Kaunas,Vilnius,Palanga,Kurská kosa,Tallin,Helsinki - Krásy Pobaltí a Skandinávie

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Kaunas,Vilnius,Palanga,Kurská kosa,Tallin,Helsinki - Krásy Pobaltí a Skandinávie

Krásy Pobaltí a Skandinávie

Zažijte putování po největších zajímavostech pobaltských zemí! Ve Vilniusu se zatouláte ve Starém městě, vychutnáte si historickou Rigu i středověkou atmosféru Tallinnu a uvidíte pohádkový vodní hrad uprostřed jezera Galvé.

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • 6x ubytování v hotelu**/*** s vlastní koupelnou
  • 6x kontinentální snídaně
  • služby průvodce
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • pobytová taxa včetně parkování 3 € /os./noc
  • vstupy v rámci programu


Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR: Odjezd z ČR v odpoledních hodinách.
2. den: Litva - Vilnius: Přijedete do města Vilnius , hlavního města Litvy, jehož Staré město patří k nejrozsáhlejším městským jádrům v Evropě a je zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO. Projdete se historickým centrem a minete několik významných památek, které nepochybně stojí za povšimnutí. Ve večerních hodinách odjezd na hotel.
3. den: Litva - Trakai, Klaipeda: Přesunete se do města Troky , které je známé především tím, že během středověku sloužilo jako hlavní město vládců. Ve městě se nachází jedna z největších pamětihodností, kterou je vodní hrad Trakai postavený v roce 1321. Přejedete do přístavního města Klaipéda na břehu Baltského moře. Město Klaipéda je třetím největším městem v Litvě a v jeho architektuře je silně patrný vliv germánské architektury, která je zastoupena budovami z červených cihel. Ve večerních hodinách odjezd na hotel.
4. den: Litva - poloostrov Kurská kosa, Nida: Během dne se vydáte obdivovat přírodní krásu poloostrova Kurská kosa , který leží v jihovýchodním cípu Baltského moře. Jistě vás potěší daleké výhledy na Kurský záliv. Cestou se zastavíte v městě Nida , ve kterém se nachází impozantní pláž Parnidis-Dune s monumentálními slunečními hodinami a romantickým výhledem na moře, které stráží maják na hoře Urbas . Dále vás čeká návštěva Národního námořního muzea . Ve večerních hodinách odjezd na hotel.
5. den: Litva - Palanga, Lotyšsko - Rundale: Z hotelu se přesunete do města Palanga , které je oblíbeným prázdninovým rezortem. Toto místo je známé především díky svým nádherným plážím, které se táhnou 18 km podél pobřeží. Během návštěvy města vás také čeká prohlídka muzea Amber a Birute Park , ve kterém se nachází mořské molo. Dojdete na Horu křížů s několika tisíci křížů symbolizujících utrpení Krista i prostých Litevců. Toto místo vytváří velmi zvláštní atmosféru, která na vás silně zapůsobí. Přejedete do Lotyšska a zastavíte se na zámku Rundale , který je skvostem barokní architektury a je inspirován francouzským sídlem ve Versailles. Večer odjezd na hotel do Tallinnu.
6. den: Finsko - Helsinky: Trajektem se dopravíte do Helsinek , ve kterých se nachází pevnost Suomenlinna . Tato pevnost byla vybudována v roce 1748 na obranu Finska. Dále uvidíte například monumentální helsinskou katedrálu . Večer se trajektem vrátíte do Tallinnu, kde se přesunete na hotel.
7. den: Estonsko - Tallinn, Lotyšsko - Sigulda: Čeká vás prohlídka částečně se svažujícího vydlážděného historického jádra Tallinnu , hlavního města Estonska. V překladu Tallinn znamená „Dánská pevnost“ . Uvidíte například Staré město , které zůstalo od dob svého vzniku prakticky nezměněno nebo Hradní vrch , v jehož paláci se nachází sídlo parlamentu. Přesunete se do lotyšského města Sigulda , které se nachází v blízkosti národního parku Gauja . Mezi jeho zajímavá místa patří starobylé hrady Turaida a Kirmulda . Večer odjezd na hotel do Rigy.
8. den: Lotyšsko - Riga: Vydáte se na exkurzi po městě Riga , které je největším městem všech států Pobaltí . Historické části města jsou silně ovlivněny německou hanzou a jsou zapsány na seznamu UNESCO. Ve městě je také patrný silný vliv secesní architektury , která se vyrovná městům, jakými je Vídeň nebo Barcelona. Ve večerních hodinách odjezd zpět do ČR.
9. den: Příjezd do ČR: V odpoledních hodinách návrat zpět do ČR.