Slovinsko - Přírodní Skvosty

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Slovinsko - Přírodní Skvosty

Poznávací zájezd do Slovinska nabízí vše, co si můžeme o dovolené přát. Navštívíme divoké a krásné Julské Alpy s bílými skálami, zelenými horskými loukami a panoramatickými výhledy, symbol Slovinska Bled, Jaderské moře, malebný Piran, jedno z nejkrásnějších slovinských měst Škofja Loka, pověstné slovinské krasové jeskyně, monumentální Predjamský hrad ale i slovinskou metropoli Lubljanu a mořské lázně Žusterna.

Poznávací zájezd provází Mgr. Václav Kabíček

Julské Alpy - soutěska Vintgar – vodopády Savica – Bohinjské a Bledské jezero – Ribačev Laz - Triglavský NP – Vršič – řeka Soča – Predelské jezero – Fusine – Planica – Lubljana – Škofja Loka – Postojnské jamy – Predjamský hrad – Piran – mořský park Žusterna

Na co se můžete těšit: Škofja Loka - historická perla Slovinska
Vyhlídková jízda NP Triglav
Rodinné vinařství s degustací
Největší krápníkové jeskyně Evropy - Postojnské Jamy
Slovinská metropole Ljubljana
Mořský park Žusterna

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 12.07. - 18.07. Odjezd A, B, L + České Budějovice

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

hotel***

UBYTOVÁNÍ
4x ubytování v hotelu*** - 2lůžkové pokoje

STRAVOVÁNÍ
4x polopenze (snídaně formou bufetu, tříchodová večeře – výběr z menu). Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Ve večerních hodinách odjezd z ČR. Cesta přes Rakousko do severního Slovinska.
2. den: Celodenní program v Julských Alpách. Procházka romantickou SOUTĚSKOU VINTGAR . Procházka k VODOPÁDŮM SAVICE, zastávka u BOHINJSKÉHO JEZERA , fakultativně výjezd lanovkou na VRCHOL VOGEL – panoramatický výhled na vrcholové partie Julských Alp (včetně nejvyšší hory Triglav), zastávka v horské vesnici RIBČEV LAZ. Odpoledne program v kouzelné scenérii BLEDSKÉHO JEZERA – městečko BLED, možnost vyhlídkové plavby po jezeře, romantický ostrov a zřícenina středověkého hradu. Večeře a nocleh v hotelu.
3. den: Celodenní program v Julských Alpách: Vyhlídková jízda TRIGLAVSKÝM PARKEM – horský amfiteátr Špikova skupina, VRŠIČ – nejvýše položený slovinský průsmyk (1611 m), pramen řeky SOČA , přes sedlo Predel přejezd do Itálie a zastávka u PREDELSKÉHO JEZERA, nejhezčí partie italských Julských Alp u FUSINE . Návrat do Slovinska a zastávka ve středisku slovinských zimních sportu – PLANICA. Večeře a nocleh v hotelu.
4. den: Prohlídka slovinské metropole LUBLANĚ – odkaz stavitele Plečnika, hrad, historické centrum. Prohlídka historické perly Slovinska, města ŠKOFJA LOKA.
5. den: Program ve slovinském krasu: Dopoledne prohlídka POSTOJNSKÉ JAMY – největší krápníkové jeskyně v Evropě, jízda podzemním vláčkem, koncertní dvorana. Prohlídka PREDJAMSKÉHO HRADU . Závěrem dne fakult. návštěva rodinného vinařství, ve vyhlášené vipavské oblasti, degustace vína s pohoštěním. Večeře a nocleh v hotelu.
6. den: Celodenní program na břehu Jaderského moře . Prohlídka malebného přímořského města PIRAN. Prohlídka městečka KOPER. Ve večerních hodinách odjezd.
7. den: Ráno návrat do ČR.