Talin,Riga,Vilnius,Helsinki - Expedice hlavními městy Pobaltí s návštěvou Helsinek

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Talin,Riga,Vilnius,Helsinki - Expedice hlavními městy Pobaltí s návštěvou Helsinek

Expedice hlavními městy Pobaltí s návštěvou Helsinek

Nedotčená příroda, nekonečné svěží lesy a jezera i působivá města s hlubokou historií - to je Pobaltí. Toulejte se Tallinnem, městem, kde se psaly dějiny, ochutnejte tradiční jídla nebo se procházejte úzkými romantickými uličkami.

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • 3x ubytování v hotelu**/*** s vlastní koupelnou
  • 3x kontinentální snídaně
  • služby průvodce
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • pobytová taxa včetně parkování 3 € /os./noc
  • vstupy v rámci programu


Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR: Odjezd v dopoledních/odpoledních hodinách z ČR, noční transfer přes Polsko.
2. den: Litva - Vilnius: Navštívíte Vilnius , hlavní město Litvy, jehož staré město patří k nejrozsáhlejším městským jádrům v Evropě . Projdete se historickým centrem a minete několik významných památek, které nepochybně stojí za povšimnutí. Večer odjezd na hotel u Vilniusu.
3. den: Litva - Hora křížů, Lotyšsko - Riga: Zastavíte se v litevském Šiauliai , kde navštívíte Horu křížů s několika tisíci křížů symbolizujících utrpení Krista i prostých Litevců. Toto místo vytváří velmi zvláštní atmosféru, která na vás silně zapůsobí. Přejedete do Lotyšska a jeho hlavního města - Rigy . Čeká vás prohlídka historického centra, během které uvidíte dům Černohlavců , trojici domů Tři bratři a secesní čtvrť . Z dalších památek stojících za povšimnutí je Rižský dóm , kostel sv. Petra a jeho věž s úchvatným výhledem. Kromě historických památek tu najdete i mnoho pouličních prodavačů jantaru, tržišť, kaváren, ale i vynikajících restaurací. Večer odjezd na hotel.
4. den: Finsko - Helsinky: Přepravíte se trajektem z přístavu v Tallinnu do finských Helsinek. Při procházce historickou částí města uvidíte prezidentský palác , parlament , Sibeliův památník a olympijský stadion , kde triumfoval Emil Zátopek. Dobrovolně lze navštívit námořní pevnost Suomenlinna , která je zapsaná na seznamu světového dědictví UNESCO. Následné osobní volno využijete k individuálním prohlídkám a nákupům. Návrat lodí do Tallinnu a odjezd zpátky na hotel.
5. den: Estonsko - Tallinn: Čeká vás prohlídka částečně se svažujícího vydlážděného historického jádra Tallinnu , hlavního města Estonska. V překladu Tallinn znamená „Dánská pevnost“ . Projdete starým městem přes Radniční náměstí , uvidíte gotickou radniční budovu z 15. století a unikátní zachovalé městské hradby . Navštívíte Horní město včetně Hradního náměstí, pravoslavné katedrály Alexandra Něvského , kostelu sv. Mikuláše a hradu Toompea poklidně shlížejícího na středověké centrum. Ke konci dne budete mít individuální volno. Večer odjezd zpět do ČR.
6. den: Příjezd do ČR: Návrat do ČR v odpoledních hodinách.