Mavrovo, Ohrid, Bitola - Křížem krážem Makedonií

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Mavrovo, Ohrid, Bitola - Křížem krážem Makedonií

Křížem krážem Makedonií

Odhalte turisty téměř neobjevenou perlu Balkánského poloostrova – Makedonii. Poznáte bohatou historii, svéráznou architekturu a uchvátí vás rozmanitá příroda. Uvidíte osobitá města, průzračná jezera a poplujete kaňonem skrze hory.

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • 3x ubytování v hotelu***
  • 3x snídaně
  • služby průvodce
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • pobytová taxa - 3 € / os. / noc
  • vstupy v rámci programu


Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR: Odjez z ČR v odpoledních hodinách.
2. den: Skopje, Heraclea Lyncestis: Vydáte se do města Skopje , které je hlavní i největší město země . Spatříte osmanský Kamenný most přes řeku Vardar , hradby významné pevnosti Kale i tržnici z 15. století Beziste, která je významnou pamětihodností. Pojedete do vesnice Staro Nagoričane , kde stojí středověký kostel sv. Jiří z 11. století. Přejedete k pozůstatkům města Heraclea Lyncestis , které údajně vzniklo již ve 4. století př. n. l., za vlády Filipa II. Makedonského. Dochoval se amfiteátr, římské lázně, křesťanské baziliky, a hlavně překrásné barevné mozaiky. Večer odjezd na hotel.
3. den: Matka kaňon, národní park Mavrovo: Čeká vás výlet lodí skrze kaňon Matka , který se táhne skrze krasovou krajinu s převýšením až 1400 m. Navštívíte národní park Mavrovo , kde se nachází stejnojmenné jezero v pohoří Mavrovo a ortodoxní klášter svatého Jovana Bigorského. V jezeře budete mít možnost koupání . Večer odjezd na hotel.
4. den: Ohridské jezero: Vypravíte se k Ohridskému jezeru , které je pro svoji velikost přezdíváno „ makedonské moře “. Zároveň pravděpodobně patří k nejstarším jezerům na planetě. Odpočinout si budete moci na oblázkové pláži Trpejca a kochat se výhledem na krajinu. Prozkoumáte repliku pravěké vesnice v Zátoce kostí , která slouží jako muzeum na vodě . Dříve zde byla vesnice skutečná, která ovšem byla zatopena a dnes se nachází pod hladinou. Prohlédnete si historické město Ohrid, ležící na břehu jezera. Uvidíte Samuelovu pevnost stojící nad městem, klášter Sveti Naum a další. Večer odjezd na hotel.
5. den: Bitola: Navštívíte antické město Bitola , které bylo až do první světové války politickým i kulturním centrem Makedonie. Prohlédnete si jeho centrum s hodinovou věží Saat Kula a řadou mešit svědčících o osmanském vlivu, které mají nádhernou výzdobu. Po hlavní ulici Širok Sokak dojdete až k parku, kolem kterého stojí neoklasicistní měšťanské domy . Ve večerních hodinách odjezd do ČR.
6. den: Návrat do ČR: Návrat zpět do ČR v odpoledních hodinách.