUERTO VIEJO: snídaně, individuální volno, odpočinek na některé z pláží nebo u hotelového bazénu, koupání.
9. den: PUERTO VIEJO: snídaně, individuální volno, odpočinek na některé z pláží nebo u hotelového bazénu, koupání.
10. den: PUERTO VIEJO: snídaně, individuální volno, odpočinek na některé z pláží nebo u hotelového bazénu, koupání.
11. den: PUERTO VIEJO – SAN JOSÉ – PRAHA: po snídani transfer na letiště do San Jose a odpoledne odlet do Prahy
12. den: PŘÍLET DO PRAHY: