To nejlepší z Filipín + RÝŽOVÉ TERASY + NEJKRÁSNĚJŠÍ PLÁŽE SVĚTA (letecky z Prah

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Filipín + RÝŽOVÉ TERASY + NEJKRÁSNĚJŠÍ PLÁŽE SVĚTA (letecky z Prah

Připraveni na cestu do ráje? Nedotčená příroda, horké prameny, nekonečné bílé pláže, skrytá místa… Objevíte nejstarší filipínský chrám i luxusní čtvrť Manily. Projdete se světem rýžových teras v Batadu či Banaue. Osvěžíte se u Bokongských vodopádů. Odhajíte tajemství Údolí ozvěn i Čokoládových hor. Zažijete jeskynní dobrodružství, zasloužený odpočinek na Alona Beach a skutečný život Filipínců. Vsaďte na dokonalé exotické zážitky – prožijte Filipíny naplno!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Celodenní návštěva komunity Gawad Kalinga

Dospělý 1790.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa B Svět (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně jsou zajištěné na ubytování
v průběhu dne je vyhrazen čas na stravování v místních restauracích, stáncích, trzích či jídelnách zvaných Turu-Toro (doslova „Ukaž si na to, co chceš“)

Ubytování: hotel ***

ubytování je zajištěno ve 3 a 4 * hotelech ve dvoulůžkových a třílůžkových pokojích s vlastní koupelnou

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy dle letového řádu.
2. den: Přílet do Manily a následné ubytování. Po cestě si dopřejeme odpočinek a poté se můžeme vydat na procházku večerními uličkami filipínské metropole. Po příletu do Manily se přesuneme z letiště na hotel, ubytujeme se a odpočineme si po dlouhém letu. Hodinky si posuneme o sedm hodin dopředu.  Pro případné zájemce bude možná večerní procházka Manilou.
3. den: Filipínské dobrodružství začneme v Manile. Prohlédneme si starou španělskou čtvrť Intramuros s dominantní pevností Fort Santiago. Odpoledne se tzv. jeepney převezeme do luxusní čtvrti Makati a navštívíme American Memorial Cemetery.  Po snídani se přesuneme do staré části Manily Intramuros násilně převzaté Španěly v 16. století. Z každého rohu opevněného města na nás bude dýchat historie. Projdeme se po hradbách a obranných zdech a načerpáme přátelskou atmosféru naprosto rozdílnou od shonu a zmatku ostatních částí Manily. Součástí čtvrti Intramuros je také pevnost Fort Santiago , jež střeží vstup k řece Pasig. Uvnitř pevnosti je oáza s jezírky, lekníny, fontánami a nabízí tak perfektní odpočinek. Naší pozornosti neunikne ani nejstarší chrám na Filipínách –   Chrám svatého Augusta , jehož současná stavba přečkala sedm velkých zemětřesení i bitvu o Manilu. Navštívíme také  Manilskou katedrálu ,   která se pyšní varhany s 4 500 píšťalami.  Odpoledne se místní dopravou neboli jeepney přemístíme do luxusní čtvrti Makati ,   v jejíž mrakodrapech sídlí významné národní korporace. Zde navštívíme Manilský americký hřbitov připomínající vojáky padlé za druhé světové války. Večer přesun na ubytování.
4. den: Dnes vyrazíme do severní části poloostrova Luzon. Užijeme si scénickou jízdu až do oblasti Cordillery. Naším cílem bude fascinující svět rýžových teras, městečko Banaue zapsané na seznamu UNESCO. Ráno nás soukromý transfer vyzvedne v hotelu a čeká nás dlouhá, ale zato fantastických výhledů plná,  jízda na severní část poloostrova Luzon do městečka  Banaue , které je ze všech stran obklopené rýžovými terasami a zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO . Tyto terasy s hliněnými opěrnými zdmi byly vybudované příslušníky kmene Ifugao, původními lovci lebek, před 2 000 lety. Po příjezdu do Banaue se ubytujeme na hotelu a dle času příjezdu se seznámíme s městem. 
5. den: Dopoledne prozkoumáme zblízka rýžové terasy Hungduan. Projdeme se mezi políčky, pořídíme fotografie nezapomenutelných scenérií a na závěr dne si odpočineme v přírodním horkém prameni řeky Bogya.  Po snídani se s místním průvodcem vydáme na procházku rýžovými terasami . Z města Banaue se vydáme do nedalekého Hungduan , jehož terasy patří k nejkrásnějším v širokém okolí. Na cestě potkáme místní obyvatele, zručné stavitele teras a také umělecké řezbáře . Vyřezávají se zde sošky bululové . Tyto posvátné dřevěné figurky jsou známé jako symbol Filipín.  Odpolední trasa nás zavede k malému termálnímu jezírku pramene řeky Bogya , kde si uprostřed divoké přírody vychutnáme zasloužený odpočinek.  Večer se přesuneme na ubytování.  
6. den: Celodenní výlet do nedalekého městečka Batad. Napříč terasami vyjdeme na nejkrásnější vyhlídku a pokocháme se pohledem na vesničku Bangaan (UNESCO). Užijeme si příjemnou procházku zákoutími Batadu a den zakončíme u úchvatného vodopádu Tappia.  Soukromý transfer s místním průvodcem nás ráno odveze na začátek dnešní úžasné pěší túry. Vydáme se do města Batad . Vyrazíme na stezku plnou scénických výhledů do okolí a ten nejhezčí z nich, nazývaný amfiteátr, nám nabídne dramatický výhled z horského sedla .  Po obědě ve městě Batad se vydáme na krátkou náročnější procházku. Stezka vede krásným terénem, na jejímž konci se tyčí 21 metrů vysoký vodopád Tappia .   Můžeme si zaplavat v chladivé vodě v jezírku pod vodopádem, opalovat se na skále a užívat si džungli kolem. Večer návrat na ubytování.
7. den: Dnešek bude patřit horské vesnici Sagada. Dobrodružná výprava jeskyní Sumaging nám vlije adrenalin do žil. Osvěžíme se v Bokongských vodopádech a projdeme si samotnou vesničku. Vypravíme se do vesnice  Sagada usazené mezi horami. Hned po příjezdu se vydáme na vzrušující výpravu jeskyní Sumaging přezdívané také Velká jeskyně. Její obrovské části jsou plné skalních útvarů honosících se humornými názvy např. Květák nebo Král Opona . Připravte se, že se namočíte, jelikož jeskyní teče místy řeka. Na dvouhodinovou cestu nás průvodce vybaví plynovou svítilnou. Méně dobrodružné povahy mohou dát přednost procházce městem. Po obědě a volnu ve městě se vydáme na zhruba půlhodinovou procházku k Bokongským vodopádům vedoucí přes rýžové terasy. U nádherných vodopádů si odpočineme a můžeme se také osvěžit.  Sagada nabízí množství stezek a jeskyní v okolí, které můžete individuálně navštívit.  Večer přesun na ubytování. 
8. den: Čeká nás nejzajímavější část Sagady. Prohlédneme si její zavěšené rakve na skále v Údolí ozvěn. Odpoledne dojdeme přes rýžové terasy až k Velkému vodopádu, kde se naposledy osvěžíme před zpáteční cestou do Manily.  Největší atrakce Sagady nás teprve čeká. Méně než půlhodinovou procházkou hřbitovem se dostaneme k zavěšeným rakvím v Údolí ozvěn . Některé jsou zavěšené tak vysoko na skále, až se člověk podivuje, jak se tam mohly dostat. Zajímavosti a historii o pohřbívání se dozvíme od místního průvodce, bez kterého zde leckdo zabloudí.  Následně se vydáme na krátkou procházku terasami k Velkému vodopádu nazývaném Bomod-ok , kde se naposledy osvěžíme před přesunem do Manily.   Cestou projdeme místními vesničkami, kde se můžeme blíže seznámit se životem místních obyvatel.  Odpoledne se soukromým transferem přesuneme zpět do Manily na ubytování. 
9. den: Odletíme na sluncem zalitý ostrov Panglao, kde si vychutnáme zasloužený odpočinek na písečných plážích. Kromě lenošení a vodních radovánek si můžeme dopřát lodní výlety, šnorchlování, ale i potápění nebo třeba jógu.  Po vydatné snídani v hotelu se přesuneme transferem na letiště. Po skoro dvouhodinovém letu se ocitneme na ostrově Panglao patřící do ostrovní provincie Bohol .  Po přesunu na hotel nás čeká zasloužený exotický odpočinek. K tomu se nabízí hned několik pláží v okolí. Nezjnámější je Alona Beach , která je proslulá především svým bohatým nočním životem. Zájemci mohou čas využít k lodním výletům po okolí, šnorchlování či potápění, k čemuž zdejší vody přímo lákají.  Ubytování v okolí pláže Dumuluan.
10. den: První polovinu dne strávíme plavbou tradiční loďkou bangkas na ostrovy Virgin a Balicasag. Při šnorchlování můžeme zahlédnout velké želvy a korálové útesy. Pro zájemce je pak připraven výlet do vodní jeskyně Hinagdanan a večerní ochutnávka místní kuchyně. Místní průvodce nás po snídani vyzvedne z hotelu a nalodíme se na zdejší  tradiční loď nazývanou bangkas  neboli jeepney moře . Naší první zastávkou bude Virgin Island , jehož okolí je spíše mělké a tak zde můžeme najít spoustu hvězdic a jiných živočichů mělčin .  Následovat bude Balicasag Island , který je přímo dokonalý pro šnorchlování či potápění . Jeho čistě křišťálová voda a neskutečně barevné korály pohladí po duši. V těchto vodách se také často vyskytují velké mořské želvy .  Po návratu a obědě můžeme se zájemci místní dopravou navštívit malou  vodní jeskyni Hinagdanan .  V případě zájmu se večer s průvodcem vydáme na Alona beach a vyzkoušíme místní kuchyni .   Jednou z místních pochutin je známý balút  – vařené kachní vejce s částečně vyvinutými embryi, což zvládnou asi jen velice otrlí jedinci. Pro ostatní je v nabídce nepřeberné množství rýžových pokrmů.  Večer individuální přesun na ubytování.
11. den: Celodenní objevování ostrova Bohol. Navštívíme známé Čokoládové hory, odkud budeme pokračovat na poloostrov Anda. Vychutnáme si jeho klidné zátoky s bílým pískem vhodné pro odpočinek i šnorchlování.  Místní průvodce nás ráno vyzvedne z hotelu a zaveze do středu ostrova Bohol , kde se nachází proslulé Čokoládové hory , spousta  majestátních travnatých kopců táhnoucích se až k obzoru. Název kopce získali díky travnaté vegetaci, která se v období sucha zbarví sluncem do hněda. Po krátké procházce nás místní průvodce vezme do své vesnice, kde společně poobědváme. Nasyceni nejen krásnými výhledy na kopce se vydáme dále na východ na poloostrov Anda . Přezdívá se mu „kolébka boholské civilizace“ díky významným prehistorickým nalezištím. Místo stále budí dojem, že se zde zastavil čas. Je to tedy perfektní zastávka pro odpočinek v soukromí na pláži v jedné z klidných zátok.  Se zájemci fakultativně navštívíme místní jeskynní jezírko Cabagnow . Malé podzemní jezírko s průzračnou vodou, které je zároveň jeskyní se spoustou krápníků. Večer návrat na ubytování. 
12. den: Připravte se na pravé Filipíny… Fakultativní výlet do komunity Gawad Kalinga vás dostane. Zažijete celý den s místními na farmě. Poznáte přípravu filipínských pokrmů, zdejší řemesla i nekonečnou pohostinnost a přátelství místních obyvatel.  Se zájemci se přesuneme na farmu místní komunity Gawad Kalinga . Strávíme den s Filipínci, kteří nám ukáží, jak farmaří, vyrábí organické arašídové máslo, vaří místní speciality a jiné aktivity, kterých se povětšinou sami zúčastníme. Tato nestátní nezisková organizace má za cíl zmírnění chudoby na Filipínách. Místní obyvatelé této vesničky nás pohostí snídaní a obědem připraveným tradičním způsobem v bambusu . Poslední den si tedy budete moci užít ty pravé Filipíny.  Ostatním se nabízí nekonečné písečné pláže k relaxaci v tomto filipínském ráji. 
13. den: Dopoledne se přesuneme na letiště Panglao, odkud místním spojem odletíme do Manily a následovat bude let zpět do ČR. Po snídani se soukromým transferem přesuneme na letiště Panglao. Po dvouhodinovém letu se ocitneme zpět v Manile, kde nastoupíme na mezinárodní let s přestupem zpět do ČR. 
14. den: Přílet do Prahy dle letového řádu.