To Nejlepší Z Islandu

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To Nejlepší Z Islandu

Poznávací zájezd na Island. Ideální a tak trochu netradiční dovolená do země, jejíž zeměpisné názvy jsou pro nás těžko vyslovitelné, ale o to krásnější. Kombinace dokonalých přírodních úkazů ostrova těsně pod polárním kruhem. Vydáme se do země "ohně a ledu", která ve své divokosti nemá na světě obdoby. Do země, kde vládnou elfové a která nás přenese do doby Vikingů. V průběhu poznávacího zájezdu máme pro vaše pohodlí zajištěno ubytování vč. snídaně na jednom místě (mimo první a poslední den) a pokoje vždy disponují vlastním příslušenstvím, navíc máte v ceně i využití geotermální sauny.

Garance skupiny max. 12 osob

Časový posun, počasí: ČASOVÝ POSUN
V zimě -1 hodina, v létě -2 hodiny oproti ČR.

POČASÍ
Island se nachází v subpolárním podnebném pásmu. Střídá se tu polární den a noc a v létě to znamená, že ani v noci není nikdy úplná tma. V nejvyšším bodě islandského léta vydrží slunce za obzorem dřímat dlouhé dvě hodiny (zhruba od půlnoci do dvou). Od poloviny listopadu do konce ledna se vyšplhá nad horizont na slabé tři čtyři hodinky denně a vytvoří skomíravé šero. Počasí je ovlivněné Golfským proudem, což má za následek chladné léto kdy teploty přes den vyšplhají na max 15°C. Průměrná roční teplota: 4,3°C (v červenci 10,6°C a v lednu 0,5°C). Počasí je velmi proměnlivé s převahou větru, deště a mlh. Přizpůsobte tomu prosím svůj šatník, doporučujeme vzít si pohodlné turistické oblečení a obuv odolné proti větru i vodě, pláštenky, ale i ochranný krém na obličej s UV faktorem.

Doprava: letecky

Nástupní místa: 27.06. - 05.07. Odjezd L2, L3
31.07. - 08.08. Odjezd L2, L3

07.08. - 15.08. Odjezd L2, L3
14.08. - 22.08. Odjezd L2, L3

letecky na trase Praha – Keflavík – Praha, po destinaci se budeme pohybovat minivanem.

Ubytování: různé

turistický hotel / guesthouse

UBYTOVÁNÍ
7x ubytování turist. hotelech/guesthouse – 2lůžkové pokoje (z toho 5x na jednom místě)

STRAVOVÁNÍ
7x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy na Island. Po příletu transfer na ubytování.
2. den: Navštívíme nejvýznamnější místo islandské historie NP THINGVELLIR , místo kde se od sebe oddělují euroasijské a severoamerické tektonické desky. Největší přírodní jezero ostrova Thingvellir , mohutný "Zlatý" vodopád GULLFOSS , odkud z 32 m padá voda do 2 km dlouhé rokle řeky Hvítá. Oblast Haukadalur (Jestřábí údolí), kde se nachází slavný GEYSIR vytvořený ve 13. stol. a v současnosti aktivnější STROKKUR (15-30 m). Na závěr historická osada SKÁLHOLT , sídlo islandského biskupa s luteránským chrámem, významné duchovní centrum Islandu. Odjezd na ubytování, kde se ubytujeme na 5 nocí.
3. den: Duhové hory – LANDMANNALAUGAR , labyrint barevných lávových balvanů - vulkanická oblast NP FJALLABAK na okraji lávového pole Laugahraun, nacházející se severně od ledovce MÝRDALSJOKULL . Návrat na ubytování, cestou kráterové jezero LJÓTIPOLLUR .
4. den: Jeden z nejznámějších vodopádů Islandu SELJALANDSFOSS , přesun do vesničky SKÓGAR , nejznámější islandské folklórní muzeum island. venkovských staveb a procházka k vodopádu SKÓGAFOSS , legenda o vikingském pokladu. Sopka EYJAFJALLAJÖKULL se stejnojmenným ledovcem a nejstarší štítová sopka Islandu KATLA , ukrytá pod mohutným ledovcem MÝRDALSJÖKULL . Nejjižnější bod Islandu mys DYRHÓLAEY , jedinečná krajina ledovcových a čedičových věží, pozůstatky vulkanických ostrovů, výhledy na ptačí kolonie. REYNISDRANGAR , skalní jehly s ostrými hroty, procházka po černých písečných plážích, vzniklých vzájemným vlivem sopek a chladného podnebí.
5. den: NP VATNAJÖKULL , vzniklý spojením NP Skaftafell a NP Jökulsárgljúfur , chránící největší ledovec v Evropě. Mecca islandské přírody, velkolepá ledovcová laguna JÖKULSÁRLÓN , jezero plné obrovských ledových ker odlamujících se od ledovce a místo proslavené několika známými hollywoodskými filmy. Fakult. projížďka po jezeře obojživelným vozem (cca 40 min.), Pokračuje k BREIDAMERKURSANDUR tzv. Diamantové pláži, místu uvíznutí a hromadění některých ledových ker z laguny.
6. den:
7. den:
8. den: POLOOSTROV REYKJANES , bahenní výpary, sirná jezírka, stovky kráterů. Navštívíme srdce geotermální oblasti Islandu GUNNUHVER , fumaroly a bahenní kotle. Odpolední relaxace a odpočinek v MODRÉ LAGUNĚ , vyhlášené termální lázně, vytvořené uprostřed lávového pole, proslulé mléčně bílou barvou vody a vysokou koncentrací solí. Dle časových možností krátká návštěva nejsevernější metropole světa REYKJAVIKU , katedrála Halmgrímskirkja , islandský parlament, přístav se svými původními dřevěnými domky a starými uličkami. Přejezd na letiště a odlet v nočních hodinách.
9. den: Přílet do Prahy.