Myanmar

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Myanmar

Objevte s námi dosud neprobádaný exotický Myanmar, který není zkažený masovým turismem

Poloha: Dle programu

Stravování: vlastní

Dle programu

Ubytování: hotel ***

Dle programu

Program zájezdu

1. den: 22.11. pondělí – odlet z Prahy do Myanmaru
2. den: 23. 11. úterý – přílet do největšího města a komerčního centra Myanmaru Yangonu, podle časových možností prohlídka některých zajímavostí města, jako např. zlatá pagoda Sule uprostřed rušné křižovatky, katolická katedrála Svaté Marie, historická budova hlavní pošty atd., seznámení se s myanmarskou kuchyní, nocleh – Yangon.
3. den: 24. 11. středa – brzký ranní přejezd z Yangonu do města Bago, prohlídka zajímavostí města, podle časových možností, např. majestátní Shwemawdaw Pagody, překrásné Mahargyi Pagody, jedné z největších soch ležícího Buddhy na světě Mya Tha Lyaung a případně i zastávka ve výrobně cigaret a doutníků a dřevořezbářské dílny, poté ke slavnému poutnímu místu, k pagodě Kiaykhtio se zlatým kamenem a stupou balancující nad horským srázem ve výšce 1 100 metrů nad mořem, jehož stabilitu má prý na svědomí správně vyvážený Buddhův vlas, přejezd zpět do Bago, nocleh – Bago nebo Kiaykhtio.
4. den: 25. 11. čtvrtek – dlouhý přejezd směr sever – dojezd do neuvěřitelně fotogenického Baganu (UNESCO), do regionu s největší koncentrací buddhistických chrámů, pagod, stup na světě (až 3 822), z nichž mnoho pochází již z 11. století, tvořící zároveň jedno z nejvýznamnějších architektonických a archeologických center na světě, nocleh – Bagan.
5. den: 26. 11. pátek – prohlídka nejkrásnějších chrámů a pagod z období 11. až 13. století, ale i novějších skvostů, např. Shwesandaw Pagoda pro nejscéničtější vyhlídky do okolí, Ananda Pagoda pro skvělou ukázku krásné architektury, chrám Dhammayan Gyi pro svou majestátnost, chrám Gu Byauk Gyi Myin Kabar pro své nástěnné malby, Buu Phaya Pagodu pro její nádherné umístění nad řekou Irávádí, chrámy Nan Hpaya a Sulamani pro své zachovalé štuky, přejezd také do oblasti Nyaung U, kde navštívíme místní pitoreskní trh a krásnou Shwezigon Pagodu, západ slunce si užijeme z pagody podobající se hradu – z Pyatthatgyi Pagody, nocleh – Bagan.
6. den: 27. 11. sobota – v případě zájmu, možnost letu balónem nad celou oblastí s úchvatnými výhledy, možnost také pronájmu kol (případně lehkých elektromotorek) nebo koňských povozů a prozkoumání toho, co jsme nestihli z předchozího dne, nebo dalších zajímavostí tohoto unikátního místa z jiné perspektivy, nocleh – Bagan.
7. den: 28. 11. neděle – ranní odjezd směr východ, výšlap 777 schodů k unikátnímu chrámu na vulkanické skále Mt. Popa (1 518 m nad mořem), později přejezd do druhého největšího města Myanmaru – do historického Mandalay, nocleh – Mandalay.
8. den: 29. 11. pondělí – lodním trajektem po řece Iravádí, která je hlavní dopravní tepnou celého Myanmaru, do městečka Mingun, prohlídka impozantní nedokončené pagody Pahtodawgyi, snad největší cihlová stavební struktura na světě, a sněhobílé Hsinbyume Pagody, poté přesun do královského města Sagaing se stovky bílých pagod v pozadí řeky Iravádí, výjezd k několika z nich – k Ponnya Shin Pagoda s mystickými vyhlídkami na řeku a na ostatní buddhistické svatostánky, a možná také k atypické Kaung Mhu Daw Pagodě s tradičním chrámovým trhem, nocleh – Mandalay.
9. den: 30. 11. úterý – prozkoumání královského města Amarapura, jenž kdysi bývalo hlavním městem celé země, zde návštěva buddhistického kláštera Maha Gandhayon s několika tisíci mladých mnichů, procházka po nejdelším týkovém mostě světa U Bein přes jezero, přesun do Mandalay k detailně zdobenému, dřevěnému klášteru Shwenandaw Monastery, odpoledne západ slunce z kopce Mandalay Hill, který prý navštívil i samotný Gautama Buddha, s panoramatickým výhledem do okolí, nocleh – Mandalay.
10. den: 1. 12. středa – přejezd do horské oblasti Pindaya (cca 1 184 m. n. m.), prohlídka unikátní jeskyně Pindaya Cave se šesti tisíci Buddhy (cca 700 schodů), které jsou zde po staletí vysvěcováni a uctíváni, nocleh – Pindaya.
11. den: 2. 12. čtvrtek – trek v okolí Pindaya (chůze celkem cca 5 hodin) s návštěvou autentických místních kmenových vesniček a čajových plantáží, interakce s lidmi kmene Palaungů, odpoledne přejezd řídce osídlený a scénický region jezera Inle Lake, popřípadě procházka nebo projížďka na kolech kolem jezera, nocleh – u jezera nebo na jezeře Inle Lake.
12. den: 3. 12. pátek – úžasný výlet tradiční lodí po jezeře spojený se zastávkou u Hpaung Daw U Pagody s pěti pozlacenými sochami Buddhy, u dřevěného kláštera Nga Phe Kyaung postaveného na kůlech, kolem slavných rybářů pádlující ve stoje a jezerních zahradníků pěstující zeleninu a květiny na plovoucích zahradách, až k některým tradičním manufakturám, např. na výrobu stříbrných předmětů, šperků, hedvábí z lotosových květů, tradičních lodí, doutníků, apod., oběd v ceně, nocleh - u jezera nebo na jezeře Inle Lake.
13. den: 4. 12. sobota – odjezd na letiště v Heho, přelet na západní pobřeží země, do nejkrásnější plážové oblasti Ngapali Beach, stále nezkažené masovým turismem, prostě pravá exotická pohoda – palmy, bílé písčité pláže, modré moře a vše co k tomu patří, nocleh – Ngapali Beach.
14. den: 5. 12. neděle – možnost fakultativních aktivit spojené s výletem na lodi, koupáním, rybařením a šnorchlováním, nocleh – Ngapali Beach.
15. den: 6. 12. pondělí – příležitost (volitelně) k prohlídce okolí, rybářská vesnička Jade Taw, rukodělné dílny ve vesničce Kinmaw, místní trh v Thandwe, budhistický klášter Zalun, apod., nocleh – Ngapali Beach.
16. den: 7. 12. úterý – individuální volno, koupání, relax, nocleh – Ngapali Beach.
17. den: 8. 12. pátek – transfer na letiště a přelet do Yangonu, individuální volno, nocleh – Yangon.
18. den: 9. 12. sobota – celodenní prohlídka Yangonu – procházka jezerním parkem Kandawgyi s obří zlatou kopií královské lodě, parkem Maha Bandoola s pomníkem nezávislosti v sousedství britských koloniálních budov, prohlídka chrámu Chaukhtatgyi se sochou ležícího Buddhy, přes Indickou a Čínskou čtvrť, poslední nákupy v bazaru Bogyoke Market, západ slunce snad z nejposvátnějšího místa v Myanmaru s největší zlatou pagodou na světě – Shwedagon s neopakovatelnou atmosférou buddhistických obřadů a vonných tyčinek, rozloučení s Myanmarem, večerní transfer na letiště.
19. den: 10. 12. neděle – odlet zpět do Prahy.