To nejlepší z Beneluxu + OCHUTNÁVKA HOLANDSKÝCH SÝRŮ (autobusem)

Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně
1 termín od 17. června 2024

Cena zájezdu

od 16 990 Kč


Co je malé, to je… zážitek, na který se nezapomíná. Trojice zemí, která vám vezme dech. Objevíte malebná zákoutí Lucemburku a projdete se údolím řeky Alzette. Vyrazíte do „hlavního města Evropy“, Rubensových Antverp, středověkého Gentu i kouzelných Brugg. Ochutnáte holandské sýry a zažijete plavbu Amsterdamem. Poznávejte skryté perly Beneluxu, poznávejte sebe! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba) Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba) Slavia A - Travel Standart 2.0 +... Celý popis

To nejlepší z Beneluxu + OCHUTNÁVKA HOLANDSKÝCH SÝRŮ (autobusem)

Termíny a ceny

17.06. - 23.06.2024 pondělí - neděle
snídaně autokarem
16 990 Kč
cena za 7 dní
18.06. - 23.06.2024 úterý - neděle
snídaně autokarem
13 990 Kč
cena za 6 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • 4x ubytování
  • 4x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění (není-li sjednáno)
  • vybrané sedadlo v autobuse: 200 Kč/osoba
  • doporučené kapesné: cca 300 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • v případě zájmu o amsterdamská muzea se informujte v CK – nutno zakoupit i 2 měsíce předem
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 5 400 Kč

Popis zájezdu

To nejlepší z Beneluxu + OCHUTNÁVKA HOLANDSKÝCH SÝRŮ (autobusem)

Co je malé, to je… zážitek, na který se nezapomíná. Trojice zemí, která vám vezme dech. Objevíte malebná zákoutí Lucemburku a projdete se údolím řeky Alzette. Vyrazíte do „hlavního města Evropy“, Rubensových Antverp, středověkého Gentu i kouzelných Brugg. Ochutnáte holandské sýry a zažijete plavbu Amsterdamem. Poznávejte skryté perly Beneluxu, poznávejte sebe!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením
třílůžkové pokoje nejsou k dispozici – možnost sdílení pokoje
ubytování dle trasy – 1x v Bruselu, 2x v Antverpách, 1x v Haagu

Program zájezdu

1. den: Ve večerních hodinách odjezd z Ostravy, Olomouce, Brna, Prahy a Plzně.
2. den: Po příjezdu nás čeká Lucemburk. Prohlédneme si katedrálu Notre Dame s ostatky Jana Lucemburského a projdeme se kolem řeky Alzette. Pak navštívíme Brusel a jeho nejkrásnější náměstí. Ráno po příjezdu autobusem Radynacestu do Lucemburska bude naší první zastávkou Lucemburk, hlavní město Lucemburského velkovévodství . Prohlídku začneme u jedné z místních dominant, katedrály Notre Dame, v jejíž kryptě jsou uloženy ostatky českého krále Jana Lucemburského. Poté se projdeme po Haute Ville (tzv. Horním Městě), kde uvidíme mimo jiné náměstí Place d´Armes nebo Velkovévodský palác. Vyhlídku na moderní část města, kde se nacházejí kanceláře evropských institucí, si užijeme z Casemates du Bock, které jsou součástí městského opevnění, díky kterému se Lucemburku přezdívá Gibraltar severu. V rámci krátkého volna bude možnost zajít si na kávu na některém z náměstí nebo uliček v centrální části města; případně se projít údolím kolem řeky Alzette a užít si pohled na Lucemburk z jiné perspektivy. Zpět z údolí do Haute Ville vás vyveze výtah umístěný ve skále.  Kolem poledne se přesuneme do Bruselu  – „hlavního města Evropy“ . Navštívíme údajně nejkrásnější náměstí Grande Place (které je na seznamu památek UNESCO) s cechovními domy a dominantní radnicí ve stylu vlámské gotiky. Projdeme si nejstarší nákupní pasáž v Evropě Galerii sv. Huberta s mnoha obchůdky s typickými belgickými produkty. Uvidíme katedrálu sv. Michala a Guduly, královský palác, operu – zkrátka nás čeká přehlídka architektury od středověku přes secesi po modernu… Rybí vůni nasajeme při procházce uličkou rybích restaurací. Zájemci se mohou vyfotit u známé sošky „čurajícího chlapečka“ Manneken Pis a jeho protějšku „čurající holčičky“ či před domy s komiksovými obrazy. Večer ubytování v Bruselu.
3. den: Dopoledne strávíme v Bruselu návštěvou Atomia či parku Mini-Europe. Pak vyrazíme do Antverp, města Paula Rubense. Nenecháme si ujít sedmilodní katedrálu a cechovní domy na náměstí. Po snídani se vydáme na okraj Bruselu, kde jsou v těsné blízkosti situovány dvě bruselské atrakce, světoznámé Atomium  a  park Mini-Europe. Atomium , jeden ze symbolů města,  je 165 miliardkrát zvětšený model molekuly železa  tvořený devíti navzájem propojenými koulemi o průměru 18 metrů, z nichž je 6 přístupných k prohlídce. V parku Mini-Europe vás provede krajinou Evropské unie  přes 300 zmenšenin . Bude jen na vás, které z těchto dvou lákadel navštívíte. Poté se vypravíme do Antverp, města Paula Rubense . Projdeme se na monumentální náměstí Grote Mark s bohatě zdobenými cechovními domy ze 16. a 17. století a renesanční radnicí. Během prohlídky uvidíme největší a nejkrásnější  sedmilodní  katedrálu Panny Marie v Belgii.  Ubytování v Antverpách. 
4. den: Vydáme se do malebného Gentu s jeho měšťanskými domy. Odpoledne bude patřit městečku Bruggy, protkanému kanály. Uvidíme mimo jiné i Michelangelovo sousoší, tzv. Bruggskou madonu.  Po snídani se autobusem Radynacestu vydáme do středověkého Gentu. Bohatí měšťané byli k městu štědří a nechali zde postavit ohromné kostely, přepychové veřejné budovy, domy a paláce, nad nimiž dodnes stojíme v úžasu. Prohlédneme si centrum města s impozantní rezidencí flanderských hrabat , uvidíme také katedrálu sv. Bavona se světoznámým oltářem bratří Eyckových „Klanění beránku“, dominantní věž zvonice, radnici a nevynecháme procházku po nábřeží Graslei s cechovními domy dokonce až z 12. století. Na toulkách Gentem snad potkáme i Bellemana, městského zvoníka , který pečlivě patroluje hospody a vyhlašuje důležité novinky. Odpoledne se přesuneme na historické náměstí Markt v Bruggách s řadou štítových domů jako z pohádky či náměstí Burg s bazilikou Svaté krve, v níž je uchovávána nejposvátnější relikvie v Evropě – ampule údajně obsahující kapky Ježíšovy krve a vody. Uvidíme Justiční palác Gerechtshof nebo gotickou radnici Stadhuis a také bude možnost shlédnout na město z 83 metrů vysoké věže Belfried. Skutečnou perlu umění spatříme v gotickém kostele Panny Marie – Michelangelovo sousoší Madony s dítětem vytvořené z bílého mramoru, tzv. Bruggská madona (jedno z mála Michelangelových děl nacházejících se mimo Itálii). Návrat do Antverp.
5. den: Poznávání Beneluxu bude pokračovat moderním Rotterdamem a výhledem z proslulé věže Euromast. V Haagu se projdeme po slavném molu a zájemci mohou navštívit Sea Life akvárium. Po snídani se vydáme do Rotterdamu. Přestože druhé největší město Nizozemí Rotterdam nemohlo stavebně Amsterdamu konkurovat, je dnes  Rotterdam  metropolí originální moderní architektury i muzeí (Holandské fotomuzeum). Výhled ze 185 metrů vysoké věže Euromast, kam se vyvezeme speciálním skleněným výtahem, je opravdu nezapomenutelný. Původní dřevěné domečky ve městě a kouzelnou spleť kanálů zhlédneme ve starém přístavu Oude Haven.  Dále se vydáme procházkou městem až k tržnici Markthal. Obrovská skleněná podkova je jedním z architektonických unikátů Rotterdamu. Je střechou tržnice, kam si místní chodí nakupovat čerstvé ovoce, zeleninu, sýry, uzeniny, maso, ryby, ale třeba i marocké a čínské koření . Pro nespočet restaurací je toto ideální místo na oběd.  Odpoledne se přesuneme do centra města, kde si uděláme procházku kolem Binnenhofu  (sídla vlády) , obrazárny Mauritshuis, brány se stupňovitým štítem Gevangenpoort a dojdeme také ke kostelu královské rodiny Grote Kerk. Navečer dojedeme na jedno z předměstí Haagu, do   Scheveningenu. Lázeňské město nám nabídne noblesu časů, kdy se sem sjížděli pacienti z celé Evropy, aby tu nabyli ztracené zdraví. Neopomeneme ani 381 metrů dlouhé molo a zájemci mohou navštívit Sea Life akvárium či Madurodam. Ve večerních hodinách ubytování.
6. den: Na závěr si vychutnáme holandské tradice. Prozkoumáme skanzen Zaanse Schans, výrobu dřeváků a ochutnáme typické sýry. V Amsterdamu se můžete těšit na plavbu lodí po malebných kanálech.  Ráno začneme prohlídkou skanzenu v Zaanse Schans. K řece Zaan bylo svezeno šest větrných mlýnů a množství městských budov z různých koutů Holandska. Podíváme se také na proces výroby typických nizozemských dřeváků a ochutnáme holandské sýry , které si následně můžeme nakoupit domů.  Následně se přesuneme do centra Amsterdamu až na náměstí Dam, na kterém stojí Královský palác a také tzv. Nový kostel, ve kterém probíhaly královské korunovace.  Po pauze na oběd se zastavíme u Domu Anne Frankové připomínajícího smutný příběh židovské dívky, a kostela Westerkerk s císařskou korunou na vrcholu kostelní věže. Dále budeme pokračovat kolem oázy klidu, amsterdamské bekináže Begijnhof, až k Heineken Experience, odkud se vydáme na plavbu lodí po amsterdamských kanálech. Na závěr nemůžeme vynechat procházku populární čtvrtí červených luceren.  V podvečerních hodinách odjezd do ČR.
7. den: V dopoledních hodinách příjezd do ČR dle nástupních míst.