Lvov, Černobyl, Mukačevo, Užhorod - Velký okruh Ukrajinou s návštěvou Černobylu

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Lvov, Černobyl, Mukačevo, Užhorod - Velký okruh Ukrajinou s návštěvou Černobylu

Velký okruh Ukrajinou s návštěvou Černobylu

Ukrajina je země, která vám toho dokáže hodně nabídnout. Ať už navštívíte města s honosnými pravoslavnými stavbami se zlatými kupolemi nebo známý Černobyl, ve kterém máte pocit, že se zastavil čas, odnesete si neskutečný zážitek. 

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • 4x ubytování v hotelu**/*** s vlastní koupelnou
  • 4x kontinentální snídaně
  • služby průvodce
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • pobytová taxa včetně parkovného 100 Kč /os. /noc (85 hriven)
  • vstupy v rámci programu


Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR: Odjezd z ČR ve večerních hodinách.
2. den: Lvov, Rovno: Po příjezdu na Ukrajinu spatříte krásnou rozlehlou přírodu a zastavíte se ve městě Lvov . Jeho prohlídkou strávíte celý den, především uvidíte jeho historické centrum, které je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO . Poté se přesunete na hotel do města Rovno.
3. den: Kyjev: Z hotelu se vydáte do Kyjeva , hlavního města Ukrajiny. Navštívíte Pečorskou lávru, která také patří na seznam světového dědictví UNESCO. Dále uvidíte Náměstí svobody (Majdan nezaleznosti), Sofijevský soubor, projdete se po hlavní kyjevské třídě Kresčatik a spatříte mnoho dalších kyjevských zajímavostí. Kyjev je město, které prostě musíte zažít. Najdete v něm jak ruské, ale také západní a orientální vlivy. V jedné uličce si připadáte jako v 80. letech, v další zase jako na hlavní bulvární ulici. Ve večerních hodinách se ubytujete.
4. den: Černobyl, Kyjev, Vinnice: Dle zájmu podniknete fakultativní výlet buď do Černobylu , místa katastrofické události, která ovlivnila životy mnoha lidí, nebo si individuálně projdete Kyjev . Jednodenní prohlídka Černobylu je sestavena tak, abyste s ohledem na čas a pohodlí navštívili co nejvíce míst. Vidět tak můžete například černobylskou jadernou elektrárnu , chladící věže nedokončených reaktorů 5 a 6 černobylské jaderné elektrárny a DUGU (Černobyl-2). Součástí prohlídky je i město Černobyl a město duchů Pripjať s nemocnicí, lodním přístavem, centrálním náměstím, hotelem Polissia, kulturním domem Energetik, lunaparkem s ruským kolem, plaveckým bazénem a školou. Večer přejedete na hotel do Vinnice .
5. den: Kamenec Podolský, Mukačevo: Vydáte se do dalšího města - do Kamence Podolského , starobylého a impozantního města, které si stále zachovává historický ráz. Tam absolvujete prohlídku významné středověké pevnosti , která čeká na zařazení na seznam památek UNESCO. Po prohlídce přejede do Mukačeva, kde se ubytujete na hotelu.
6. den: Mukačevo, Užhorod: Začnete prohlídkou města Mukačevo rozkládajícího se v údolí řeky Latorica. Dnes je jedním z průmyslových a obchodních center země a druhým největším městem Zakarpatské Ukrajiny. Následně vkročíte na mukačevský hrad Palanok vystavěný ve 13. století. Stojí na 68 metrů vysoké skále zhruba 2 km jižně od města a byl z velké části zrekonstruován. Poté přejedete k dalšímu zajímavému městu - do Užhorodu , ve kterém se nachází nejstarší zakarpatská univerzita. Jeho současná podoba je tvořena maďarskými, prvorepublikovými a sovětskými vlivy. V něm podniknete prohlídku centra, které působí poklidným a mírumilovným dojmem. Místní dominantou je nepochybně Užocký zámek tyčící se nad městem. Odjezd do ČR.
7. den: Příjezd do ČR: Návrat do ČR v ranních hodinách.