Mont Blanc - Mont Blanc a Ženevské jezero

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Mont Blanc - Mont Blanc a Ženevské jezero

Mont Blanc a Ženevské jezero:

Výrobna sýrů Gruyères – čokoládovna Maison Cailler Broc – hlavní město Bern – město květin Yvoire – Ženevské jezero – Mont Blanc – Chamonix – Aiguille du Midi – Montenvers – Mer de Glace – Annemasse – Ženeva – Rhôna – Lausanne – vinice Lavaux – Vevey – zubačeka na Rochers de Naye





Ubytování je zajištěno v jednoduchém hotelu řetězce Premierre Classe, určeného k přenocování, pokoje mají malé vlastní příslušenství. Nedaleko hotelu je několik restaurací, kam je možné dojít na večeři. Snídaně jsou francouzské (sladké).


- příplatek za jednolůžkový pokoj 2 000 Kč (při včasném přihlášení lze doobsadit);


- 2x snídani (francouzská kontinentální);

Mont Blanc a Ženevské jezero:
Mont Blanc a Ženevské jezero

Výrobna sýrů Gruyères – čokoládovna Maison Cailler Broc – město květin Yvoire – Ženevské jezero – Mont Blanc – Chamonix – Aiguille du Midi – Montenvers – Mer de Glace – Annemasse – Ženeva – Rhôna – Lausanne – vinice Lavaux – Vevey

Čokoláda, sýry, Mont Blanc a Ženevské jezero.

Program zájezdu

1. den: : Odjezd v odpoledních hodinách (Česká Třebová okolo 17.00) směr Pardubice, Praha, Rozvadov, Mnichov, Bern, Gruyères.
2. den: : Ráno zastavíme v do městečku Broc zamíříme do výrobny čokolády Maison Cailler (12 CHF). Po procházce multimediálním muzeum můžeme vše ochutnat a nakoupit kvalitní místní dobroty či zhlédnout multimediální show o čokoládě. Poté přejedeme do klimatických lázní Vevey , města Charlie Chaplina, kde nás čeká krátká procházka centrem a po nábřeží, na úpatí pohoří Les Pléiades . Nastoupíme na parník flotily Belle epoque (nejspíše kolesový parník SUISSE - 25 CHF). Parník nás poveze pod prudkými svahy s vinicemi Lavaux (UNESCO) , které jsou považovány za nejkrásnější v Evropě. Přejedeme do přístavu města Lausanne - Ouchy , města na břehu jezera, které se stalo sídlem Mezinárodního olympijského výboru , u kterého krátce zastavíme. V přístavu města Laussane Ouchy nakoukneme na Olympijské muzeum , projdeme se po nábřeží. Severní cestou po švýcarské straně Ženevského jezera se vydáme směrem Ženeva na ubytování do Annemasse. K večeru přejezd na jednoduché ubytování do Annemasse .
3. den: : Po snídani nás čeká celodenní výlet hluboko do francouzských Alp , do oblasti Chamonix-Mont-Blanc , luxusního letoviska, ležícího pod nejvyšší horou Evropy Mont Blanc (4 810 m n. m.). Dle fyzických možností a povětrnostních podmínek je možné vyjet lanovkou (62 €) na Aiguille du Midi (3 842 m n. m.) vedle Mt. Blancu, nebo i legendární zubačkou do Montenvers (34 €, Combi card na obě 74 €) pod Grandes Jorasses nad třetí největší alpský ledovec Mer de Glace, ke kterému lze sestoupit a podívat se i do ledové jeskyně . (Jízdenky je nutné zajistit předem, proto již do smlouvy o zájezdu prosím uveďte, o který z výletů máte zájem: Aiguille du Midi, nebo Montenvers, doporučuji oba). Zbytek času využijeme k prohlídce malebného Chamonix-Mont-Blanc . K večeru odjedeme zpět do Annemasse na ubytování.
4. den: : Po snídani sjedeme k Ženevskému jezeru do švýcarské Ženevy , sídla mnoha mezinárodních organizací. Tady se projdeme jak luxusním centrem hodinářské metropole, tak i po romantickém nábřeží. Uvidíme legendární květinové hodiny, vodotrysk , zájemci vystoupí na věž katedrály sv. Petra (5 CHF) s vyhlídkou na jezero, podíváme se, kde byla podepsána deklarace vzniku Červeného kříže či kde byla zavražděna rakouská císařovna Sissi. Dojdeme i na vyhlídku na Mont Blanc v místech, kde Rhôna opouští jezero. Jižní (tzn. francouzskou) stranou Ženevského jezera odjedeme do středověkého města květin Yvoire , projdeme se malebnými kamennými uličkami, porostlými květinami, až k jezeru. Zájemci mohou navštívit zahrady pět smyslů či se vykoupat, případně si dát výbornou zmrzlinu. V podvečer zastavíme v malebném středověkém městečku Gruyères , kde navštívíme výrobnu stejnojmenných slavných sýrů (6 CHF). Tady se nejenom dozvíme vše o jejich výrobě a historii, ale budeme mít i možnost je ochutnat a nakoupit. Večer odjezd zpět do ČR.
5. den: : Návrat do ČR v dopoledních hodinách (Česká Třebová okolo 8.00), další dle trasy.